Tu crezi ca antena satelit e ca cea de bulgari? Eventual sa rogi un veci s-o mai roteasca un pic ca se vede cu purici! :D
Printable View
Tu crezi ca antena satelit e ca cea de bulgari? Eventual sa rogi un veci s-o mai roteasca un pic ca se vede cu purici! :D
Cu 45 cm banuiesc ca vei prinde (cu greu) ceva de pe Hotbird.Nu vei prinde nimic de pe digi din ce au pe Intelsat,in rest asa cum spuneau colegii o sa fie o distractie sa agati alti sateliti,de pe care vei vedea cu probleme la cel mai mic nor.Cu 60 cm receptie e la limita in RO pe toti satelitii,deci cu 45 banuiesc ca receptia tinde catre zero.
O asemenea antena e folosita de tiristi cand merg mai catre vestul Europei.Cu tehnica si rabdare plus un receptor bun reusesc sa receptioneze ceva si in vestul tarii,in rest nu am auzit si vazut vreuna agata la geamul tirului.
O poti folosi ca platou , sa pui friptura .
Iesi mai ieftin daca folosesti pt teste "[Only registered and activated users can see links. Click Here To Register...]" aparute intr-o revista dedicata stirilor satelitare (Revista Tele Satellite 04 -05 / 2011 pag 150, 152, 154).
... si eu merg pe ideea ca noua locuinta este bine sa o dotezi cu o antena de 1,2 m
@ZMY pana la achizitionarea unei antene mai mari, pt. teste orienteaza-te catre o antena offset de 0.6m, similara celor de la focussat sau dolce; pentru anumiti sateliti obtii receptie stabila.
O antena Offset 80cml este suficient pentru ce ai nevoie si are urmatoarele cracteristici :
Reflector Offset, Focalizare492 mm, Dimensiuni76 x 82.5 cm ,Material ReflectorOtel ,Material SuportOtel Efficienta >80% Frecventa de operare 10.7 - 12.75 GHz Amplificare38,86 dB ,F/D Ratio0,62
Revin cu update...
Aseara am reusit sa montez antena de 45cm, tip camping pe fatada blocului. Ca si lnb am ales unul mai puternic si anume "LNB Inverto Black Ultra Single", receptor Amiko SSD-560 CX. In conditiile in care aseara era innorat si o ceata densa, am reusit sa ghidez antena catre 2 sateliti si anume, HotBird 13E cu un semnal de 75-80% si calitate 58-67% si Thor 5/6 0.8W cu un semnal 70-80% si calitate 70-80%. Incerc sa ajung la EutelSat W3C 16E, dar nu am reusit si nici un am mai avut timp sa o misc.
Incearca mai la est pe Astra 1-19.2*est sa vezi ce semnal ai ...
[Only registered and activated users can see links. Click Here To Register...]
Pe astra 19.2E - 71% semnal, 68% calitate. Cerul nu este curat ...Quote:
Originally Posted by adrycom [Only registered and activated users can see links. Click Here To Register...]
Probabil ca ai scule din domeniul militar sau e ceva eronat.Quote:
HotBird 13E cu un semnal de 75-80% si calitate 58-67% si Thor 5/6 0.8W cu un semnal 70-80% si calitate 70-80%
PS Nu mai cita postul anterior, in afara de primul, la care nu aveai pe cine cita, si cel cu "revin cu update" la fiecare post ai facut la fel si ai fost corectat de fiecare data. E intentionat?
Cele de pe Thor intra,dar mi-e greu sa cred ca prinde ceva de pe Intelsat de la 1W.De aici si problemele cu 16E,antena prea mica.
Ok, sa zic ca m-am lamurit cum sta treaba deaceea am comandat o antena offset de 80cm tip S (design Triax) :) Antena de 45cm este foarte buna, o sa o pun la rulota :) Aseara am reusit sa ajung si la EutelSat W3C 16E, putin mai greu cei drept, insa am observat ca nu pot sa vad toate canalele din cauza calitatii scazute pe anumite frecvente, aici cred ca antena e devina.
Astept cu nerabdare sa vina antena de 80cm, pana atunci ma documentez despre internet pe satelit. Rog sfaturi de la voi: antena, placa PC, etc.
PS: Ptr. cei din CTA, nu exista stipulat in vreun regulament ca nu avem voie sa avem antene la geamuri (ptr. cei care stau la bloc), sunt doar speculatii... :)
Parerea mea ,orienteazate spre Hotbird 13*est ..aici ai cele mai multe programe FTA in jur la 450 si se prinde bine in Romania ..
[Only registered and activated users can see links. Click Here To Register...] aici ai si 2 programe Romanesti:: Pro Tv International 11200 V-27500...Tv R International 11623V-27500...
Din alea 450 FTA, cam hai sa zic asa un 20-30 canale cu alea de muzica incluse sunt mai reusite, in rest teleshoping de la italieni .
ba ai ce vedea, filme pirat la canalele iraniene .
:gathering: