Cum e cu multiplexele astea?Daca se pierd ,se pierd,dar in favoarea cui?
Printable View
Cum e cu multiplexele astea?Daca se pierd ,se pierd,dar in favoarea cui?
Spectrul de frecvente este acaparat de operatorii de telefonie mobila prin reglementari la nivel European sau mondial,fiind mult mai pilosi.
Are habar cineva daca in Buzau se poate receptiona terestru si daca da, ce antena este necesara?Multumesc anticipat!
Un semnal direct nu poti receptiona deocamdata. Doar prin troposfera cu antena DX si din anumite zone inalte ar putea fi posibil sa poti receptiona ocazional DVB_T de la vecini cu putin efort si mult talent dar categoric pentru scurta durata.
Comunica rezulatul - poti posta si pe digitaldx in caz de reusita.
Mult succes !!!!!!!
[Only registered and activated users can see links. Click Here To Register...]
harta dvb-t in europa cred ca nu mai are nevoie de comentarii
[Only registered and activated users can see links. Click Here To Register...]
De la vecini da , insa m-ar interesa daca s-ar 'prinde' emisia dvb-t de la bucuresti la Buzau!
nu, emitatorul de la baneasa acopera binisor doar 30-40 km maxim. cu antena de camera, neperformanta ce-i drept!, eu nu am reusit nici chiar din giulesti sa am semnal.
Conteaza foarte mult unde in Buzau, in oras slabe sanse, doar daca ai antena pe terasa blocului sunt ceva sanse, exclus bloc 4 etaje. Daca esti pozitionat intr.o zona mai inalta incearca sa receptionezi TVR2 CH 52 in analogic daca il receptionezi ai sanse la receptia DVB-T de la Bucuresti ! In zona Prahovei (Campina) se receptioneaza DVB-T de la Bucuresti !
Eu la 65 km de Bucuresti ,langa Ploiesti prind fara probleme tot ce se transmite digital +cele 3 hd
Ne poti sune te rog ce antena, tv ai ?
kilowatt
03-06-12, 14:22
Eu o am pe asta [Only registered and activated users can see links. Click Here To Register...] de vreo doua luni, si prind la 60 km de Bucuresti toate canalele care se receptioneaza in format digital +hd . Are si polarizare o si v ,La mine semnalul cel mai bun si pe o si pe v il am cu antena mai pe spate la un unghi de 110-120 grade.
Problema nu este asa mare la cei care locuiesc pe langa Bucuresti , deoarece nu exista blocuri cu 10 etaje unul langa altul , asa cum este in Bucuresti
Daca mai locuiesti si la parterul unui astfel de bloc cum stau eu si nu ai nici o sansa sa tii o antena pe boc , fiindca aceasta dispare............
Cei care au vizibilitate directa/camp deschis/case sunt cei mai avantajati
Oricum nu stiu cat o sa mai existe acest standard dvb-t , fiindca incetul cu incetul timpul ii va presa pe cei in cauza si impreuna cu conditiile impuse de CE se va trece pana la urma la dvb-t2
Cat mai este pana in 2015 ?
Ceva noutati, asteptam sa vedem daca se va concretiza ceva .
Consiliul National al Audiovizualului (CNA) a avizat favorabil marti un nou proiect de Hotarare de Guvern privind tranzitia de la televiziunea analogica terestra la cea digitala terestra. Romania s-a obligat la nivel international sa intrerupa complet furnizarea pe cale radio terestra a programelor TV in format analogic, receptionate in prezent de populatie din eter printr-o simpla antena, pana la 17 iunie 2015. Pana atunci, autoritatile propun prin acest act normativ ca operatorul care transmite in prezent programele televiziunii publice in format analogic (n.a SNR) sa extinda la nivel national proiectul existent care permite transmisia digitala terestra a 15 programe TV in format Standard Definition. Noua platforma de televiziune digitala va concura cu transmisia TV prin cablu si satelit.
Sursa si articolul complet : [Only registered and activated users can see links. Click Here To Register...]
Nimic nou sub soare , doar vorbe/afirmatii si de care adevarul este ca ne-am cam saturat
Sa inceapa emisia practica a multiplexorului acordat SNR-ului si sa vedem si noi o crestere a puterii de emisie in tara si niste conditii de receptionare mai bune in capitala , atunci putem scrie ca intr-adevar sunt ceva noutati
Pana atunci , tot aceeasi situatie si doar din cand in cand ne mai aduc aminte ca exista si acest domeniu in RO
Apropo despre trecerea de la dvb-t la dvb-t2 nu sa discutat/discuta nimic , ca doar la intrunirea de anul trecut sa vorbit clar si de aceasta noua tranzitie
Se transmite deja DVB-T2 pe emitatoarele de la Bucuresti si Sibiu,asa se va transmite si in rest.Cand si daca apare HG atunci se va sti ca se incepe trecerea practica.
Se transmite deja DVB-T2 pe emitatoarele de la Bucuresti si Sibiu........ - Da-mi voie sa il consider ca zvon , atata timp cat nimic nu este oficial
Pana la emite in dvb-t2 pe mine m-ar interesa ( si nu numai pe mine sunt convins ) ca si in restul tarii sau macar 50% din suprafata ei sa poti receptiona actualele prg. tv din dvb-t in conditii optime
Insa atata timp cat eu in ''ditamai capitala'' receptionez cu dificultate actualele prg. tv din dvb-t , ce sa mai scriu/zic de restul tarii
Vorbe , vorbe si iar vorbe sau Declarati , declarati si iar declarati , ca la de-a astea suntem buni