[B]Scurt si la obiect ![/B]
Schimbarea de mac se face de catre 3 categorii de oameni:
1. cei care sunt nevoiti ( adica au accesul la net limitat pe mac si si-au inlocuit placa de retea sau routeru )
2. cei care sunt obligati de imprejurari sau imbecilitate ( acei indivizi care vor sa faca pe grozavii pe internet , sa fure netu altuia care plateste, sa scaneze reteaua pt a clona macuri si ipurile active sa floodeze sau "sa isi ascunda adevaratul ip" pe acestia eu ii detest
3. cei care testeaza si atat
Schimbare de mac se face manual cum a expus SuperSonic si cu ajutorul unor programe. Cel mai interesant mi s-a parut [Only registered and activated users can see links. Click Here To Register...]
Adresa de MAC mai poate fi schimbata si din registry.
1. Faceţi clic pe Start - Run, tastaţi "regedit"
2. Navigaţi la
[HKEY_LOCAL_MACHINE \ SYSTEM \ CurrentControlSet \ Control \ Class \ (4D36E972-E325-11CE-BFC1-08002BE10318]
HKEY_LOCAL_MACHINESOFTWAREMicrosoftWindows
\ SYSTEM
\ CurrentControlSet
\ Control
\ Clasa
\ (4D36E972-E325-11CE-BFC1-08002BE10318)
3. In conformitate cu această cheie, vei vedea numere in secvenţă ca "0000", "0001" şi aşa mai departe. Faceţi clic pe una la un moment dat pentru a verifica descriere a dispozitivului dumneavoastră de reţea. In cazul meu (0001)
in panoul din partea dreaptă, uita-te pentru "NetworkAddress" valoare-cheie. faceţi clic dreapta şi selectaţi modifica. Introduceţi MAC-Address dorit ca un număr de 12 cifre (toate intr-o singură linie, fara "spaţiu" "." Sau "-")
5. Dacă nu găsiţi cheia, faceţi clic dreapta in dreapta, selectaţi "Nou" - "String Value". Introduceţi numele de "NetworkAddress". Acum, modifica şi setarea valorii dorite. Se da disable si apoi enable la placa de retea si se verifica macu cu urmatoarele comenzi : START -- RUN - CMD si acolo tastezi : getmac sau net config rdr sau ipconfig /all
Prin furnizarea acestor informatii nu ma fac raspunzator de posibilele daune pe care le faceti echipamentelor dvs sau a posibilelelor atacuri asupra altor utilizatori de internet.Aceste informatii sunt pur educative.