Receptorul GENERAL SATELIT VA-7200
Cum pot monta RS 232 la acest receptor care are 3 orificii pentru schimbare soft numerotate R-G-T. G= este masa deci pinul 5 de la RS232.Dar care-i pinul 2 si 3 dintre R si T. Receptorul are VIACCES,functioneaza cu cartela AKTA,dar se blocheaza des ,si trebuie resoftat.Servis-ul GENERAL SATELIT din BUCURESTI s-a desfiintat.Nu stiu sa mai existe alt centru in Romania. MULTUMESC ANTICIPAT!
Re: Receptorul GENERAL SATELIT VA-7200
Mergind pe aceeasi idee cu G - GND :
T -> Tx data -> Pinul 3
R -> Rx data -> Pinul 2
Doar ca acolo ai semnal TTL (cred).Ai nevoie de un adaptor cu MAX232 care ajuta la conversia semnalelor TTL in sdandarul de comunicare RS232,calculatorul nu va comunica cu receptorul daca faci o legare directa din cauza imposibilatii comunicarii.Poti taia un cablu de date pentru telefoane mobile si incerci,masa o gasesti usor apoi Tx si Rx prin teste,care nu depasesc numarul 2.:)
Dar mai intai asigura-te ca exista soft si loader pe serial,nu inteleg cum exista soft dar receptorul nu are mufa.
Daca conversia este deja facuta atunci nu ai nevoie de montaj,dar trebuie sa studiezi problema putin.
Quote:
Doar ca acolo ai semnal TTL (cred).Ai nevoie de un adaptor cu MAX232 care ajuta la conversia semnalelor TTL in sdandarul de comunicare RS232,calculatorul nu va comunica cu receptorul daca faci o legare directa din cauza imposibilatii comunicarii.Poti taia un cablu de date pentru telefoane mobile si incerci,masa o gasesti usor apoi Tx si Rx prin teste,care nu depasesc numarul 2.:)
Dar mai intai asigura-te ca exista soft si loader pe serial,nu inteleg cum exista soft dar receptorul nu are mufa.
Daca conversia este deja facuta atunci nu ai nevoie de montaj,dar trebuie sa studiezi problema putin.
Enevoie de un cablu de date ptr nokia ,modele mai vechi care au asa ceva incorporat ,foloseam asa ceva la dvd-uri ptr.schimbare de soft ,schinuri ,etc