Re: DVB-S/S2 pe PCI-Express
1.Am vazut specificatiile....ai grija sa aibe suport pe windows....pe site scria suport Linux TV !?!
Cred ca si Kworld are placi DVB-S2 pe pci...
2.Vezi ca suporta telecomnada pe infrarosu dar nu suporta HID.
Si eu evaluez acum un pc Barebone de la shutle vezi [Only registered and activated users can see links. Click Here To Register...]
In el vreau sa bag o placa DVB si sa gazduiesc atat serverul de Gbox cat si cel de CCcam .
O sa te tin la curent cu progresul proiectului meu.
Din pacte am doar experienta cu serverele pe Dreamboxm abia acum invat cu ce se manaca DVB.am reusit sa imi configurez serverul Gbox pe windows.
Bafta.
Alex
ai sarit la citit :
BDA drivers (for Microsoft Windows 2000/XP,Vista) si mai jos la sistemul minim necesar :
Microsoft Windows 2000/XP32/64 Vista32/64
P3 500MHz CPU or above for SDTV
P4 2.0GHz CPU or above for HDTV
128M RAM for SDTV / 256M RAM for HDTV
VGA Card with at the least 16MB Memory
Microsoft Direct X 8.1 or above
Digital Satellite Dish & LNB
multumesc oricum si astept eventualele teste/parerii/opinii a celor de "afara" care detin acest model
am facut eu rost de o placa pci express, si o placa usb, de la amicii mei chinezi, le-am luat cu mine si o sa le testez sa va zic de treaba cum e.
poate sa-mi confirme cineva ca S este HD si S2 este fullHD?
oricum vezi ca pe pagina prod. la produsul respectiv ai 2 grupe de caracteristici ( 1- dvb-s si 1 dvb-s2) si uite un exemplu elocvent gasesti aici : [Only registered and activated users can see links. Click Here To Register...]
toate prg. sant hd , atat pe standardul dvb-s cat si dvb-s2 numitorul comun fiind "mpeg4"
Quote:
...
poate sa-mi confirme cineva ca S este HD si S2 este fullHD?
Moo,
S-a mai discutat.
NU, NU E ADEVARAT.
1. DVB-S, si DVB-S2 sunt norme de receptie si nu au nimic in comun cu hd, dar datorita faptului ca norma dvb-s2 are capacitate de transfer mai mare decat dvb-s este preferata pt hd.
In viitor se va trece, probabil, la DVB-S2 pt toate serviciile ( celputin deasupra EU) pt ca incap mai multe canale, sau in calitate mai buna pe un transponder.
>> Deci iti doresti o placa cu DVB-S2 ( acest gen de placi in generasl stiu si DVB-S, si deci poti accesa, teoretic, toate tipurile de transpondere).
2. MPEG2 si MPEG4 sunt independente de DVB-S/DVB-S2, si reprezinta genul de compresie, nu este dependent de placa, ci este dependent doar de filtrele (codecurile /softul) instalate pe sistem. Se pot transmite canale hd atat in mpeg2 si mpeg4 , este preferata mpeg4 pt canalele hd deoarece volumul de date este mai mic pt aceeasi calitate in compresia mpeg4 si deci pot intra mai multe canale/o calitate mai buna pe un transponder.
3. pt hd cautati pe wikipedia e discutie lunga, dar "hd si full hd" poate hdredy si full hd, dar de care hd ? 720p, 1080i, 1080p50,...??? :D, ideea e ca hd inseamna o rezolutie de genul 1920X1080 la un refresh rate de genul 50 fps=1080p50 spre deosebire de SDTV(Standard-definition television) 720×576 50 fps = 576i50
>> Deci HDTV nu are legatura cu compresia sau norma de receptie.
In concluzie nu incurcati cele 3 variabile : norma de transmisie, de codare, de format.
Teoretic orice combinatie poate fi posibila, desi practic unele sunt ineficiente.
Eficienta
DVB-S2 e mai convenavil ca si costuri de transmisie, dezavantaj: dispozitivele de receptie vechi nu permit receptia in aceasta norma trebuind inlocuite cu un dispozitiv nou ( reciver/placa)
MPEG4 e mai convenabil ca si cost de transmisie:, dezavantaj: dispozitivele de receptie vechi(receptoare) nu permit receptia, dispozitivele noi sunt mai scumpe ca urmare a necesitatii unui puteri de procesare mai mare/ pt placi pc nu conteaza placa, ci puterea de procesare a pc+ placa video + codecuri aferente, dar un pc f.vechi, nu v-a functiona corespunzator
HDTV in 1080i / 720p e mai convenabil din punct de vedere al calitatii imaginii dar mai ineficient din punct de vedere al tranmisiei, necesitand emiterea unui vloum mai mare de informatie pt un canal emis.
Ce trebuie inteles:
rezolutia insemna un numar de lini si de coloane de pixeli ex 1920X1080 cea ce inseamna ca pt a forma o imagine de aceasta dimensiune trebuies emise informati de culoare pt fiecare pixel adica 2138400 de informati de culoare ( asta e numarul de pixeli ~2MPixeli).
cu aceste informati am creat o imagine, dar pt a avea miscare aceasta imagine trebuie inlocuita de ex:50fps adica 50 frame / secunda, adica 50 imagini intr-o secunda
ce inseamna adincimea culori ex:16bit= 16bit de info pt fiecare pixel
prin calcului :
numart pixel x fps x adancime culorii = informatia necesara pentru a reda 1 secunda de video ne comprimat
algoritmul de compresie (codecul) v-a face (exemplu pur teoretic/nu are legatura cu o valoarte reala) ca informatiiile necesare redarii 1min de video sa fie in loc de 100MB necomprimat la 3MB MPEG2 si 1MB MPEG4, cum face asta e alta discutie cautati pe wikipedia.
bun in norma DVB-S2 (din nou exemplu teoretic/nu are legatura cu o valoarte reala) se pot emite 90MBits/s per transponder (1 transponder = 1 canal analogic), in norma DVB-S se pot transmite 50MBits/s per transponder, eu am nevoie de 8MBits/s / canal MPEG4 sau 24MBits/s / canal MPEG2 ,
deci pe acelasi transponder daca folosesc :
DVB-S2&MPEG4-> 90/8=11 canale emise
DVB-S&MPEG4-> 50/8=6 canale emise
DVB-S2&MPEG2-> 90/24=~4 canale emise
DVB-S&MPEG2-> 50/24=2 canale emise
costurile unui provider sunt / transponder, deci e interesat ca intr-un transponder sa fie cat mai multe canale, dar trebuie sa tina cont si de calitate si de costul reciverului pt ca aici apare interesul clientului final= utilizatorul.
Asta e o discutie ff lunga scurtata ff mult, si cu cazuri ireale,
dar sper sa fie de ajutor :D
Rog pe cei mai experimentati sa modifice exemplele / eventualele erori..., si sa completeze si poate punem pe undeva mai vizibil. :D
dannielghi as avea o rugaminte la tine in functie de timpul tau disponibil pt. testarea acestei pl. , m-ar interesa cum functioneaza pe vista (daca ai posibilitate) si eventual cu ce softuri/playere adiacente softului propietar functioneaza
acum am functionabila un "hvr4000" si o incerc cu diverse softuri/playere pe vista ultimate sau mai nou pe un windows 7 beta1 , fiindca oricum cu softul propietar (wintv) nu vad nimic in afara de prg. analogice si cele fta de pe satelit , pt. prg. hdtv trebuie sa folosesc un alt soft/player atat pe partea de dvb-t (protv hd) cat si pe dvb-s/s2 , a si in ultimul rand daca intr-adevar este valabil diseq 1.2 de testat asa cum este scris in reclama/descrierea produsului , avand o montura "dm2100"
multumesc anticipat pt. info , sarbatori fericite si un an nou pin de implinirii atat profesional cat si personal