PPPoe - RDS pe OPENWRT ??? Cum ?
Salutare!
Am un "batran" router Edimax BR6104K pe care vreau sa-l inlocuiesc cu un Topex (Asus WL500GX Deluxe). Pus pe el OpenWRT CCCam 2.1.1 dupa tutorialul lui Resofty (caruia tin sa-i multumesc si sa-i urez multa sanatate si sa mai faca si alte tutoriale gen ala, adica chiar mura-n gura)!
Ei, toate bune si frumoase pana la schiimbarea conexiunii WAN din static in PPPoe.
Luat cablul de la RDS bagat in mufa de WAN a lui Topex, am modificat din interfata WEB-Luci la WAN tipul conexiunii WAN PPPoe, am bagat user si pass de la RDS si...atat! Nu merge netul!
Are o pagina de Status la Interfetele de retea si acolo zice ca ar primi IP de RDS, insa la MAC apare 00:00:00:00:00:00 si nimik la maska.
Am mai sapat eu pe acolo, am vazut ca se poate adauga MAC la WAN si am bagat MAC acolo, dat reboot, apare MACul tot 00:00...
MAi era o bifa pe acolo care nu era activata, ceva de genul PPPoe spre PPPd insa nu am stiut despre ce e vorba si nu am mai incercat.
Apelez la voi, cei care aveti acest router legat direct la RDS prin PPPoe sa ma luminati si pe mine !
Multam anticipat de ajutor!
p.s. Acum am vazut un log de conectare la RDS a vechiului meu router Edimax (care tot Linux are pe el) si acolo se face ceva legatura intre PPPoe si PPPd...deci ceva pe acolo ar trebui modificat si pe OpenWRT-Topex!?
Jan 1 00:00:15 pppd[377]: RP-PPPoE plugin version 3.3 compiled against pppd 2.4.4b1
Jan 1 00:00:15 pppd[377]: pppd 2.4.4b1 started by root, uid 0
Jan 1 00:00:15 pppd[377]: PPP session is 503
Jan 1 00:00:15 pppd[377]: Using interface ppp0
Jan 1 00:00:15 pppd[377]: Connect: ppp0 <--> eth1
Despre mount in openwrt - pt stargate
salut.
aceeasi problema am avut-o si eu cu mount-ul.
incearca sa pui in LuCI, la Mount points, destinatia de mount:
/dev/scsi/host0/bus0/target0/lun0/part1 (part1 fiind partitia 1, in cazul in care ai mai multe partitii, pui mai multe entry-uri fiecare terminandu-se cu part2, 3, 4...etc).
neaparat sa instalezi fs-urile, ext2, ext3, vfat, ntfs,....
Bafta!
By the way, alte pareri legate de Backfire (10.03)?? eram interesat de un upgrade de la Kamikaze la BF. se pare ca nu e ceea ce ma asteptam. ms anticipat