Re: "Nu te supara frate!"
Turku , nu o lua asa in tragic. Fiecare padure are uscaturile ei. Sunt oameni si ...neoameni. Ignora-i pe cei care se preteaza la asa ceva , mai devreme sau mai tarziu li se duce vestea de "buni" ce sunt. Viata este c-am scurta sa pui la suflet chiar totul.
Steliane , toate informatiile noi sunt binevenite. Ca recomandare personala , unde este posibil , citeaza si sursa. Pe tine te deranjeaza faptul ca unii te denigreaza. Poate si pe autorul unui articol sau tutorial (postat de tine) il dreanjeaza faptul ca munca lui este copiata fara acordul lui sau fara mentionarea sursei. Cat despre cei care te denigreaza , sa nu citeasca.
:cheers:
intrun fel ai dreptate dar cred ca ideea ta sau propunerea ta de a scrie si sursa de unde am copiat eu si am atasat aici cred ca nu va mai avea nici un farmec,Nu cred ca este un forum de linkuri sau chiar un pay2click pe linkuri.Eu cred ca asa cum o spun si alti care ma cunosc mai bine orice, informatie sau imagine adusa este buna venita, dar daca m-as lua dupa tine, "ORI CE LINK E BUN VENIT DAR NU SCRIETI SAU COPIATI INFORMATIA AICI"
cred ca este o diferenta mare la ce m-am referit eu si la ce ai ajuns tu.
una este sa ajuti pe cineva si dupa aia sa te ia la sula,si alta e ce zici tu ca nu e bine sa copiezi o discutie si o aduci aici si sa nu ai pui link de unde e sursa.De ce sa pun un link la un site de spam sau virus.De cate ori ai incercat sa cauti aceeasi discutie sau acelasi tutorial pe internet si pe cate siteuri si bloguri si motoare de cautare.
Fa o incercare si dupa aia poti reprosa ca cineva nu etse corect cu ce se pune pe forum.
Chiar daca te referisei la Stelian cu copiatul mai mult ma atacat pe mine
Oameni buni, despre ce drepturi de autor vorbiti voi acolo?
"Ca recomandare personala , unde este posibil , citeaza si sursa"
Am precizat , "unde este posibil".
Unde vezi tu vre-un repros aici ? Am venit cu o sugestie personala menita sa "impace si capra ... si varza" . Daca nu esti de acord cu ea , nu o lua ca pe un atac la persoana. Nu am intentia asta. Stiu ca nu e usor sa cauti si sa filtrezi informatii noi de pe diverse site-uri si sa o pui undeva ...mura in gura (culmea , mai primesti si reprosuri apoi).
Pentru sorin8m.
Ca fapt divers , am vrut sa dau copy-paste pe un forum la nste informatii publicate pe site-ul unei reviste legate de pc-uri din Romania. Am trimis un email la ei si i-am intrebat daca sunt de acord cu acest lucru. Le-am spus si unde voi posta informatia , inclusiv cu mentionarea sursei. Cu toate astea nu au fost de acord. Cumva informatia a fost ingradita , dar a fost alegerea lor si am respectat acest lucru.
Salut, cred ca trebuie sa fim realisti , ce ar insemna sa ceri acordul celor care au postat pe diferite forumuri straine ( informatiile vin 100 % de acolo ) ,
am primit multe reprosuri cand am facut trimitere la diferite linkuri , ca '' nu merge linkul trebuie inregistrare '' :( . E o utopie sa ceri acordul pentru ceva postat pe net , cei care nu vor sa fie publica o informatie , un film etc sa isi protejeze opera . Cred ca cel mai important e : utilitatea acelei informatii , libertatea de a accesa cat mai multe informatii , cunostinte tehnice etc . Mai adaug si faptul ca pe multe forumuri , inscrierile sunt suspendate din diferite motive .
O zi buna .
Quote:
... Cred ca cel mai important e : utilitatea acelei informatii , libertatea de a accesa cat mai multe informatii , cunostinte tehnice etc . ...
Corect , asta ar trebui sa fie si spiritul unui forum.
uite un amanunt,valoarea unui forum creste prin posturile personale ale fiecarui user nu prin copy/paste,cu alte cuvinte; e usor sa faci un copy/paste [si eu am facut si fac] dar e mult mai greu sa iti aduci aportul propiu prin topicuri personale,asta era ideea,imaginati-va un forum plin de copy/paste.la ce ar mai servi? doar ca umplutura de informatii muncite de altii? nu cred ca este corect,in alta ordine de idei...sa zicem ca cineva te intreaba ceva in legatura cu un copy/paste de al tau,respectivul nu are de unde sti ca tu ai facut acel copy/paste si iti adreseaza intrebarea deoarece tu ai postat,in majoritatea cazurilor habar nu ai despre aceea info. si nu poti da un raspuns corect ori elocvent,asta este ideea,sa poti da raspuns la orce ai pus pe forum indiferent ca este copy/paste ori aport propiu,nu dau nume dar intreband pe cineva [ avand un alt id de mess] despre un anumit topic scris de el [copy/paste] raspunsul a fost ;
'nu stiu frate,de aici lam luat arunca si tu un ochi si imi da un link de pe un forum strain!'
asa ceva este inacceptabil din partea celor ce fac copy/paste doar pentru sporirea nr. de topicuri si fara a avea habar de acel subiect!!!
cu link-ul sau faptul ca citezi pe cineva nu o sa ai proble de copyrigth in cazul cand cineva poate gaseste informatia pe acest forum
exista o mica , foarte mica probabilitate sa fie un astfel de caz dar nu imposibil
si atunci de unde o sa scoti camasa Savine?
eu cred ca trebuie sa faci un mic rezumat al informatiei gasite si apoi sa dai link-ul
Quote:
Salut, cred ca trebuie sa fim realisti , ce ar insemna sa ceri acordul celor care au postat pe diferite forumuri straine ( informatiile vin 100 % de acolo ) ,
am primit multe reprosuri cand am facut trimitere la diferite linkuri , ca '' nu merge linkul trebuie inregistrare '' :( . E o utopie sa ceri acordul pentru ceva postat pe net , cei care nu vor sa fie publica o informatie , un film etc sa isi protejeze opera . Cred ca cel mai important e : utilitatea acelei informatii , libertatea de a accesa cat mai multe informatii , cunostinte tehnice etc . Mai adaug si faptul ca pe multe forumuri , inscrierile sunt suspendate din diferite motive .
O zi buna .
Ca sa faci un copy paste trebuie sa respecti mai intai pe cel ce a scris acea info indiferent unde,astfel;
Faci un rezumat bazat pe cunostiintele tale in domeniu si pe ceea ce traduci [daca tema respectiva este in alta limba] apoi pui link-ul cu info,nimeni nu se supara atunci,hai sa incercam altceva,cum ar fi ca postarile tale sa apara pe un forum ro,cunoscut si sunt postate de altcineva? cum te-ai simti stiind cat te-ai straduit sa faci acel topicuri,cate ore ai pierdut incercand diverse rezistente,placi de baza,tunere etc,ca info sa fie corecta? nu cred ca ti-ar sta bine stiind ca un altul care habar nu are despre postul tau la copiat si postat rapid in alta parte fara macar sa-ti pomeneasca nikul ori sa puna un link catre postul originsal!
Spaniolul: Zimi (fara suparare) cu ce tea suparat Stelian?
Astept un raspuns, cu stima.
Fara nici o suparare dar nu e corect,citeste cu atentie mai jos;
Savin copieza un material cu tot cu foto [unde e cazul] cat si cu explicatiile userului respectiv le mai si traduce cu google [iese un rahat] ca mai apoi materialul sa apara ca fiind al sau,exact cum reiese din acest topic al sau;
[Only registered and activated users can see links. Click Here To Register...]
nu se poate asa ceva mai ales ca este utilizator de dream si ai ceva cunostiinte,traducerea arata de parca materialul original ar fi al sau postat pentru o sectiune straina si tradus pentru fraieri,chiar nu sti sa faci un material corect?
eu la astfel de copy/paste am facut referire!!!
PS!! daca nici exemplul de mai sus nu este elocvent lasati-o moarta ca imi racesc gura [tastatura degeaba!!!!!!!!!:comp::comp::comp::comp:
dupa ce ne-ai amenintat cu Nagra 3 (only nagra 3) la Digi dupa 1 ianuarie 2009, gata te-a tras curentul....:gathering:
Tu de pe ce planeta vi?nu vezi ca esti total offtopic?
Vezi sa nu racesti rapid ca umbla o gripa molipsitoare de afoni!
Pai da frate,dar ai ajuns sa ne spamezi deja cu chestia asta.Plus poll-uri legate de regulament!Pe ce forum s-a mai vazut asa ceva,ca un user sa faca poll-uri in legatura cu regulamentul?Eu zic sa iei o pauza ca deja ma doare capul cat trebuie sa citesc pe aici si POSTEZI ACELASI LUCRU.Vrei sa ne impui ideile tale?