Sal, cine shtie dk sunt taxe de import la electronice din Elvetia? am gasit DM800S HD la pretz bun
Multumesc pentru ajutor!
Printable View
Sal, cine shtie dk sunt taxe de import la electronice din Elvetia? am gasit DM800S HD la pretz bun
Multumesc pentru ajutor!
Taxe vamale nu sunt, te ajunge doar taxa de transport. Nu cred sa fie mai mult de 30 de euro
@Snow
De ce nu sint taxe vamale tinind cont ca Elvetia nu este membra UE?
Eu daca cumpar electronice din Elvetia, platesc vama in Germania!
Confederatia Helvetica face parte de la 1 ianuarie 2009 din spatiul Shenghen si deci cel putin in statele comunitatii Shenghen nu ar trebui sa fie probleme si nici in UE ca doar nu e import.
Si ce legatura are tratatul Schengen, adica circulatia de persoane cu circulatia marfurilor?
intr-adevar, nu prea are
dar Elvetia face parte din mai multe grupuri de tari, cel in discutie acum fiind [Only registered and activated users can see links. Click Here To Register...]
daca nu va descurcati cu link-ul direct, mergeti la [Only registered and activated users can see links. Click Here To Register...] si acolo gasiti link-ul catre "TARIFUL VAMAL INTEGRAT ROMÂN - TARIC-RO" (actualmente la [Only registered and activated users can see links. Click Here To Register...])
au existat si exista in continuare acorduri de scutire de taxe atit intre grupuri de tari, cit si intre o tara si un grup de tari, sau in cel mai simplu mod, intre doua tari (cel mai apropiat exemplu, Turcia)
Salut intradevar taxa este zero, exista un acord intre Romania si Elvetia:
[Only registered and activated users can see links. Click Here To Register...]
dar avand in vedere explicatia de mai jos:
Good day
Thank you very much for your interest in our products. We only sell the original.
For deliveries outside of Switzerland, we have 3 different possibilities to complete an order.
1.)
We can send the product by international post. The VAT and the transport costs are a little different then in our shop though. The Swiss VAT is taken of the price ( - 7,6%), the EU VAT is added though ( usually + 16-18%). The postage costs 90.00 Fr. including full insurance.
Export-formula: "price of product" x 0.924 x 1.16 + 90.00 sFr. = your endprice.
2.)
All our products can be sent to any postoffice in Switzerland where you or a friend can pick the product up. The prices we have in the shop are then the buying prices.
3.)
You can set a time and date with us an pick the products up here in Adliswil/Zurich. The prices we have in the shop would also be the buying prices.
All order from outside of Switzerland have to be payed upforward to avoid complications.
Would you like to order? We have the product in stock!
Best Regards
Tamara Rea
Email [Only registered and activated users can see links. Click Here To Register...]
Internet [Only registered and activated users can see links. Click Here To Register...]
pretul iese aprox egal cu cel din Germania datorita difernetei de TVA dintre Romania/Germania si Elvetia
Singura varianta: are cineva o pers de incredere in Elvetia sa cumpere cu banu jos si sa trmita colet pe pers particula
nu conteaza plata cu "banul jos"
ca persoana fizica, TVA-ul se plateste in tara in care achizitionezi produsul in proportia la care a fost stabilit de catre statul respectiv
o firma care achizitioneaza marfa dintr-un alt stat, cumpara marfa fara TVA, dar are obligatia sa plateasca TVA-ul corespunzator (calculat prin DVI sau declaratie Intrastat) in statul in care isi desfasoara activitatea
in concluzie: la orice magazin online adauga pretului fara taxe si TVA-ul din tara respectiva pentru a afla pretul corect
costul de transport este o alta discutie, dar de luat in calcul in oricare tranzactie
ca idee, orice magazin online va avea (cel putin teoretic) un cost de transport mai mic decit cel de lista, datorita volumelor, contractelor, etc