-
Pai ce rabdare sa am cand eu nici nu mai apuc sa testez setari ca el in 10 min crapa(si aici nu e treaba de config)pur si simplu la activarea lui am free memorie 400 iar in urmatoarele minute e terminat.La aceasta cadere ajuta foarte mult multiplicarile,cand acestea incep sa curga e terminat.Recordul la mine a fost de 3 ore de functionare.Pana nu vor rezolva problema multiplicarilor si al consumului de resurse eu unu nu am ce sa mai testez,binenteles asta pe un dm500,restul receptoarelor iti mai dau o mana de ajutor
-
Salut
Rog pe aceasta cale pe acei Useri care sunt pe drumul de a folosi oscam ca server cccam, sa-si configureze bine oscamul, pentru ca am deja o gramada de peers care au trecut sau sunt in trecere pe oscam, de la care am o gramada de cereri NOK cum ar fi:
...... 499 (6) |0 (0) |2.2.1 |1830:003411:0050 (nok)
Cautand sa vad ce canal se cere am dat de:
1810:000000:0050 "Digital+ 30.0W - 40 TV [N3 1810]"
Este 1 peer dintre xx peers pe care ai am cu acest fel de cereri cam de vreo 2 luni.
Am si clienti, doar clienti, cccam, care trimit cereri si tot atitea OK si primesc:
...... 2252 (2251)|0 (0) |2.1.4 |1830:000000:ef74 (ok)
Daca asa se v-a continua, voi sterge acesti peers, indiferent de cartelele pe care le au.
Numai bine si sper ca acest program sa ajute la configuri/cereri OK.
sper ca @bumbu sa nu se supere pe mine ptr acest copy-paste insa a exprimat un lucru foarte clar care dupa mine va deveni periculos si i am mai zis la unu destept si cu payserver ca oscamu va aduce mari prejudici share ului asta daca va fi folosit in combinatia SERVER-CLIENT ca si CSP dealtfel,ca SERVER nu pot spune nimic rau,eu in 15 min am avut 3100 de cereri,pana la urma ma voi trezi fara parteneri si acuzat de payserver
oscam trebuie folosit deocamdata doar pentru ce a fost conceput,binenteles asta in sinea mea de om serios cam asa vad lucrurile
-
eu am renuntat la ideia de oscam emuland un server cccam si am trecut liniile in dm500 , pe alien era destul de stabil dar se facea un trafic infernal
-
Atentie la linia:
Asta inseamna ca in server intra cardul local din linia C + cardurile HOP1 din acel server !!!!
Nu cum am avea impresia ca intra cardul care este HOP1 la noi !!!!
Deci daca vrei sa lasi doar localul de pe vre-o linie C trebuie setat in acest fel:
Toata lumea vorbeste de instabilitate, dar a verifcat cineva la ENTITLTMENTS la readere cate carduri intra de fapt in server ???
---------- Post added at 00:45 ---------- Previous post was at 00:40 ----------
xxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxx
Numarul total de carduri din liniile C la ultima versiune aparuta se poate verifica din webinfo de la:
CONFIGURATION->CCCAM->SHOW GLOBAL LIST
Incepe aceasta pagina sa arate ca un cccam info, deocamdata destul de primitiv dar destul de util in acelasi timp.
Bafta la teste !
-
vad ca au aparut parametri noi:
in oscam.conf:
Number of best readers per caid
lb_nbest_percaid = CAID1:count1[,CAID2:count2].....
Special retry limit per caid:
lb_retrylimits = CAID1:time1[,CAID2:time2]...
lb_retrylimits = 1802:600,0500:800,0100:500, ....
lb_nbest_percaid = 1803:1,0500:6, .....
[CCcam]
forward_origin_card = 0 #1=enable, 0=disabled
forward ECM request to reader holding this card,
loadbalancer, fallback and caching will be disabled
in oscam.server:
Mindown
filters all readers with hops smaller than number, default:0
banuiesc ca nu se mai leaga de alte carduri peste "mindown=X" selectat, adica iei hops10 si tu folosesti doar pana la...Hops_X-1, restul la ...wc.inul, sau...aici nu am inteles cine se foloseste de acest filtru, all_users sau doar dvbapi-mai avem si un maxhop=n, cccreshare=n
sa speram ca aceste filtre usureza si nu il rupe de tot!
-
Este echivalentul lui
Quote:
MINIMUM DOWNHOPS: 1
din cccam, care are rolul sa lase sa intre in server doar cardurile care se pot reshara. Foarte util in cazul serverelor care nu sint pe receptoare (servere pc sau routere), pentru ca nu se ingreuneaza serverul cu o gramada de carduri care oricum nu se vad dupa server pentru ca nu au reshare. Ce nu inteleg ce cauta asta in configurile oscam, stiind ca poti sa face reshare cat vrei dintr-un card fara sa aiba reshare cu ajutorul oscam. Probabil pentru cei care vor sa foloseasca, si sa inlocuieasca complet serverul cccam cu un server oscam. Cred ca doar in acest caz poate fi de ajutor.
Ramane sa vedem ce surprize ne mai aduc dezvoltatorii oscam.
-
ai dreptate lucreaza ca si MINIMUM DOWNHOPS din cccam, pe receiver am ramas la 4733, uitasem ca pot sa testez pe cygwin cu ultimile revizii.
-
Cei carora oscamul le multiplica sau va face duplicate rog inregistrati-va si postati si voi pe threadul asta [Only registered and activated users can see links. Click Here To Register...]
Ei au zis ca fac ceva doar daca vad ca fenomenul se intampla la mai multi ,nu doar pt 1..2 .
Participati si voi cu ceva chiar daca doar scrieti ca va multiplica..
-
fantastic,doar ptr 1,2,asta da team,pai ce chiar numa aici se discuta asemenea probleme????nu au si ei o echipa de betatesteri care sa uzeze oscam in toate variantele
cine dracu sa faca teste cand iasa variante una dupa alta
-
Nu se discuta numai aici dar daca arunci un ochi nimeni nu vrea sa scrie,li se intampla la 300 de utilizatori si din cei 300 nu scriu decat 1 sau 2 pe ceilalti ii doare mana si nu vor sa "piarda timpul " .
Revin :este open source deci fiecare care are asteptari de la acest soft sa aduca minima contributie ,macar testare daca nu altceva.
1.Pe echipa aia de betatesteri care ii spui cine ar trebui sa-i plateasca ?
2.Te-ai intrebat pe cate feluri de hardware ruleaza oscam ?ar insemna sa aiba echipa de teste hardware pt orice cpu,ram,etc ;de unde atata interes ?
Daca e open source cine ar avea asa interes sa cumpere atata hw ?
Uite hw cu softul sau:mips cu cccam daca vrei, nu ca aici ,oscam open source la care baietii buni rup din timpul lor ca sa aiba lumina cei pe care-i doare mana..
aici multa munca se face din placere,hobby,etc nu contracost ...
Am rugat sa lasam mesaje ca nu va merge,ca multiplica,daca un log nu putem pune ....Nu am cerut sa facem teste pe fiecare versiune.E destul macar problema asta sa o inchidem.Puneti macar un log cu o multiplicare la 200 versiuni si tot e bine .
Vreau sa semnalez ceva ca se vede ca noi romanii nu prea intelegem :
Nu totul pe lumea asta e mok iar daca e mok inseamna ca cineva contribuie cu munca ,timp si resurse ....Cei care se folosesc de fructul clasei muncitoare sa nu mai dea cu pietre !
-
pana una alta am facut sriptul pentru multiplicari si alte probleme:
Code:
#!/bin/sh
tehnomate_post=`continut`
oscam=`Open Source Conditional Access Module software`
if [ $tehnomate_post -eq $oscam ] ;
then
echo `date` ("$tehnomate_post" "=" "$oscam") = Ticket >> /OSCam/[Only registered and activated users can see links. Click Here To Register...]
killall reprosuri
/path/ticket/OSCam &
fi
exit 0;
-
Nu e vorba sa scriem ceva. Eu scriu, dar ce?
Adica mie nu imi multiplica, sau mai bine zis nu pot sa demonstrez ca imi multiplica.
De ceva timp schimb oscamul la fiecare 3 zile si de fiecare data merge. Daca se blocheaza e lipsa de ecm (sau cum ii mai spune).
Nu cred ca am cele mai bune config-uri, dar nici nu am primit semnale ca incarc traficul la cineva.
Pot sa te ajut punind configul tau la mine (stiu ca ai TVR) si pe acelasi oscam sa vedem. Astfel verificam repetabilitatea bugului. Daca trece o ora e OK.
Poate un scurt test (1 zi) pe o anumita versiune de oscam, mai multi useri cu sh4 avem mai multe loguri.
Daca se face ma bag.
-
Multumesc Livs ,apreciem gestul dar daca tie nu iti multiplica atunci nu ai cu ce ajuta ,din pacate nu e bine definita multiplicarea (nu se stie de ce si cand starteaza ) ca altfel se rezolva de mult .
Se pare ca face numai cu anumiti users sau numai cu anumite linii ...Eu am serverul pe router pe sh4 nu am incercat nu cred ca duce atatea linii iar stabilitatea pe sh4 abia acum a aparut cu tideglo 1.1.1.
Mie mi-a mers si o saptamana fara probleme dar la o saptamana s-a intamplat ,in general imi face cam o data la 2-3 zile dar de exemplu duminica seara mi-a facut de 3 ori in 2 ore .cu scriptul scapam de problema(dam restart la oscam) dar totusi de ce sa nu facem oscamul sa mearga corect. Unele versiuni se pare ca o favorizeaza altele o incetinesc dar tot se intampla .Deci se intampla intr-un fel random dar nu chiar totusi depinde de ceva ce inca nu am gasit.Stim ca deschide conexiuni noi la aceeasi users dar de ce nu stim .
Eu am cerut sa ne inregistram si sa postam ceva de genul :"Si mie imi multiplica nu numai lor ..."
Quess :)) pe ce platforma rulezi scriptul ?
-
@technomate: ce soft pe router?
-
OpenWrt Firmware
Kamikaze (r18961)