Cauta sa prinzi etno sau taraf ca sunt FTA. Asta ca sa fii sigur ca esti pe Hellas.
Printable View
Cauta sa prinzi etno sau taraf ca sunt FTA. Asta ca sa fii sigur ca esti pe Hellas.
Ti-am mai spus,chiar daca ai semnal asta nu inseamna ca esti pe hellas,fa cum ti-a spus si @lao si vezi daca prinzi etno si taraf,hellas sat se prinde un pic mai greu mai ales daca nu ai experienta,lnb-ul il pui la ora 5 cum te uiti din spatele antenei,poti sa fii si pe hellas dar daca lnb-ul nu este reglat corect nu iti intra semnalu,ai semnal pe tp-ul 3 pe decodorul de la dolce?
Prieteni, tocmai am spus ca pe receptorul de la Dolce, nici macar nu se misca semnalul catusi de putin (0%), am incercat pe toate transporderele (4 vin predefinite si 2 la alegere).
Daca doresti ajutor respecta pasii indicati. Ia ce receptor doresti si fa-l sa vada etno. Apoi te apuci si de conserva de la zaharosi
omule ti-am spus sa faci teste la optiuni+configurare avansata+cod pinul+setare LNB acolo s-ar putea sa fie problema ca nu alimentezi LNB-ulQuote:
Originally Posted by conte.x [Only registered and activated users can see links. Click Here To Register...]
alta problema de care ti-au mai spus si alti useri e ca tu cred ca nu esti pe helas 39 est
ai spus ca ai receptor de la AKTA , deci scaneaza cu el tot satelitul si vezi ce canale tv prinzi si astfel descoperi pe ce satelit esti
uite aici frecventele bune de pe Helas 39 est [Only registered and activated users can see links. Click Here To Register...]
pe frecventa asta 12688 V DVB-S/MPEG-2 30000 7/8 prinzi taraf tv , daca nu inseamna ca nu esti pe helass
Este incredibil, inca n-am reusit. Si daca n-am invartit antena...
Poate cineva sa-mi explice :
* Sirius 5ºE il receptionez (acuma doar canalele free);
*Thor 1ºW il receptionez (la fel doar canalele free)
-- cum se face ca unul e pe Est si celalalt pe West iar distanta de miscare a antenei este foarte mica
aici imi scapa ceva (ar insemna ca 39º ale lui Hellas sa fie...unde?? intre ele??? chiar nustiu) asta e nedumerirea
as mai putea banui un obstacol in fata antenei (adica un zid la 6m distanta si cam 4 inaltime, bine si un horn acolo mai inalt), dar asta ar insemna ca satelitul sa fie oarecum destul de jos si chiar in dreptul hornului, asa se face ca nu am semnal.
"Distanta" intre Sirius si Thor este mult mai mica in comparatie cu cea dintre Sirius si Hellas.
[Only registered and activated users can see links. Click Here To Register...] , introdu coordonatele geografice corespunzatoare localitatii in care te afli, calculate si ai cam tot ce ai nevoie (inclusiv orientarea LNB-ului). Posibil si obstacolul de care spui sa fie cauza.
E foarte simplu. Thor e la 1 grad Vest de meridianul 0 (Greenwich), Sirius e la 5 grade Est fata de acelasi meridian. Hellas la 39 grade Est....etc.
Aici vezi pozitia satelitilor fata de meridianul zero [Only registered and activated users can see links. Click Here To Register...]
Salutare tuturor!
Am reusit in sfarsit sa pozitionez antena si sa receptionez semnal pe Hellas Sat 2.
Daca v-as spune unde era problema, nustiu daca ati crede; in fine: pozitia antenei (unghiul de elevatie) nici macar nu este perpendicular pe axa solului, ci dimpotriva, usor inclinata catre sol, de-aici si toate necazurile, oricat as fi incercat eu sa o ridic (sa treaca peste gardul vecinului) n-avea cum sa mearga, chiar daca are acel obstacol in fata (un zid) reuseste sa capteze semnalul dar numai inclinata usor catre pamant. M-am uitat printre vecini sa vad ceva "asemanari", da de unde, sar singur in evidenta. (ma astept oarecum si la comentarii din partea lor, ca de, cu ce oi fi eu mai diferit, de mi-am pus antena "invers").
Vreau sa multumesc tuturor, celor care au incercat sa ma ajute si inca ceva...ETNO si TARAF free nu le pot receptiona, bine ca acum nici nu mai conteaza, dar ca fapt divers pt incercari. Am mai observat ca receiverul Dolce este destul de "inchis", sa nu poti edita canalele, sa nu poti face chiar nimica, este prea de tot, sau poate ca nu stiu eu cum se face inca.
Va salut si sa auzim numai de reusite!
ai fi reusit mult mai repede daca citeai si tu cateva lucruri elementare privitor la antene satelit.
Defineste "cateva lucruri elementare privitor la antene satelit" in opinia ta.Quote:
Originally Posted by marcghi [Only registered and activated users can see links. Click Here To Register...]
Va rog sa evitati offtopic-ul.
chiar e curioasa tema cu orientatul antenei spre pamant :)), eu am orientat 2 in spania, zona de nord si tre sa pui antena vertical...o fi satelitul in pamant undeva hahahahhaha.
Toate bune!
Maine o sa fac o poza sa iti arat cit de inclinata spre pamint e antena dolce in Irlanda,apoi chiar o sa zici ca satelitul e in pamint,ca de fiecare cu a lui ...
Quote:
Originally Posted by LaCobra [Only registered and activated users can see links. Click Here To Register...]
daca nu te pricepi nu te baga
Uite exemplul lui Marius ==>el locuieste in Irlanda , deci mult mai in nord decat Spania
daca ai avea ceva cunostinte nu ai comenta aiurea subiectul
daca esti la ecuator cu o antena de satelit trebuie sa o pui orizontal si daca esti in nord e asa cum spune si Marius, adica orientata mai catre pamant