-
Re: HDTV on PC - Playere, Codecuri, etc - Sfaturi
Buna seara.Nu stiu daca am postat unde trebuie aceasta intrebare.Doresc sa-mi fac un PC din componente si intrebarea mea este ce fel de placa video imi recomandati.Componentele ce le am cumparate sunt:
Placa de baza:GIGABYTE GA-M56S-S3,nVIDIAnFORCE 560,AM2,4XDual channel DDR2 800,1xPCIEXP16x,2xPCIEXP1x,8CH,GigabitLAN,IEEE1394,SATAII,ATA,2000MTs,ATX
Procesor:AMD AM2 ATHLON 64X2 6000+Windsor BOX
Memorie:KINGSTON 2X2 GB
Cel de la magazin mi-a recomandat nVIDIA, dar nu stiu de care model.Am nevoie de acest PC pentru HD.Cred ca celelalte componente sunt valabile.
Multumesc
-
eu iti recomand ATI cel putin la redarea formatului HD le-a cam luat fata celor de la nVIDIA
-
Mersi dar spunemi te rog ce fel de model ATI si sa fie compatibil cu placa mea de baza. Am uitat sa spun ca procesoru lucreaza la 3.2 MHz
-
Salut. Am inteles ca nu pot folosi placile de la ATI deoarece cipsetul de pe placa de baza este nVIDIA.Am gasit pe net o placa la un pret convenabil si vreau sa stiu daca mi-l recomandati.Mersi
-
Placa video Palit Nvidia GeForce 9600GT Super+ DNXGF9600GTR1024B256HTD
Nvidia GeForce 9600GT Super+ PCI-EX2.0 1024MB DDR2 256bit, 650/1600MHz, Dual DVI/TV-OUT, HDCP, Dual-link DVI, SLI ready, HDTV cable, DVI adapter, power cable
-
Quote:
Salut. Am inteles ca nu pot folosi placile de la ATI deoarece cipsetul de pe placa de baza este nVIDIA.Am gasit pe net o placa la un pret convenabil si vreau sa stiu daca mi-l recomandati.Mersi
foarte gresit
-
-
am spus ca e gresita afirmatia pe care ai facut-o in legatura cu cipsetul,placa e foarte buna
-
SAL. Atunci pot sa-l comand linistit?
-
bun atunci vin si eu cu urmtoarea intrebare :
- Urmatoarea combinatie (pl. baza matx chipset nVidia) + pl. video ATI ar fii perfect functionabila pt. un HTPC ?
- pl. baza chipset nVidia lga 775 : [Only registered and activated users can see links. Click Here To Register...] urmand sa o cumpar si
- pl. video ATI : [Only registered and activated users can see links. Click Here To Register...] , numai ca a mea are 256mb/ddr4 fiind modelul 2600 xtg si o detin
sau cu ce model de pl. video ar merge cel mai bine cu aceasta placa , aici nu vreau sa pun una dual slot din lipsa de spatiu , deci normala pe un slot gen modelul dat exemplu
-
Cred ca mai bine ar fi sa utilizati o MB cu chipset de la ati, seria 780G.
Are inclusa PV HD3200 si permite decodare HD hardware.
Eu personal asta utilizez pentru HTPC.
Impreuna cu un proc AMD cu consum redus, maxim 5000+.
Iesi si mai ieftin.
Mb 250lei maxim
Proc 300 lei maxim.
Restul dupa buget (memorii, HDD, carcasa).
-
da le stiu , dar si modelul asta de la gigabyte poate decoda hd hw , ideea este ca amd-ul sta mai prost la poace
asa as putea face combinatia "ideala" intre :
- [Only registered and activated users can see links. Click Here To Register...] si
- [Only registered and activated users can see links. Click Here To Register...]
in plus nu sant interesat sa aibe 2 x pci-e 16x , numai un slot si cautand pe net pl. cu 790GX in afara de DFI alti producatori nu au pl. matx , chiar si DFI au scos un model cu nVidia 9400 matx cu 2 x pci-e 16x , de ce or trebui 2 sloturi nu ii vad rostul la modelele de pl. matx (la cele atx da , ai unde ca spatiu ma refer)
la un htpc daca vrei sa ridici puterea grafica faci combinatia pl. de baza + pl. video si ii este de ajuns un slot , nu ca desktop unde vrei sa "storci si ultima picatura" din grafica
-
dar de ce mizati atat de mult pe decodare hard????pun intrebarea asta aflandu-ne la sectiunea HDTV
-
pai in primul rand pt. redarea unui material hd (film , prg. tv) principala componenta este pl. video sau gpu-ul care trebuie sa decodifice hw
degeaba ai soft/codecuri pt. rularea materialului hd daca nu ai si sustinere hw , asa numai incarci nici procul prea mult pt. decodarea soft
-
ptr HD te inseli decodarea se face soft nu hard,nu e nici o diferenta intre o placa HD si o placa normala dar santeti liberi sa va cumparati ce vreti voi:)