Salut,
Sunt incepator in Oscam si am nevoie de citeva ideei / best practice :
Situatia mea :- Oscam server (latest trunk) instalat si functioneaza pe un Raspberry Pi + argonis smargo reader cu un card original DigiTV.
- Am o gramada de linii care le PRIMESC de la amici = C linii
- Am o gramada de linii care le DAU la amici = C linii
- Intern in casa am doua receptoare Dreambox.
Intrebari:- Eu m-am gindit ca cel mai bine sa dau tot ce primesc eu (C linii) mai departe intern prin a folosi o linie N (in cele doua dreamboxuri) ca sa nu pierd hopuri intern, este correct asa? Daca da sunt interesat cum pot configura Oscam ca linia N sa stie sa trimite keys si de la cartela mea originala Digi si de la readers (CCCam, C linii care le primesc eu). Eu cred ca trebuie sa ma joc cu port si treubie configurat correct.
Asa arata configurarea mea de newcamd pentru linia N in Oscam.
Code:
[newcamd]
port = 30000@1880:002111,000000
key = 0102030405060708091011121314
Asa arata un reader cccam de la un amic :
Code:
[reader]
label = MyFriend
description = xxxx
protocol = cccam
device = xxx,port
user = user
password = pass
cccversion = 2.3.0
Am incercat configuratia de mai sus dar problema este ca pe dream unde am configurat linia N nu primesc de la amicul MyFriend (linia C ca reader). Eu cred ca e din cauza ca in newcamd scriu specific 1880 CAID unde la el este clar alte carti. Daca asta este problema cum rezolv ? Trebuie sa bag toate CAIDulirele si "buchetele" in newcamd ? Mi-se pare prea multa munca sa fac pentru fiecare linie C. Nu pot intrun fel sa numai scriu CAID in newcamd si atunci sa incerce si sa vada daca gaseste ceva ?
Acum eu nustiu daca liniile N sunt cea mai buna solutie adica cu newcamd. Poate exista un protocol mai bun unde scap de aceste probleme. Ce parerea aveti ?
/donnib