Am inteles, multumesc pentru ajutor.
La punctul 3 insa, nu ma descurc.
Imi poti spune, te rog, care dintre cele 2 dungi reprezinta nivelul, si care calitatea semnalului?
Printable View
Am inteles, multumesc pentru ajutor.
La punctul 3 insa, nu ma descurc.
Imi poti spune, te rog, care dintre cele 2 dungi reprezinta nivelul, si care calitatea semnalului?
Sus calitate, jos nivel, sper sa nu ma insel, eu personal nu il am, dar la majoritatea receptoarelor calitatea este cat de cat stabila, iar nivelul fluctuiaza.
La cel vechi aveam nivelul stabil, si calitatea fluctua.
La asta nou vad ca ambele fluctueaza.
Problema e, si nu inteleg de ce, la unele canale e mai bun nivelul aratat de dunga de sus, la altele, invers, e mai bun nivelul aratat de dunga de jos.
O petarda de receptor , la 150 de lei cat costa are functiile limitate.
Am cautat destul de mult pe net un manual detaliat al acestui receptor, dar nu l-am gasit decat pe cel cu care vine receptorul, adica vreo 3 foi in care sunt descrise doar cateva functii de baza.
Nici nu o sa gasesti mai multe.
Daca cineva care are noul receptor KAON na1000hd, isi da seama care este nivelul si care este calitatea semnalului, il rog sa ma anunte si pe mine.
Si cu ce te ajuta aceasta informatie daca afli care este nivelul si care este semnalul ?
Aflu care este nivelul, respectiv calitatea semnalului.
Mi-am comandat un sat finder si un amplificator in linie.
O sa pun mai intai amplificatorul, sa vad ce efect obtin, apoi, daca tot nu voi fi multumit, voi incerca reglarea fina a antenei.
In ceea ce priveste cele 2 dungi, parerea mea, dupa ce am studiat pozitia lor si oscilatia pe diverse canale, este ca cea de sus, culoare albastra, este calitatea semnalului, iar cea de jos, culoare galbena, este nivelul semnalului.
Pe canalele HD, calitatea este cam 90%, si nivelul cam 70%, iar pe restul, calitatea 80% si nivelul 60%.
Sunt si cateva canale cu semnal mai slab, unde este calitatea cam 55% si nivelul 60%.
dupa ce pui amplificatorul o sa ai scadere la calitate. Acel amplificator in-line nu face miracole ,rolul lui este in principal sa ridice tensiunea pe cablurile ori prea lungi ,ori prea mizerabile in asa fel incit sa ajunga tesiune suficienta ca sa comute lnbul pe polaritatea orizontala.Problema s-ar putea sa fie de la antena sa ai nevoie de un reglaj atent .
Astazi am primit dispozitivele.
Ca sa stiti situatia din "teren", spun asa: eu aveam cablul de la antena spre receptor din 2 bucati, mufat cam la 10 m de antena (cu totul, cablul are 30 m).
Am procedat asa:
In primul rand, am pus in punctul de innadire, sat finderul. Pentru a arata maximul de 10 pe scala, rotita de amplificare trebuie rotita cam 70% din cursa. De aici trag concluzia ca antena ar mai trebui un pic reglata, teoretic. Practic, exista posibilitatea ca acesta sa fie maximul pe care il pot obtine in zona mea. Voi vedea, intr-o zi cand voi avea timp.
Apoi am inserat amplificatorul. La posturile HD, nu e nici o diferenta. La posturile normale, linia de sus, de culoare albastra, a crescut intre 5 si 15%. Culmea ca la cele mai slabe a crescut mai mult. Acum am la cele mai multe canale, linia de sus, pe la 85%.
In ceea ce priveste linia de jos, de culoare galbena, aceasta nu a crescut, insa, la multe canale, exista o oscilatie a acestei linii, de la 55 la 60%. Acum sta la 60% constant.
In final am refacut si mufarea, inainte de a monta definitiv amplificatorul.
De asemenea cred ca e important sa mentionez ca nu a aparut zgomot pe imagine dupa montaj.
Se cunoaste amplificatorul in sensul bun, doar daca ai spre 100m de cablu!
La mine a mers si la 30 m de cablu.
Doar ca nu stiu ce a marit, nivelul sau calitatea.
Inca nu sunt 100% lamurit cum e cu dungile alea...
Intreaba la call center, sigur te lamureste...:haha1:
la 30 de metri de cablu nu ar trebui sa ai probleme de semnal nici pe canalele hd.atata doar ca antena trebuie sa fie foarte stabila,deci adio vibratii date de vant,si de asemenea trebuie sa umbli la orientarea lnb-ului in sensul ca trebuie rotit pana la maximizarea semnalului.ar trebui sa treaca nivelul semnalului la intrarea in receptor de 12 db
Cei de la Call Center au spus ca linia galbena, de jos, reprezinta calitatea semnalului.
Deci intr-adevar dupa montaj amplificator, calitatea nu a crescut (cel putin nu evident), insa este constanta, nu mai variaza.
La un moment dat, cand voi avea timp, voi incerca sa mai reglez antena.
Au inceput testele in simulcrypt cu DIGI Slovakia(ST) pe transponderul ST 11977 H 30000 3/4, pentru urmatoarele canale HD: NG Wild HD, Eurosport 2HD , HBO HD, Digi Sport 1 HD, Slovak Sport 2HD, primele doua sunt destinate si pentru DIGI Romania, restul cred ca sunt destinate pietei din Cehia si Ungaria.
Neata.
Merci de info. Tocmai mi-am pus card-ul de digi HU la update am pus sid-ul de NGC HD in port list si vad ca deschide de pe el.
Vad ca deschide si Esp2 HD de pe card-ul HU.A facut cineva teste de pe card de digi RO?
Super. Usor da sigur intram si noi in rindul celor civilizati.
O zi buna la toti.
Jocher
Mie ieri mi-a intrat in lista postul Paramount Pictures.
Am inteles ca mai tarziu, ar fi intrat si 2 HD-uri: Eurosport 2 HD si National Geographic HD.
O sa verific si asta diseara.
Insa eu mi-as dori foarte mult Digi Film HD.