ar fi o idea buna fiecare anunt sa fie inchis ca topic.
Printable View
ar fi o idea buna fiecare anunt sa fie inchis ca topic.
@stargate nu avem ceva cu el si am spus inca o data.Dar nu stiu ce povestea e asta ca "funny kathy si ipbox si vinzatori oficiali nu o sa fie de acord".Personal eu nu cumpar asa produsele dar asta e problema mea.Problema care s-a ridicat e ca nu poate sa face oricine pina si eu vinzarile de gen asta prin shopping.
**Pt vinzatori oficiali nu stiu ce parere au sau daca sunt de acord.Pe mine personal nu ma intereseaza deloc pt ca din povestea ipbox nu castig absolut nimc il fac pt ceful meu.Meseria mea nu e legata de receptoare de instalarea antenelor si ce are relatia cu asta.
Hmmm, povestea asta a deviat atat de tare incat parca am fi un tabloid. Sunt curios cum de-au aparut persoane cu un singur post sa ne spuna ce si cum, poate in urma acestui mesaj: am nevoie de un mic favor de la clientii mei; multumesc anticipat. cine doreste, buzz me
Hai sa lamurim cateva lucruri:
-pentru bannerele pe care le vedeti in josul paginii nu se percepe nici un ban. cele doua firme de satelit care figureaza, sunt cele mai bune si serioase din tara
-cu parere de rau dar un potential banner a lui daniel nu va intra acolo, cum n-au intrat nici altele
-nu se va inchide niciodata un topic la shop cu posibilitatea ca vanzatorul sa-si gestioneze singur ce-i convine si ce nu.
nu va impiedica nimeni sa-l contactati aici [Only registered and activated users can see links. Click Here To Register...]
-la o parte dintre membri care ne dau sfaturi cum ar trebui condus forumul, ii rugam mai intai sa-si aduca contributia si la partea tehnica a forumului. asta, NU este un forum de vanzari.
Care ar fi partea tehnica a forumului?
Partea tehnica a RSP este tot ce se vede aici:
[Only registered and activated users can see links. Click Here To Register...]
Va invit sa cititi si acest anunt!
este pacat ca s-a modificat regulamentul la sectiunea shoping intrun mod ce pare partinitor , ce naiba nici pe erdei nu se aplica asa ceva . metoda topicurilor inchise unde numai vanzatorul putea scrie ar fi fost mult mai buna ... vanzatorul isi punea anuntul iar posibili cumparatori faceau oferta in pm . cred ca 60% din activitatea noastra pe acest forum incalca cumva dreptul de autor asa ca chestia cu dreptul de autor pare hilara .
PS. totusi trebuie sa respectam deciziile stafului chiar daca nu ne convin .
uite cum vad eu lucrurile:
"Din pacate de ceva timp au aparut anunturi de adevarate magazine online!"
magazin online? exista undeva un magazin online care vinde un singur produs (vorbim de clona de dm800)
"RSP nu este implicat in niciun fel in aceste anunturi si niciodata nu am solicitat sau primit de la autorii acestor anunturi vreun benficiu financiar!" corect
"Faptul ca am tolerat pana acum asemenea anunturi a creat o atmosfera conflictuala" NUUU, nici vorba; problema nu s-a pus decat acum; de ce oare? e simplu: topicul cu clona de dm800 este vazut ca o amenintare la vanzarile unui grup de interese.
"Aceasta masura nu este indreptata impotriva unei persoane, ci impotriva unei practici!" nicidecum, toata asta este indreptata impotriva mea, personal. nu e nici o practica;
totul e clar ca lumina zilei; numai un ignorant nu poate sa-si dea seama: un an de zile s-au putut vinde clone de 500s fara nici o problema. acum a iesit pe piata 800-le. am pus anunt; un grup de interese s-a simtit amenintat ca si-ar pierde painea de la gura (desi asta este paranoia), ca vai, o sa vand eu un vapor de clone 800. problema a fost ca grupul de interese avea legaturi si relatii foarte bune cu teamul si au reusit prin metode "fair-play" sa schimbe natura problemei; au fost atacuri si atacuri nefondate la adresa clonelor de 800. si la adresa mea personala (am fost insultat deschis pe forum; desi regulamentul spune clar ca asa ceva nu este permis, si ca userul va primi avertisment sau ban, totusi nu s-a intamplat asta. de ce? e simplu, pentru ca asa se procedeaza in romania, si mai nou si pe forum (ca inainte nu erau din astea): cine are "pile" isi ia lumea in cap si nu este tras la raspundere de nimeni, ca el are "muschi"). e asa sau nu-i asa. cand am cerut o explicatie in sensul asta am primit in PM exact asa "nu mai dam explicatii". pai ce sa inteleg din asta? am cerut deschis aici pe forum sa se aplice regulamentul si cel care m-a insultat sa primeasca macar un avertisment; nu am primit nici un raspuns. de ce oare? nu-i asa ca-i evident?
armand25, care vinde 800, desi n-are nici o activitate aici pe forum, a inceput cu tot felul de aberatii; ca de ce-i aia, si nu-i cealalta; bineinteles, intentia lui era evidenta; orice-ar face sa impiedice vanzarea de clone. in spatele lui bineinteles, mai este cel putin o persoana care vad ca a ramas in umbra. si daca grupul respectiv a avut "muschi" a reusit in cele din urma sa se impuna si sa-si atinga scopul.
in fond, daca se aplica regulamentul shop care spune ca posturile offtopic trebuie sterse, totul era simplu, si era ok.
faza ca aici pe forum s-au creat magazine online este doar o scuza nereusita. sunt doar doua posibilitati: prima este ca e mai simplu sa te eschivezi si sa tai direct fara sa analizezi obiectiv o situatie si sa-ti asumi o responsabilitate, si a doua "treburile se rezolva in familie"
chiar nu ma asteptam la o asemenea decizie...
Ai grija ca te lansezi in acuzatii nefondate si mincinoase!
Probabil ca deranjezi prin clonele tale multe interese! Asta e problema ta si nu a forumului.
Teamul RSP nu a fost contactat, influentat sau cum mai vrei tu sa ii spui. Pur si simplu am decis datorita scandalurilor aparute din cauza anunturilor tale (care poate deranjeaza!) sa inchidem magazinul tau online!
Referitor la pm-ul trimis, nu este singurul pe care l-ai primit. E ultimul dupa mai multe explicatii!
Regulamentul il aplica moderatorii fara sfaturi de la useri!
Magazinul online nu ai cum sa il vezi tu! Ai profitat le maxim de pe urma forumului!
Daca mai doresti sa fi membru al RSP impica-te in sectiunea tehnica, ca pe acolo nu prea esti prezent!
Daniel posturile tale de la shop au fost inchise dar nu si sterse.
Ori te conformezi regulamentului, ori iti faci forum separat de vanzari.
Orice ti s-ar spune tot pe a ta o tii, drept pentru care gata. Aici s-au terminat discutiile.
O zi buna!
Am sters si anunturile pentru ca nu intelege romaneste!
Astfel am incheiat acest subiect definitiv.
Incearca sa se victimizeze, dar nu are dreptate. Faptul ca a vandut o clona (poate sute) cu 50 de lei mai ieftin decat alte magazine autorizate inseamna ca nu a profitat? Magazinele platesc taxe si impozite la stat, chirie pe spatiu, au cheltuieli. El doar profita!
Daca tot eu un thread offtopic imi dau si eu cu parerea despre acest subiect.
Nu mi se pare normala toata balacareala asta dar nici sa interzici cuiva sa vanda ceva pe sectiunea shop nu e normal.
Sa fim seriosi partea tehnica a forumului a crescut in valoare si intr-o mica masura userilor care au cumparat clone de la @daniel. Fara acele preturi probabil ca multi nu si-ar fi permis un receptor si ar fi ramas la stadiu de a lectura ce se scrie pe forum fara sa aduca imbunatatiri acestuia.
Valoarea acestui forum poate creste printr-un numar mare de useri care testeaza, incearca, inoveaza si dau valoare thread-urilor. Nu toti au bani de receptoare noi, originale si de aceea fac eforturi sa cumpere chiar si o clona cu riscurile aferent.
Nu-l cunosc pe daniel nu am cumparat de la el, am un DM original dar fiecare e liber sa cumpere ce vrea iar argumentele pro si contra se pot pune la sectiunile tehnice si fiecare poate sa decida ce vrea sa cumpere dar pentru asta trebuie sa fie alternative... .una dintre ele este daniel.
Eu zic ca este loc sub soare pentru toata lumea.
O zi buna va doresc.
Am interzis vanzarile de tip magazin, cu baxul, cu discount daca cumperi "unspe" cuti... Astea se fac in alta parte!Quote:
Originally Posted by ripper [Only registered and activated users can see links. Click Here To Register...]
Se doreste ca forumul sa ramana in sfera hobby-ului.Daca vreti receptoare cautati in magazine,pe google sau pe okazii,nu pe forumuri.
Cititi aici [Only registered and activated users can see links. Click Here To Register...] si veti intelege mai exact care trebuie sa fie rolul unui shop pe un forum unde se aduna pasionatii dintr-un anumit domeniu.S-a explicat si mai sus de catre Einstein.
O parere si din partea unui oarecare (adica eu :)) legat de subiectul asta arzator.
Cea mai buna sugestie mi se pare ca a venit din partea lui @stargate (a zis de doua ori acelasi lucru, dar nu prea a fost bagat in seama de moderatori si admini)
Pe mine personal nu ma deranja atat de mult ca isi vindea Daniel receptoare la sectiunea shop, exista categorii de clienti si pentru originale si pentru clone, loc pe planeta asta inca mai avem toti (peste 100 de ani poate o sa fie ceva inghesuiala, dar sa traim noi pana atunci). Eu nu am cumparat nimic de la Daniel pana acum, dar mi se pare ca regulile la sectiunea "shopping" s-au schimbat prea brusc si radical.
"Se poate vinde numai ce are legatura cu domeniul satelitar" (citat din memorie), deci un router/switch sau un cablu null modem nu se mai pot vinde pentru ca tin de calculatoare-IT, si exemplele ar putea continua.
Va rog sa nu imi spuneti acum ca un "incepator" ca mine nu are dreptul sa spuna nimic, pentru ca da e drept ca nu am multe posturi pe forumul asta (de obicei prefer sa bag la cap informatii si sa incerc sa experimentez pe cont propriu - iar numarul de posturi se poate mari si daca postezi o multime de bancuri la sectiunea funny a forumului), dar in timp am ajutat cu mare placere pe toti cei care mi-au solicitat ajutorul (nu au fost prea multi), si ii voi ajuta in continuare ;)
Acum puteti sa stergeti acest post (mi-a mai fost editat un post cu ceva timp in urma, care din punctul meu de vedere respecta regulamentul acestui forum - si nu m-am suparat, ca viata e prea scurta pentru a-mi consuma energia cu rahatisuri de genul asta), puteti sa imi dati ban pe viata si sa ma ardeti cu fierul incins in piata publica, eu oricum o sa fiu un bun cititor, si o sa ii ajut pe cei care au nevoie (ma bag numai unde stiu).
Toate cele bune.
RSP are cumva contract cu FISCUL? daca nu atunci aceasta masura este un ABUZ!! sectiunea shop a fost creata pentru ca orce USER RSP sa poata VINDE ORCE ARE LEGATURA CU SATELITII!! atata timp cat nu reprezentati ;OPC-ul,FISC-ul,si alte organe competente acest nou regulament este un ABUZ!!Quote:
Originally Posted by Einstein [Only registered and activated users can see links. Click Here To Register...]
USERII au dreptul de a vinde orce are legatura cu satelitii INDIFERENT DE CANTITATE/DISCOUNTURI,este problema LOR si nu a TEAM-ului RSP! TEAM-ul RSP este dator sa mentina sectiunea curata,fara provocari,injurii etc.
O FACETI MAI RAU CA PE orce alt forum,nu aveti dreptul de a ingradi accesul la LIBERA INFORMATIE!!
ESTE UN ABUZ iar noile reguli incalca cele mai elementare reguli de bun simt!!!
Regulile le face fiecare in casa lui!
Daca iti convin esti binevenit, cine nu le respecta suporta consecintele!
Nu e niciun ABUZ! E simplu, regulament!
Nimeni nu poate vinde cum si ce vrea pe RSP!
RSP are un regulament in vogoare (care poate suferi modificari) si care trebuie respectat de membri!
Editat de Einstein:
Regulamentul Shoping se afla aici:
---------------------------------------------
1Care sunt drepturile de autor incalcate la vanzarea unei clone?
2Care sunt acele produse ce fac parte din domeniul satelitar?
3Care pret este obligatoriu? cel cu TVA ori fara TVA?
4Cum poti vinde ceva daca nu lasi o adresa/telefon de contact?
Aceste 4 puncte incalca FLAGRANT dreptul la libera exprimare!!!
Ca sa nu mai existe discutii exista 2 alternative;
1 ori inchideti definitiv sectiunea shopping [delete]
2 ori lasati sectiunea deschisa fara aceste reguli absurde,cum a fost la inceput!
Nu a spus nimeni nimic despre clone sau originale!Nu mai spuneti tampeniile astea!
Moderatorii au ajuns sa aiba ca principala ocupatie moderarea neintelegerilor intre cei care vor sa vanda receptoare en-gros.Unde e hobby in asta?Quote:
Originally Posted by zmeura [Only registered and activated users can see links. Click Here To Register...]
PS:
Santajul cu "faceti ca altii" sau "libertate" nu mai functioneaza.Am mai explicat la ce se refera libertatea de exprimare in acest domeniu,incercati sectiunile tehnice ca sa vedeti.
Total de acord,dar....exista un dar,TEAM-ul RSP trebuie sa intocmeasca o lista cu;Quote:
Originally Posted by Einstein [Only registered and activated users can see links. Click Here To Register...]
1-Produsele ce pot fi puse la vanzare
2-Cantitatea
3-Adaosul comercial minim-maxim permis de RSP
4-lista producatorilor agreati de RSP
5-Felul platii permis de RSP-numerar,OP,fila CEC,plata online,transfer bancar etc.
Atunci voi crede cu adevarat ca doriti o sectiune speciala a shopingului si nu aveti doar o MASURA ABUZIVA!!
Pentru ca le permiteti,este foarte simplu de moderat,orce discutie ce nu are legatura cu shopingul respectiv-DELETE,daca se continua avertizment,iar daca continua BAN 3 zile,astfel vor intelege ca este o sectiune strict de vanzari si nu una de galceava la taraba,aveti drepturi de MOD! aplicatile corect si va fi totul OK!Quote:
Originally Posted by zmeura [Only registered and activated users can see links. Click Here To Register...]