Cu pagina de cod de la turca merge :)).
Am descoperit in decembrie, cei care au pus imaginea mea de test de E2 ESP SPARK pot confirma.
rom ISO8859-9
ron ISO8859-9
rum ISO8859-9
Printable View
Cu pagina de cod de la turca merge :)).
Am descoperit in decembrie, cei care au pus imaginea mea de test de E2 ESP SPARK pot confirma.
rom ISO8859-9
ron ISO8859-9
rum ISO8859-9
Eu am schimbat cateva zeci de combinatii de encoding.conf, dar nici una nu mi-a fost folositoare la corectarea EPG-ului. Cea mai valabila si corecta solutie este cea oferita mai sus (in primul post).
Daca faci imagine pe care o folosesc mai multe natii nu poti modifica pozitii de caractere, pentru ca rezolvi problema la o natie si o strici la alta.
Cel mai simplu ar fi ca natia "olandezo-maghiara" care se ocupa de EPG la Focus/UPC sa angajeze MACAR UNA BUCATA cetatean roman acolo la tastatura aia de unde introduc EPG-ul. Si sa foloseasca codurile si pagina de cod CORECTE pentru diacritice romanesti. Sau macar sa nu le mai foloseasca deloc. Dar de 3 ani (cel putin de cind am eu Focus) nu am vazut nici o miscare in sensul asta ...
Aici nu era vorba de nici o imagine, am vrut doar sa corectez ceva care ma deranja la ochi (si putin la creier, ca ma bateau la cap soacra si nevasta despre caracterele alea urite ...). Exact din aceasta cauza am postat in sectiunea de FocusSat si nu in cea de Drembox/Clone.
Eu personal am vrut doar sa ajut, nu am vrut sa fac nici un concurs si nici nu vreau asa ceva. Am mai spus-o si in alt post, receptia satelit (si tot ce tine de ea) nu este domeniul meu. Pe viitor o sa imi rezolv singur "problemele", si din ce am vazut ca s-a postat pe aici, cred ca e mai bine sa pastrez "solutiile" doar pentru mine.
Ai facut o treaba buna.
Esti printre putinii care au vointa si puterea sa faca ceva, avand si pasiune "cu ligheane" si notiuni de programare.
Nu a fost cea mai buna abordare din partea mea.
Intradevar un topic constructiv.
Am testat cu
rum ISO8859-9 in encoding.conf si merge (am scapat de Ţtirile ProTV = Ştirile ProTV)
Position 0xD0 0xDD 0xDE 0xF0 0xFD 0xFE
8859-9 Ğ İ Ş ğ ı ş
8859-1 Ð Ý Þ ð ý þ
Nu rezolva Ã/ã (a-tilde) dar se accepta.
Se poate pune si individual pe un singur transponder de ex. (Thor, Digi)
#TSID ONID
712 1536 ISO8859-9
706 1536 ISO8859-9
709 1536 ISO8859-9
Totusi nu cred ca nu se poate implementa si ISO8859-16 (Albanian, Croatian, Hungarian, Polish, Romanian, Serbian, Slovenian, French, German, Italian, Irish Gaelic) in imagine.
Exista eglibc-charmap-iso-8859-16_2.10-r8.6_mipsel.ipk
Multumiri @zulea si @zildan bravo: :clap: