Re: Instalarea unei monturi H-H
Quote:
totusi satelitii aia care ii are memorati cu grade si tot tacamul care este faza de se duce motorul aiurea? Ce ar trebui sa-i fac ca sa se duca de exemplu la 30 grade de motor cand ii dau Thor si sa nu se duca la 1grad? Imi cer scuze de stresul cauzat dar era prea de tot, totul la boloboc si nu prindeam mai nimic. Va tin la curent despre limite acum.
Nu am retinut ce receptor ai?
Vezi ca trebuie sa dai un reset la motor - hardware are un
orificiu prin care introduci o agrafa si apesi - reset asta cu
receptorul conectat la motor si functia diseq activata.
Acum depinde de receptor - ce rezultat ai la comanda - go to 0?
Se duce motorul pe pozitia zero?
Daca folosesti usals introdu coordonatele corect pt Buc. da un go to zero motorul trebuie sa se duca la zero.
Apoi incearca sa te duci direct pe Hotbird, apoi pe Astra19 etc. in ordinea asta urmareste pe motor ce unghi ai adica cum se duce motorul comandat
de receptor si noteaza unghiul.
Problema este ca ar trebui sa reglezi mai intai antena folosind mutarea din motor manual si cand totul e ok apoi sa folosesti receptorul.
salut,
vezi ca stalpul tau este inclinat putin spre stanga cum privesti din spatele antenei ... ai tu poza pusa mai jos ... o sa ai probleme cu satelitii la vest de sudul tau geografic care corespunde cu satelitul Badr 26 e ...
numai bine ...
theghostbuster
Problema spusa de tine are ca si cauza majora setarea receiverul pe functia GoTo xx.x, mai precis pozitia to geografica nu este setata corect. Incearca sa modifici putin valorile si sa vezi ce se intampla cu semnalul in momentul in care treci de pe un satelit pe altul (step 0.2-0.5 grade). Incerci intai prin a modifica de ex. longitudinea si APOI latitudinea (sau invers) dar cate una pe rand.
Alta ar fi (sa zic asa) "amestecul" dintre elevatia motorului si elevatia antenei care duce la o deplasare antenei paralela cu elipsa descrisa de sateliti sau poate fi situatia in care zero este ok dar curbura descrisa de elipsa facuta "amestecul" dintre elevatia motorului si ce a antenei sa fie ori mai mare ori mai mica (curbura). Asta o verifici, in situatia in care mergi pe un satelit aflat la 10-20 grade fata de zero imaginar, printr-o usoara apasare a antenei (reflectorului) sus-jos sau stanga-dreapta. Daca vezi modificari in bine ale semnalului inseamna ca esti pe langa elipsa ideala vazuta de la sol; si incepi prin usoare modificarii ale elevatiilor: 0.5 grade in sus pe antena dau 0.5 in jos pe motor, astea facute in punctul zero (adik pe satelitul BADR) unde incerci sa pastrezi maximum de semnal pe sat respectiv si apoi verifici efectele. Asta numai daca ai aflat corect ce pui in receiver la log si lat.
In rest o gramada de timp si incercari si rabdare.
Bafta.
Vreau sa ma duc maine pe bloc sa mai reglez nitel la antena, ziceti-mi si mie va rog cum sa setez coordonatele de la USALS? Dupa satlex.ro sau dupa dishpointer direct pe blocul meu? Am observat ca-s cam diferite.
[Only registered and activated users can see links. Click Here To Register...]
The best!!:)
Quote:
Vreau sa ma duc maine pe bloc sa mai reglez nitel la antena, ziceti-mi si mie va rog cum sa setez coordonatele de la USALS? Dupa satlex.ro sau dupa dishpointer direct pe blocul meu? Am observat ca-s cam diferite.
Pai pe motorul H-H reglezi latitudinea geografica a pozitiei tale iar pe receptor poti intrebuinta USUAL, introducand latitudinea si longitudinea corecta. Ce receptor intrebuintezi?
dm800. Ideea era ce coordonate ar fi mai bine sa bag in receptor inainte sa ma apuc de re-reglat antena... pt ca pe satlex am coordonatele generice pt Cluj (pt centru sau asa), iar pe Dishpointer.com am gasit coordonatele mai mult sau mai putin exacte (cum le-o avea google...) ale blocului meu.
In acest moment (proababil din cauza ca am avut la inceput coordonatele gresite in receptor) merge USALS doar daca pun cam cu 0,2 grade mai mult la Latitudine in receptor, ceea ce desigur nu este ok, deoarece imi deformeaza curba.
Intrebarea de fapt era dupa care site sa ma iau ca sa setez coordonatele in receptor? Satlex care imi da generice pt Cluj sau Dishpointer care imi da pt blocul meu? As tinde catre Dishpointer, dar eu stiu cat de precis o fi si Google Earth-ul asta? (de la ei ia dishpointerul poza din satelit cu Clujul si datele geografice).
Vreau sa fiu sigur ca am coordonatele ok in receptor inainte sa ma apuc sa reglez antena mai bine, altfel o sa fie ca si pana acum... unii sateliti ok, altii slab...
Scriemi te rog cat iti arata fiecare ca sa ma lamuresc, nu cred ca sunt diferente de ordinul gradelor.
Iti scriu in PM sa nu vada toata lumea unde stau :))
Am fost, am stricat-o, am luat-o de la inceput, merge mai bine ca pana acum, dar..... nu perfect!
Am inteles eu bine ca H-H-ul in general nu merge chiar perfect?
Nu de alta dar: 45W - 11 db pe CCTV4, daca mai misc de ea mai scot, dar pierd pe altii.
68,5E - CNBC Africa - 10.4 - 10.5 db - daca misc scot si 12, dar dupa aia CCTV4 de pe 45W e inexistent :))
Acesti doi sateliti mi i-am luat ca cel mai estic si cel mai vestic... cei dintre ei merg toti ok..
am pus-o pe sud, am pus-o drept, am facut elevatia..... nu stiu ce sa-i mai fac, batul e perfect drept, bolobocul si pe montura si pe bat si pe spatele antenei totul e perfect drept, paralel, perpendicular pe satelitul sudic, am tras de semnal la maxim, nu stiu, degeaba.... joc la motor nu e ....
Cred ca nici o sansa sa ma dau la mai mult de 68,5E cu H-H.. si acum deja incepe sa ma injure administratorul ca prea des ii cer cheia...
[pai prinzi destul de bine, alti nu stiu nici atata sa prinda. Tre sa te contrazic, mototrullH-H merge perfect. In timisoara maximul prin E-W este 80E-45W.
Deci e ok, poti zice ca motorul e bine montat la tine (nu inteleg de ce esti nemultumit?).
Pai altii se dau la 75E si 90E si eu nu pot :( Sau e prea mica antena? Din cate am inteles 75-ul ar trebui sa imi intre .... (1 m fier... in Cluj)
Man,cele mai interesante programe le poti urmari de la 42E la 30W nu vad de ce iti faci probleme pentru niste sateliti unde ai 1-2 programe ce sunt cat de cat bune iar restul e umplutura...! montura e ok! poti pune o antena mai mare-1,20m pentru o receptie calitativ buna dar...atentie!! nu toti satelitii iti intra cu aceasta antena!! pentru a receptiona tot de la 90E-45W minim 2m.
Am sa imi iau pe viitor o antena de 1.4 aluminiu sa o pot pune pe H-H, pt moment e bine :) multumesc tuturor!