Da, am uitat si imi cer scuza. Acuma nu am un motor astept unul sa vina la reparat si o sa va fac poze.
Printable View
Da, am uitat si imi cer scuza. Acuma nu am un motor astept unul sa vina la reparat si o sa va fac poze.
eu mi-am cumparat saptamana trecuta de la elstar un dm3800 dar nu are absolut nici un joc, si asa si cred ca trebuie sa fie normal. :)
Salutare, imi puteti va rog spune in Cluj pe ce satelit trebuie sa fie la 0 motorul? multam!
[Only registered and activated users can see links. Click Here To Register...] astra 1E-F/3A 23,5 EST
[Only registered and activated users can see links. Click Here To Register...]
23.5E Astra 1E,3A e pentru Cluj punctul 0
Multam mult! Foarte utile site-urile! Ieri mi-am instalat montura DM3800 cu ajutorul unor amici si confirm si eu ca nu are joc, un preten din Bucuresti zice ca a lui are...
Oricum sunt fericit cred ca am nimerit-o din prima, merge beton de la 39E pana la 4W inclusiv, mai departe de 4W nu m-am dus inca, dar am sa incerc! :)
Mai e ceva interesant dupa 4W?
Da.30*W....Quote:
Originally Posted by crizatu [Only registered and activated users can see links. Click Here To Register...]
Mai am si eu o nelamurire.
La Dreambox mi-am pozitionat eu satelitii si mergea foarte bine pe toti!
In ipbox cu enigma2-sifteam vad ca trebe sa folosesc USALS pt ca "positioner setup"-ul da crash si nu pot misca eu manual de antena... Am pus coordonatele pt Cluj de pe satlex si anume:
Latitudinea:
46.78° N
Longitudinea:
23.62° E
si observ ca pe unii sateliti am semnal foarte foarte slab, deci nu se pozitioneaza corect... si de asemenea am observat ca, daca mai umblu eu la longitudine si latitudine, le ajustez putin, gasesc semnal mai bun pe unii sateliti, dar pe altii se pierde de tot.
Am incercat si cu coordonatele blocului meu din Google Earth, dar merge si mai prost!
Antena e reglata bine, zic eu, din moment ce pe dm500 mergea super dupa ce am reglat eu manual toti satelitii de la est la vest.
Ce-as mai putea incerca? Multam!
Pe dreambox 500 ai intrebuintat usual?
Nu, pe Dream i-am pozitionat eu manual. Eh, in cel mai rau caz imi pun o imagine fara enigma2 si ii pozitionez manual, dar e chinuiala mare :)
Aha, concluzia mea este nu ca receptorul e de vine cu usual, findca la toate receptoarele merge usual daca e bine montata antena, antena e de vina findca nu urmareste bine curbura. Daca ai pus bine gradajul la motor atunci sar putea ca teava sa nuti fie perfect sub boloboc pusa.
Verifica daca teava pe care e pus motorul este perfect sub boloboc pusa.
Curbura o urmareste, pt ca intra pe USALS toti satelitii de la Est la vest, ceea ce am observat e cam 20% mai putin semnal prin USALS decat daca o pozitionez eu manual..
Are tendinta sa ramana putin mai la Est decat ar fi necesar pt semnalul maxim. Daca mai dau cate 5-6 impulsuri din motor spre vest la fiecare satelit e la fix.
Teava e la boloboc pe toate partile 98% dreapta, iar gradatia la montura e ok, intre 46 si 47 de grade, un pic mai mult spre 47.
[Only registered and activated users can see links. Click Here To Register...]
Beam-ul asta (Thor T1) imi intra cu semnal foarte bun non-stop! Deci zic eu ca mai bine de atat n-am ce regla la ea :D
OK, ia spunem tu mie Thor la cate grade pe motor ti se opreste? (cand ai semnal maxim)
Referitor ca nu se opreste in aceeasi pozitie inseamna ca ai joc la motor.
Ioi nu stiu chestia asta ca antena e pe bloc, eventual ma duc maine si testez. Insa chestia cu jocul stiam ca e specific la dm3800, insa eu se pare ca am avut noroc, cel putin la inceput nu aveam joc, nici acum nu cred ca am, dar maine am sa verific daca s-a modificat intre timp chestia asta.