a aparut ceva la croatiQuote:
Originally Posted by spaniolul [Only registered and activated users can see links. Click Here To Register...]
n-am testat.
Printable View
a aparut ceva la croatiQuote:
Originally Posted by spaniolul [Only registered and activated users can see links. Click Here To Register...]
n-am testat.
E ok la ora asta pred@g sau ceva de genul...Quote:
Originally Posted by sergiu [Only registered and activated users can see links. Click Here To Register...]
discutii despre........aici [Only registered and activated users can see links. Click Here To Register...]
Pe situl jiji nu mai gasesc pagina cu conditiile pentru a prelua decodorul jiji in custodie.
E posibil sa nu mai fie date in custodie?
Aloha
Nu mai au acea oferta.
Acum totul se plateste! Pierderile....
Mi se pare un pic.... ilegal
Daca eu vreau sa urmaresc transmisiile tale trebuie sa-mi dai doua posibilitati:
-aparatura gratis in cazul sistemelor "inchise"
-aparatura la plata, de la tine sau de pe piata libera, deci compatibile CI-CAM, in cazul tehnologiei "deschise"
Chiar nu sa gandit nimeni ca este un malpraxis ceea ce fac ei si sa-i reclame la protectia consumatorului??
Ca sa fac o comparatie, scai ita, da decodoarele "gratis" (adica in custodie) tocmai pentru acest motiv.
Pai pretul platit pe echipament e defapt un adaos mascat la abonament!
Pai atunci fa sesizare la ANPC si gata :)
Iata o mica poveste cu talc:
cu cativa ani in urma, scai ita ha cumparat vechia platforma "de plus" si a schimbat sistemul de codare trecand de la "cesa2" la n_d_s. schimbarea tehnologica a impus schimbarea tuturor decodoarelor clientilor. Lasand la o parte povestea cu perioada de tranzitie, care a fost un dezastru, scai a impus tuturor abonatilor o taxa lunara de circa 3 euro pentru decodor!!!
Firme ca Jepsen sau altele s-au revoltat declarand ca platforma inchisa de la kudelsky nu da clientilor posibilitatea de a alege decodorul dorit si reprezionta o pozitie de monopol di partea scai pentru ca impune plata unei aparaturi fara a oferi alternative libere (citeste decodoare ca DM sau Jepsen, etc).
toata lumea se astepta ca scai sa deschida latforma si sa ofere cam n_d_s.
Insa surptiza mare: scai a hotarit sa ridice taxa de abonament declarand astfel ca nu poate fi vorba de concurenta intru-cat se vorbeste de o platforma inchisa.
institutia italiana responsabila afacerile trust (asa zisul Antitrust)a fost de acord si astfel cauza deschisa de Jepsen si de asociatia consumatorilor impotriva scai pentru "abuz economic" a fost inchisa.
Mie personal, mi se pare o situatie mai mult decat asemanatoare cu ceea ce face jji.
@Rover: nu eu, ci cei care inca nu au abonament, sau poate noi TOTI ar trebui sa sesizam ANPC-ul. sau poate ar trebui sa se sesizeze din oficiu.
ce ziceti?
@Rover: din pacate sunt un pic cam departe de hotarele patriei si am cam pierdut legatura cu sistemul legal/economic romanesc. Intrebare-intrebatoare: Cata putere are ANPC-ul? si inca una: cum de nimeni pana acum nu s-a plans de chestia asta?
De ce nu faci reclamatie la toate DTH-urile din Romania ? Inafara de MAX , toate au acelas sistem.Quote:
Originally Posted by tzweistein [Only registered and activated users can see links. Click Here To Register...]
si cam tot atunci au scos boxid-ul ceea ce-ti permite folosirea cardului in orice receptor cu nds ( de parca se gasesc la magazin ) . dar au inventat alta tampenie , iti da posibilitaea sa cumperi conserva de la ei la un pret atractiv la prima vedere . de exemplu eu am platit cca 70 € ptr conserva sd si nu mai stiu cat ptr aia hd DAR TELECOMENZILE LE APARTIN !Quote:
Originally Posted by tzweistein [Only registered and activated users can see links. Click Here To Register...]
in legatura cu digi putem sa uitam , doar traim in romania nu?
oricum procesul a durat mult aici unde legea e lege , cred ca 2 ani . si oricum peste tot in lume unde e nagra asta e sitemul .
Cum spuneam si mai sus, sund dincolo de hotarele mioritice, din pacate.
Simt insa in raspunsurile voastre acel lucru care m-a facut sa le parasesc: resemnarea in fata prepotentilor!!! ma opresc aici, nu vreau si nu imi permit sa fiu polemic.
Cea mai buna idee, dupa parerea mea, este sa se faca o petitie on-line si odata adunate cateva sute sau poate mii de semnaturi sa se depuna plangere pentru "practica comerciala" si abuz contra consumatorului.
Plangerea ar putea fi facuta de o singura persoana in numele tuturor la aceasta adresa:
[Only registered and activated users can see links. Click Here To Register...]
Am avea nevoie de o persoana competenta (cu oarece experienta legala) sa scrie textul in asa fel incat sa nu fie atacabil in forma.
Incerc sa schitez: Subsemnatul [.....] in numele tuturor celor car au semnat petitia de la adresa on-line [.....] reclam pe urmatorii furnizori de servici Digi, Focus, Boom, cu respectivele adrese, pentru aplicarea de practici comerciale ilegale fata de consumatori.
Urmeaza descrierea detaliata, indicand articolul din contract, sau lipsa acestuia precum si legea comertului din romania. Exemplul in cazul Digi:
[...] Prin excluderea clausei din contract ce prevedea preluarea receptorul in custodie si obligarea clientului de a achizitiona aparatura, se impiedica posibilitatea cumparatorului de a controla pretul aparaturii si de a alege un produs dupa propriile posibilitati si necesitati. Se aplica astfel un pret necotrolat de legea concurentei si se ingradesc libertatile consumatorului. Pretul impus de furnizor este exagerat, nu este in linie cu pretul real al pietei si nici un adaos comercial nu poate fi justificat intru-cat platforma tehnologica nu este "standard de piata" ci un produs propriu fara posibilitatea de a alege decodoare produse de catre terti. [...] etc, etc...
Standardul de transmisie a semnalului pentru vizionarea programelor prin satelit, DVB-CI, stabilit inca din 1997, prevede posibilitatea de a urmari cu un singur receptor transmisiile mai multor furnizori (provider), chiar daca acestia vor sa-si protejeze transmisiile cu diferite metode de codare a semnalului.
Adoptarea acestui standard ar permite consumatorului sa urmareasca transmisiile tuturor furnizorilor cu un singur aparat, ales dupa necesitatile si posibilitatile sale, achizitionat liber la un pret concurential.
Cu toate acestea, cei trei furnizori, mai sus mentionati, refuza sa adopte acest standard, impunand consumatorilor preturi abuzive, alese dupa propria placere si in afara controlului exercitat de catre legea concurentei. Mai mult decat atat, prin tehnologia si practicile adoptate, acestea ingradesc libertatea conumatorului in posibilitatea de a urmari mai multe platforme cu un singur aparat (asa zisul decodor unic) blocand astfel migrarea de la un furnizor la altul datorata pretului prohibitiv al aparaturii [...]
bineinteles textul va trebui cizelat de cineva cu mai multa experienta decat mine.
Este altcineva dispus sa contribuie?
Umbla zvonul prin lume cum ca seful de la autoritatea pt telecomunicatii a fost demis tocmai fiindca jiji nu a primit ultima licenta de telef. mobila, asa ca iti dai seama cam cata putere va avea anpc in aceasta situatie :(Quote:
Intrebare-intrebatoare: Cata putere are ANPC-ul? si inca una: cum de nimeni pana acum nu s-a plans de chestia asta?
De regula la noi nu prea se plange lumea, odata fiindca nu-si cunoaste drepturile, a doua oara fiindca ideea romaneasca este "oricum tot n-o sa fac nimic, se merge doar pe spaga si tot n-o sa castig".
Deocamdata la noi nu sunt asociatii de protectie a drepturilor consumatorilor care sa faca lobby pt respectarea acestor drepturi.
oricum nu au nici ei ce sa faca . cazul sky e unic in felul sau ptr ca sky a avut un fel de monopol timp de 5 ani . la noi situatia e alta , nu-ti place schimbi operatorul . nu te obliga nimeni sa faci contract cu digi si odata ce ai fost de acord cu conditiile lor trebuie sa le respecti.