Da dar macar nu au dat geci,galeti si pilote..:).
Printable View
Da dar macar nu au dat geci,galeti si pilote..:).
@costin1980
Esti unul dintre cei mai inversunati sustinatori ai lui Gioana si aici pe forum si pe RDI. E dreptul tau si ai motivele tale sa-l susti. Acceptat!
Accepta si tu ca altii, in special cei din strainatate, nu il sustin pe Gioana.
Diaspora voteaza traditional "dreapta" si nu va vota niciodata "stinga".
Daca Antonescu era destul de puternic sa intre in turul doi, azi nu mai injura nimeni romanii din strainate pt. ca aveam de ales intre doi candidati de dreapta.
Nu uita ca au votat doar vreo 145.000 din nu stiu cite milioane! Pin urmare, este ridicol sa spui ca noi am hotarit soarta voastra.
Problema e ca in vest s-a votat inca ore bune dupa ce in RO se terminasera alegerile.
Din acest motiv ne injura acum toti, desi ar trebui sa va axati pe cei de peste ocean si nici ei nu au nicio vina.
Ei doar au reactionat la cea ce au vazut in presa, dar nu poate fi vorba de frauda daca tinem cont ca sectiile de votare nu se afla la coltul strazi!
Apropo, eu nu am votat, deoarece trebuia sa parcurg minim 450km pina la cel mai apropiat consulat.
Deci pe viitor, votati voi in asa fel incit "blegii" din diaspora sa nu mai influenteze votul, sau sustineti candidatii de dreapta si treaba e ca si rezolvata.
Noi vrem ca Romania sa fie o tara puternica si romanilor sa le mearga bine. PSD-ul a fost cel putin 12 ani la putere si nu au facut nimic pt. romani. De ce sa credem noi ca ar face acum ceva?
PS: scuze, mi-e imposibil sa fiu coerent atita timp cit ma tot intrerupe fiu-miu de 8 luni:happyman:
:drinks: Cel mai tare ce ma dezamăgit pe mine la alegerile prezidenţiale in turul doi , au fost cele două televiziuni particulare din Romania : Realitatea Tv şi Antena 3 , care au dezinformat pe noi romanii din alte ţări cu pronosticurile lor foarte de prost gust.... Unicul post Tv particular din Romania , care intradevăr au difuzat ştirile despre alegeri , a fost B 1 la emisiunea " Naşul" cu domnul Moraru . Bravo lui, căci a avut puterea să spună deschis despre frauda, care o făceau ce-i de la acele televiziuni a d-lui Vantu !!!
In primul rind tin sa precizez ca nu-l cunosc pe costin pe care-l citez acum,si prin urmare nu am nimic personal cu el.Fac precizarea asta ca sa nu se considere atacat si sa inceapa o disputa tiganeasca pe tema asta.Am ales mesajul lui deoarece face referire la romanii din afara tarii,care considera el si altii ca el ca noi astia,capshunarii cum spunea fanta de pe rdi,sintem un fel de fii de curve si ca vezi doamne nu avem nici un drept sa comentam sau sa votam.In primul rind vreau sa specific ca multi dintre noi am trait mizeriile lui ceausescu si ca poate unii dintre cei care ne critica pe vremea aia inca se jucau cu putza in tarina,iar azi se autodenumesc patrioti.In al doilea rind precizez faptul ca daca ne aflam in afara tarii este pentru ca am ales calea emigrarii din cauza hotilor ca Basescu,Geoana,Iliescu,..si nu mai enumar...absolut toti care au condus tara si care inca o conduc fara nici un fel de partinire pentru nimeni.Toti au fost si sint o sleahta de banditi pusi pe capatuire,si nu se vor schimba inca indiferent de cit ne certam noi aici.Toate astea fiind spuse vreau sa pun o intrebare celor ramasi in tara...nu a-ti putut pleca de acolo pentru ca:sinteti bine pusi?sinteti nepotii cuiva de la putere?...pentru ca nu a-ti avut curajul?pentru ca nu va ajutat nimeni..?pentru ca nu va simtiti destul de pregatiti ca sa va asumati acest risc?..pentru ca sinteti gelosi si va era frica sa va lasati nevestele singure?pentru ca aveati o amanta in blocul vecin??si daca vreti putem continua cu astfel de exemple,unele mai ciudate ca altele.Si acum ca sa nu ramineti nelamuriti,va raspund eu la aceasta intrebare si pe deasupra am curajul sa afirm ca peste 99% din cei plecati vor raspunde la fel-Eu am plecat din tara pentru ca imi doresc o viata mai buna pentru mine,copiii si familia mea.Si sa revenim la oile noastre,unii au votat cu Basescu pentru ca asa le-a zis vecinu,altii pentru ca le place gagica de la org Base,altii pentru ca Base are fata misto dar proasta de legenda,iar altii pentru ca nu il inghit pe Geoana,si la fel se poate spune si despre Geoana.Important este ca unii inteleg ca nici cu Base,nici cu Geoana,si nici cu urmatorii 10 presedinti din Ro nu se va face absolut nimic in tara,decit citeva vile in plus pentru majestatile sale,si inca citeva zeci de mii de programe de tv pentru ca si cei din televiziune sa-si cistige painea.Cind cei care critica emigrantii romani vor intelege acest lucru,cred ca vor face ce am facut si noi,adica vor cauta ceva mai bun pentru familiile lor,lucru care mie mi se pare normal.Iar la final ma intreb si intreb si pe cei care vor sa raspunda..din 23 milioane cit se zicea ca sintem,5 milioane sint in afara,5 milioane sint pensionari rudele celor din afara,alte cinci milioane probabil sin bulgaro-sirbo-ungaro-ruso-moldavo-turco-pakistani...etc-si acum imi pun intrebarea ,,Dar noi cu cine votam".Quote:
Originally Posted by costin1980 [Only registered and activated users can see links. Click Here To Register...]
ps.ma duc sa beau o bere ca intrebarea asta ma surprins si pe mine...hmm!!
Vad atatea persoane inversunate ca nu a castigat geoana, si, ca diaspora a hotarat votul.
Toti se leaga de faptul ca a fost mita electorala, (la psd ponta a recunoscut asta), bun, a fost, de ambele parti.
Cu toate aceste concluzia mea este, niciunul dintre cei 2 nu merita ales, dar, ca intotdeauna cand trebuie sa faci o alegere, dar ambele variante sunt pagubitoare, alegi varianta care aduce pagube mai putine.
Pe de alta parte, basescu a castigat voturi in diaspora, numai pe considerentul ca, "decat geoana mai bine base".
Ca un alt comentariu.
De ce atunci cand s-au anuntat rezultatele la exit-poll, si castigase geoana, nici-un pesedist nu a strigat fraudare!!!!!.
Asa-i la noi, cand avem sacii in caruta, nu ne pasa de altii, iar cand nu-i mai avem, gata, incepe scandalul.
Faptul ca atatea tembeliziuni, partide, sau aliat impotriva unuia nu a pus pe nimeni pe ganduri ? de ce oare ? stiti cum se procedeaza cand exista un interes ? fiecare se face frate cu dracu` pana trece podul, asa si politicienii/partidele/televiziunile.
Stiu o gramada de afaceri care depind de cei care sunt la putere, pai e corect ? nu e, da` asa-i romanul, curva(imi cer scuze dar nu fac referire la toata lumea, exista si oameni cinstiti, tot respectul pt ei), nu-i pasa cine-i la conducere, atata timp cat afacerea prospera, daca nu-s ai lui la conducere, gata e frauda.
P.S
Dvs cand vi se prezinta niste stiri(cu iz electoral, nu altele) , care este prima reactie a dvs ? sa vi le asumati ? sa le comentati ? sau sa va .....(aici va las pe dvs sa dati raspunsul) ?
Terminati cu prostia aceea legat de votul de dinafara,asa e legea,cetatenii romani plecati in alte tari au dreptul sa voteze si e treaba lor ce au votat.La fel noi cei care suntem in tara e treaba noastra de ce am ramas si nu am plecat.
Eu in continuare astept o solutie pentru noi,oamenii simpli.Am zis ca astept de la politicieni sa formeze un guvern,sa faca bugetul pentru anul viitor si sa se apuce de treaba (asta pe langa obisnuitele lor afaceri cu statul,privatizari "strategice" si altele).Presedintele are un rol in numirea prim-ministrului si solutia Basescu a fost si este in continuare cea mai proasta din cate aveam.Asa au vrut romanii asta e,se pare ca a contat spectacolul si certurile transmise cateodata si in direct.Otevismul pare mai important decat ce pui pe masa.
Deja urmarile votului se vad,eu personal il simt in cursul de schimb.Transa de la FMI pe care nu am primt-o se va simti si ea foarte tare in urmatoarele 2 luni.E bine,poate asa romanii se vor satura odata de scandaluri si vor vota altceva decat galeti,cizme,bocanci,ulei,faina,etc.
PS:Nu am zis ca au impartit doar cei de la PDL prostiile alea,dar romanii au obiceiul sa aduca in turul doi al prezidentialelor intotdeauna doua rele,ca apoi sa se vaite ca il aleg pe cel mai mic in loc sa dea de pamant cu cei care nu merita si sa voteze altceva.
Parerea mea este ca ar trebui sa ne puna pe ginduri nu faptul ca amaritii au acceptat cizme,faina si eltele,ci din contra,nesimtirea jigodiilor care au oferit asa ceva.Asta este modul in care mai marii de la putere gindesc despre noi,sintem o adunatura de oi bezmetice si putem fi cumparati cu un kil de faina.Asta trebuie sa vada toata lumea si mai ales sa inteleaga,asta este adevarata mantalitate a puterii si numai cind oamenii vor intelege despre ce este vorba,numai atunci vor putea sa schimbe ceva.Eu imi pun intrebarea,ce s-ar intimpla daca la urmatoarele alegeri,sa zicem,ar merge la vot 10% din numarul celor cu drept de vot????Un mare semn de intrebare,si oare atunci,in loc sa dam votul unui hot mai putin hot decit celalalt,nu este oare mai bine sa nu-l dam deloc.Va dati seama ca in acest caz cei care vor trebui sa ne conduca vor sti permanent ca nu au sprijin si ca daca vor face cea mai mica greseala vor fi linsati politic.Stau uneori si imi imaginez cam ce ar fi facut Stefan cu turcii daca ar fi stiut ca iobagii lui nu ar fi luptat alaturi de el din cauza birurilor puse pe spatele lor??Toata armata lui ar fi fost redusa la o mina de cavaleri dispusi sa-si dea viata pentru cel care plateste mai mult,iar iobagul roman ar fi devenit musulman.....de parca are vreo importanta pentru oamenii simpli ca se numesc musulmani sau ortodoxi.Magarii trag in ham la fel de greu in toate limbile pamintului.
"Conform datelor centralizate la Biroului Electoral pentru Străinătate, după renumărarea voturilor la secţia din Bologna, rezultatul a rămas identic cu cel rezultat din numărătoarea iniţială. Eroarea care a fost reclamată se referea la numerotarea listelor, a afirmat judecătoarea Cornelia Segărceanu, pentru evz.ro."
Putem astepta mult si bine sa se schimbe ceva pentru ca simpaticul Crin se tine batos!
Il doare in c.. de noi, ca si pe marinar, dar si pe prostanacul care isi asteapta sfarsitul! Toti se gandesc numai la ei!
Dragi colegi,am citit reactiile voastre si admit ca poate intr-o oarecare masura frustrarile au iesit la suprafata.Ca sa rezum ceea ce am citi vreau sa fac urmatoarele precizari: 1 Eu nu va consider sub nici o forma pe cei din diaspora niste "parveniti" suntem acelasi neam si avem aceleasi drepturi,pana la urma fiecare cu parerile si principiile lui.Slava domnului,am umblat s eu prin lumea asta si m-am bucurat cand am avut cu cine schimba o vorba in limba mea.Sigur ca exista asa cum spuneam o frustrare ca votul vostru a fost hotarator insa nu fac parte din categoria celor care sunt impotriva interzicerii dreptului sa mai votati (exista si acest curent).2.Eu cand fac aceste comentarii legate de Hahailescu,le fac nu pentru ca nu am ce manca,sau pentru ca o duc rau,eu am din ce traii,am 3 societati si ma bucur ca inca mai merge in domeniul meu,il injur deoarece cred ca puterea lui malefica de a inversuna cetatenii face rau,efectiv ne minte in fata si cum bine spuneati si voi nu va face nimik,Geoana nu era cu nimik mai presus,l-am ales pentru speranta de a intra in normalitate,sa depasim aceasta criza,atat politica cat si economica. 3 Vreau sa fac mentiunea si nu am de ce sa spun minciuni,nu sunt membru al niciunui partid politic,am votat in primul tur cu Antonescu,nu cred in doctrine in Romania desii le-am citit pe toate,nu se aplica, si vad ca stanga la noi aplica masuri de dreapta si invers.Voi da in urmatoarea postare suficiene argumete pentru care niciodata nu l-as vota pe acest infractor al carui dosar penal e suspendat din cauza imunitatii.
Da - nepoti ai bunicilor din mormant , bine pusi la lucru in pamantul de la tara , cu curajul de a ramne si a muncii cinstit dar ei fura prea rau si pe voi va doare-n ... , cu riscul de a ramane singuri ca tot mai multi fug cu curaj cu tot .:sorry: Dar poate adevarat:comp:.Quote:
Originally Posted by kittmask [Only registered and activated users can see links. Click Here To Register...]
Traian Basescu,o mica biografie cum o cunosc eu!
1987-1989 Sef al Agentiei NAVROM din Anvers
• 1989-1990 Director General al Inspectoratului de Stat al Navigatiei Civile din Ministerul Transporturilor
• 1990-1991 Subsecretar de Stat - Seful Departamentului Transporturi Navale din Ministerul Transporturilor
• 1991-1992 Ministru, Ministerul Transporturilor
• 1992–1996 Deputat, Parlamentul Romaniei
• 1996–2000 Ministru, Ministerul Transporturilor in guvernele V.Ciorbea, R.Vasile si M.Isarescu
• 2000–decembrie 2004 Primar General al Municipiului Bucuresti
• 20 decembrie 2004 - prezent Presedinte al Romaniei
Dupa cum se poate vedea acest ins nu e cel mai imaculat politician,e un fost Comunist cu functie importanta,acest comunist este printre putinii romani ai caror dosare de la SECU nu se gasesc.Acest ins vorbeste despre orice in tara asta,despre revolutie (la care nu a participat),despre imbuibatii societatii (el insusi fiind in politica si se stie ce decizii a luat ca primar al Bucurestiului),despre moguli (desii acest domn in 2004 beneficia de ajutorul lor atat financiar cat si mediatic),vorbeste despre coruptie (avand un dosar Flota in spate).
Apare in 2009 si cere un nou mandat dupa 5 ani de scandaluri in care a jignit tot ce i-a stat in cale,dupa un mandat in care succesurile Elenei au ajuns la cote inalte,situatia financiara a Ioanei de asemenea a fost ascendenta putand sa-si cumpere apartament de milion de euro,fratele Mircea e prins cu mata in sac facand afaceri cu armament cu Statul,ca sa nu mai vb de prietenii lui care au avut cresteri extraordinare.Vine in 2009 sa ceara un nou mandat cu nesimtire aratand cu degetul catre ceilalti fara ca el sa dea raportul catre cetateni ce a facut in acest mandat,la confruntare ziceai ca e un cetatean care tocmai a identificat pb tarii si e gata de treaba.Vine in 2009 si ne vb despre comunism,securitate,moguli (uita cand in 2004 se ruga de Felix sa faca guvern cu el,ca doar atunci era ok Voiculescu),ne vorbeste despre coruptie si corupti dupa ce in 2004 lumea l-a votat sa vada "tepe" in Piata Victoriei,dupa 5 ani mandat au fost trimisi in judecata 3 "victime" Nastase cu termopanele lui,cartabosii lui Remes si Ridzi cu furturile ei,atat,restul sunt corupti doar cu eticheta.Cum poate mai avea credibilitate acest individ cata vreme el face parte primul din categoria celor pe care ii injura?
Ceea ce nu inteleg este de ce lumea nu poate vedea ca problema in 2009 nu e comunismul,nu sunt rusii,nu e nici macar criza,nu e nici Iliescu,nici mogulii,ne referim strict la acest individ care a fost presedinte 5 ani,mai vrea 5 ani si nu va da raportul voua ce a facut el bun pentru Romania acesti ani!? Iata motivele pentru care niciodta nu l-as vota,pentru ca e un mincinos,un infractor,un individ fara scrupule care chiar nu se gandeste decat la ambitiile lui.Daca e cineva care imi poate da 5 exemple de lucruri bune pe care acest individ le-a facut in cei 20 de ani si mai ales in acest mandat eu imi scot palaria! Va doresc sa Traiti bine si sa va bucurati pe deplin de alegerea facuta!
Frateee.Acum nici mie nu imi place Base,dar nici nu mai am rabdare sa mai citesc atat.
Vad ca unii continua discutia dinainte de alegeri,treaba e ca cei de la alte partide nu mai vor sa intre la guvernare cu un prim-ministru care sa fie sluga lui Basescu si nu inteleg de ce sunt blamati pentru asta.Foarte bine si asa si trebuie sa faca intr-o democratie.Pe partea cealalta Basescu nu e obligat de constitutie sa numeasca un prim-ministru de la partidul cu cele mai multe mandate asa cum tot repeta el.Daca isi pune marioneta foarte probabil va avea guvern minoritar si vor purta negocieri pentru fiecare lege in parlament.Bafta lor,doar sa puna naibii un guvern.
Originally Posted by kittmask [Only registered and activated users can see links. Click Here To Register...]
Toate astea fiind spuse vreau sa pun o intrebare celor ramasi in tara...nu a-ti putut pleca de acolo pentru ca:sinteti bine pusi?sinteti nepotii cuiva de la putere?...pentru ca nu a-ti avut curajul?pentru ca nu va ajutat nimeni..?pentru ca nu va simtiti destul de pregatiti ca sa va asumati acest risc?..pentru ca sinteti gelosi si va era frica sa va lasati nevestele singure?pentru ca aveati o amanta in blocul vecin?!!
Vreau sa-ti spun ca viata ar trebui sa si-o faca fiecare asa cum ii place. Nu trebuie sa plec din tara ca ma da afara Base, sau Geoana daca vrei, vreau sa plec de bunavoie (daca doresc bineinteles)
Pe cei mai multi probabil v-au obligat conditiile mizerabile din tara (materiale si nu numai) , pe altii posibilitatile mai tentante de va realiza in divere domenii. .Pleaca ei din State in alte parti, daca au oportunitati , dapai din Romania unde e greu sa spui ce-i bine .(ce nu-i bine e mai usor)
Vreau sa-ti spun ca acu 2 ani am fost in SUA cu famila (sotie,copil) , am viza pe 10 ani si m-am intors. Dar nu-mi propusesem nici o clipa sa raman, toti erau mirati cand le spuneam ca noi am venit doar in vizita. Iti spun asta, sa nu crezi ca nu as fi putut pleca.
Adica pana la urma, ce-ai vrea sa plece toti din Romania care nu sunt in situatiile descrise de tine ? Si Base pe cine ar mai conduce ? Doar pe superconstitutionalul Boc ? Sunt multe de spus , dar cred ca nu are rost sa ne mai batem capul cu astia. Si cand zic astia ma refer la toti. Atata energie, risipita de atata lume .
Sunt si eu deacord ca romanii din diaspora nu au nici o vina ca a iesit Base sau ca ar fi iesit Geoana. Au si ei dreptul la un vot ca orice cetatean Treaba cu votatul lui Base de catre diaspora a fost iar o smecherie , clamata de Base doar sa se dea tumba. Daca il iubeau romanii asa de mult mergeau sa-l voteze,nu doar o suta de mii sau cati au fost. Sunteti milioane grele inafara , dar se pare ca nu-i aveti la ranza pe politicieni si mi se pare normal. Multi sunteti departe de familii si prieteni din cauza lor, ca au condus tara asa de "bine"
Eu zic mai bine sa desfiintati acest thread si sa trecem la lucruri mai serioase. In ultima vreme s-a scris mai mult despre politica si mai putin de sateliti. Altminteri o sa fie cel mai serios thread si nici nu se va termina vreodata, deoarece teme vor fi tot timpul.:spam:
Mie mi se pare corect,doar numele site-ului este sateliti.info,iar in ce ma priveste politica nu ma intereseaza absolut deloc.Am intrat in discutie pt ca mi se pare ciudad sa fim blamati de fratii nostri de singe din tara,in urma bineinteles,a minciunilor politicienilor din Ro,si a argatilor lor.La urma urmei faptul ca sintem afara nu inseamna ca si raminem,doar ca unii ramin mai mult iar altii mai putin,si unii ramin definitiv,deci cu alte cuvinte sintem in deplasare,un servici ceva mai departe de casa.Cei care ramin definitiv din punctul meu de vedere sint la fel de romani ca si Decebal,doar ca probabil fiii si nepotii lor nu vor mai avea poate aceeasi calitate peste 50 ani.In anii 70 ne bucuram cind intilneam vreun roman din afara,si toti ne doream sa fim ca ei,sa vedem lumea...azi ne lasam invrajbiti de mai marii tarii.Normal,se aplica ,,dezbina si cucereste" si functioneaza perfect inclusiv in tarile astea prin care ne cautam o viata mai buna....................Pentru cel care ma cita mai sus,cel care zicea ca sa intors din America,parca..prietene drag,fiecare face ce vrea cu viata lui si traieste acolo unde poate,unde-i place,si mai ales unde se simte bine.Din locul de unde stau acum,Madrid mai exact,am vazut multi romani care pleaca spre tara,dar am vazut tot atit de multi care revin zicind ca in 2 luni in Ro au cheltuit tot ce au cistigat aici in 4 ani,si ca viata acolo este mizerabila in comparatie cu cea de aici.Acum eu nu stiu ce sa zic,in ultimii 10 ani am fost doar odata in tara,si am fost cu gindul sa ramin si sa fac ceva acolo,dar dupa numai o saptamina am fugit ca de ciuma.Nu comentez motivele,spun doar ca vroiam sa contruiesc citeva blocuri de locuinte pe terenul bunicilor mei din orasul natal,si vroiam sa construiesc pe banii mei,munciti de mine nu imprumutati din banci,iar cind am ajuns la primarie mi sa cerut cu nesimtire 80 mii euros ca sa fiu bagat in seama,adica spaga..............................eu sint unul din cei care nu mai revin in tara decit sa-mi ingrop parintii atunci cind va fi cazul.