nu cred ca trebuia sa setezi ceva pe la porturile din PC
uiote asta e o imagine cu un cablu
fa unul daca nu reusesti
[Only registered and activated users can see links. Click Here To Register...]
Printable View
nu cred ca trebuia sa setezi ceva pe la porturile din PC
uiote asta e o imagine cu un cablu
fa unul daca nu reusesti
[Only registered and activated users can see links. Click Here To Register...]
Am controlat cablul pin cu pin si e asa ordinea numai ca numerele sunt de la dreapta spre stanga invers decat in poza ta.
Probabil depinde de unde privesti.
Am dat si un default la bios ca sa fie la setarile din fabrica.
Nu pot sa cred ca nu mai merge...
Mai incerc:comp:
nu cred ca ai dreptate cu ordinea
ma rog
eu ti=-am dat imaginea
tu fa ce vrei
normal pe mufa ai scris mic unde incepe pinul 1 si unde e pinul 5
fa cum crezi
Pai e normal sa fie asa ,pe desen sunt imaginile mufelor de pe calc si respectiv rec. Cablul e normal sa fie ca-n oglinda adica invers.Cred.
Si nu ma abandona cu'' fa ce crezi ''ca habar nu am ce sa fac:).
:sorry:
Da asa sunt numerotati pinii de la dreapta la stanga dar banuiesc ca nu poti desface mufa sa te uiti la fire ca este turnata si atunci poti sa-l probezi cu un aparat de masura.Eu zic mai bine cumperi 2 mufe rs232 si lipesti firele exact cum este in schema de mai sus dar daca esti sigur pe cablul nu are rost.
ms mult si scuze pentru incurcaturiQuote:
Originally Posted by horatyu [Only registered and activated users can see links. Click Here To Register...]
:sorry::bye:
Am rezolvat!!!!:dance:
Acum merge.
Era mufa de vina .Am cumparat un adaptor USB to RS232.
Acum trebuie doar sa instalez alt sw mai nou tip V3.64 si cred ca e gata nu?Cu ce optiune din chedit se incarca V3.64?Dar cheile ca acum am prins gustul cu cablul nu mai fac cu USB:D.
I-mi cer scuze pentru incurcaturi si multumesc tuturor in special lui alex09 care m-a ajutat pe mess.si lui Horatyu care nu se plictiseste niciodata de noi incepatorii:cheers:
nu trebuie pus nici un soft
doar keyle si atat
nu are rost sa pui un soft nou pt ca nu aduce imbunatatiri
Cum pot edita fisierul BackUpChdata-s0.bin la Echosmart 791 (salvarea canalelor)?
Doresc cumva sa il editez pe calculator direct, fara a folosi null modem si ChEdit.
Vreau sa ordonez toata lista de canale.
Nu cred ca nu e posibil si altfel decat cu cablu null modem
poti folosi Chedit-ul ===> click pe canal si il stergi sau muti ca orice altceva de pe calculator
altfel nu merge
si salvezi pe calculator
apoi fisierul rezultat il pui la Mk default updata din Chedit si rezulta un fisier bin pe care il pui cu USB-ul sus pe receptor
Deci singura solutie e sa imi confectionez un cablu null modem? (am nevoie de vreo 4 m si nu cred ca gasesc asa de lung). Nu e cazul deci sa mai caut pe net astfel de softuri ca nu exista? (pt editarea directa a fisierului BackUpChdata-s0.bin de pe stic)
La laptop nu am un astfel de conector. Poate sa gasesc vreun USB adaptor...
Mersi oricum de informatie.
este,usb to serila port adaptor am eu tot pt laptop merge super .
poti lua o lista de pe net cu niste canale si le editezi tu cum doresti doar pe calculatorQuote:
Originally Posted by dorin2k [Only registered and activated users can see links. Click Here To Register...]
poate nu m-am exprimat corect
insearca sa cauti pe net liste de canale pt echosmart
[Only registered and activated users can see links. Click Here To Register...] aici ai liste pe care le pui la tine pe receptor sau le pui pe Chedit si le editezi si apoi faci ce am mai spus pt a le pune pe USB
dar eu cred ca tu vrei neaparat sa dai jos lista ta de canale
Doresc sa editez lista pe 1W. si 0,8W. Sa le pun intr-o anumita ordine dorita de mine. Deci acel fisier *.bin nu il pot edita direct pe calculator?
Doar conectat la STB voi reusi?
pai daca e vorba doar de un satelit poti foarte simplu din telecomanda
menu+editare canale si citesti pe ecran cum se face
butonul de recall este parca cel care schimba optiunile
si butoanele colorate fac anumite lucruri
este simplu dar citeste tot de pe ecran
De editat e chiar foarte simplu, numai ca... dureaza o vesnicie sa le tot muti sus-jos. Trebuie sa imi fac o lista inainte si sa le pun de la coada la cap., deoarece daca inserez un canal la pozitia 100 de exemplu, toate de dupa el se muta o pozitie mai jos. E simplu, dar dupa 5 minute deja te doare capul. Daca am doar cateva canale le "pun" din meniu. Dar la vreo 200 sa le pun intr-o anumita ordine.... crede-ma ca nu rezist.:dance:
Totusi astept raspuns la intrebarea: pot edita fisierul BackUpChdata-s0.bin cu vreun soft NUMAI in calculator si apoi prin USB sa-l transfer in STB?
mai omule le poti selecta pe toate si le muti mai in fata
nu cred ca dureaza mai mult de 10 minute si ti le asez din telecomanda cum doresti tu
dar daca iei una de pe net gata aranjata pe canale romanesti , maghiare...etc poti mai simplu sa le editezi
e mai simplu dupa mine sa le ordonezi din telecomanda pt ca le poti lua mai multe odata in Chedit nu poti lua cu mause-ul decat unul
Descarc lista de canale cu read default data nu?
Apoi am editat-o in chedit 9.4 si am dat write default data.
Desi in chedit vad coloana ''sistem data'' setata corect cum o facusem din telecomanda,in rec nu se incarca asa,i-mi apare iar ca in setari di fabrica.
Unde gresesc?
Vreo 3-4 programe si-au pierdut informatia(provider , transponder) si apareau ca ''nici un program'' si a trebuit sa le caut din nou.
Problema grea: Echosmart 791 S HQ soft 3.63.magic si Chedit 9.4
Incarc datele in ChEdit prin cablu Null modem dar la salvare in receptor imi apar toate canalele codate cu mesajul SCRAMBLED. Cele FTA se vad normal. Chiar daca pun keyle bune tot nu se rezolva.
Le incarc sa le ordonez si la salvare imi sunt toate SCRAMBLED. Chiar daca nu fac nicio modificare tot asa imi apar.
Am incercat si cu vresiunea 3.47. Tot asa face.
Si cu Chedit 8.7 tot asa.
trebuie probabil menu+8888+exit care este facut pt activarea emulatorului