-
Totul se trage din timpuri stravechi,cand unele popoare faceau acum sute de ani telecabine prin munti si canale de irigatii in timp ce poporul asta se ocupa cel mult de oierit.
Gata,la subiect.
O singura intrebare ma macina: de ce trebuie sa fie obligatoriu?
Singurul raspuns care imi vine imi minte e doar cel legat de o noua afacere a unora,atat.Altfel daca o televiziune vrea si poate sa dubleze filmele si va avea audienta nu cred ca e oprita de cineva.De ce obligatoriu?
-
Mentalitate de parvenit, asteptam propunerea legislativa prin care melodiile cantautorului sa fie obligatoriu traduse in limbile de circulatie internationala (din spatiul schengen neaparat, cu amendamentul de rigoare).
-
Ma gandesc cu rumoare cand o sa faca dublarea pe SuperOne, oare cine o sa dubleze,si sigur o sa falseze .
-
Cum cine?Rodica Popescu si Arsinel,ca deocamdata ei sunt singurii care au mirosit afacerea .... adica sunt pentru.
Daca legea e lege v-a trebuit tradus obligatoriu si "yeah,f^ck me in the ass" si altele.Sau o traduc si pe asta cu "la dracu"? :D
Vor fi cei doi avand urmatorul dialog:
-La dracu Stela!
-La dracu Arsinel!
-Ooo,daaa,la dracu Stela!
......
-
Cum se aude un film bun , dar dublat in alta limba ? Se aude ca naiba ...
O mare prostie treaba cu dublajul. Deputatul respectiv ar trebui sa vada care sunt adevaratele problemele in tara asta.
In alta ordine de idei , s-a mai aruncat o pastila si noi ne agitam aiurea.
-
Oare cat din dramatis s-ar pierde la scena asta!?:(
Nu cred ca un dublaj audio poate sa redea starile pentru care un actor si-a pus sufletu... [Only registered and activated users can see links. Click Here To Register...]
-
nu prea inteleg eu ce treaba are nivelu de cultura cu dublarea filmelor,asa cum spunea diablo toate tarile europene si marile dth uri au acest lucru,de ex la italieni se da cu **** la tv de numa numa,asta inseamna ca sant sub nivelu de civilizatie????aaa da stiu raspunsu,daaaa italieni asa sant
aceste subtitrari au si ele rolul lor ajutator si poate ca multi ar dori sa fie asa,faptu ca pe unii deranjeaza ca x,y,z vb in romana,ce sa zic
noi romanaii ne gandim mereu,ma dar ce dracu de afacere o avea asta,oare va face mai multi bani ca mine,pe urma e categoria celor care se plictisesc si isi dau si aia cu parerea,pe urma sant aia cu senzationalu si uite asa dintr o chichineata iesi domne ditamai problema nationala
la urma urmei cine a dat domne aceasta lege????ca se spune ca nu au ce face unii,a dat o socaciu un simplu deputat,a dat o cumva base???a dat o cumva vreun ministru care ar avea alte interese si probleme fata de natiune?????nuuuuuu si atunci care i treaba
la romani deja a aparut chiar o problema nationala
cand e bine,de ce dracu e bine moo exista o smecherie,iar de rau ce sa mai zic
cred ca solutia ce a mai satisfacatoare ar fi asa:alegerea optionala
1.romana
2.maghiara
3.romales
-
Chiar daca ar fi optional, costurile le vor suporta si cei care sunt impotriva!
-
sant de acord cu tine dar asta e asa e peste tot si in toate
lamuriti ma atunci de ce se urla,vrem HD,vrem 3D,vrem programele alea,vrem aia,eee poate uni nu vor si suporta si ei aceste cheltuieli
noi urlam ca avem o civilizatie sub nivelul redus dar vrem HD,de ce?dar nu ne place ca se dubleaza in romana
cred ca se cauta nod in papura la noi chiar din orice si de aia cred ca nu e timp ptr dezvoltare
-
is curios cu se vor dubla injuraturile, ca daca e sa ne uitam la exemplu videoclipurilor care in limba engleza contin injuraturi dar daca e un videoclip in limba romana acesta este cenzurat, deci ne putem astepta la bipuri si la filme :))
-
Eu cred ca dublarea in lb Romana ar fi necesara numai programelor de documentare .Mai ales pt copii care nu reusesc mereu sa citeasca toata traducerea
-
noi santem un popor foarte pudic si mai religios decat papa,deci....
dar pe strada,acasa si la servici injuram de draci ne iasa
-
Asociaţia Naţională a Surzilor din Romania atrage atenţia că proiectul legislativ al lui Victor Socaciu care prevede obligativitatea dublării filmelor străine in limba romană ar fi o discriminare a persoanelor cu handicap auditiv.
Si
[Only registered and activated users can see links. Click Here To Register...]
[Only registered and activated users can see links. Click Here To Register...]
O placere, ce sa mai discutam!
-
cred ca ar trebui sa i lasam pe rusi,nemti etc sa si de a cu pareerrea despre dublarea lor
apropo prin alte tari occidentale nu exista surzi??
sa nu mai zic ca aceste dublari prin lumea asta civilizata exista de cand numaram noi bobele de porumb de pe stiulete
dar noi santem romanai si vb lui badea(aici ii dau dreptate)asta ne cam ocupa tot timpu
sa stiti ca din cauza asta nu se misca ceva in tara asta si a legi prostitutie si a altor legi
insa nu uitati ca aceste legi exista in tarile astea civilizate si cineva la dracu trebuie sa le propuna
-
Sa propune legi care sa oblige televiziunile sa plateasca actori pentru ceva ce telespectatorii nu vor?ProTv a avut telenovela dublata,audienta vax.