Share un card la 3 Echolite 792 prin LAN
Am 3 buc Echolite 792 si o cartela oficiala de Max. Problema care se pune: vreau sa fac sher la cartela pentru celelalte 2 receptoare dar prin LAN. Exclus prin Comm, nu mai e loc de sirme prin casa ! Daca a facut cineva asa ceva, as aprecia ajutorul in aceasta problema. Multumiri anticipate!
Re: Share un card la 3 Echolite 792 prin LAN
E bun si RS232: [Only registered and activated users can see links. Click Here To Register...] , dar inainte de a le cumpara asigura-te ca sunt compatibile cu 7x2, teoretic ar trebui sa mearga fara probleme.
ai incerca sa setezi doar Ip-ul celui care are cardul
si nu merge?
Da, am setat in fel si chip, dar nici o sansa. Am aflat insa ca reteaua dela el stie numai 10 Mbps. Pentru a folosi asa cum vreau eu, trebuie sa fac un server de NewCamd cu un DM500. Deja am luat receptoarele, am luat si DM-ul am incercat sa pun newcamd dar nu am reusit. Si e musai sa reusesc, ca altfel e mare bai cu membri familiei, care asteapta nerabdatori sa aiba propria telecomanda :)
Asa ca astept orice sugestie cu maxim interes. Multumiri anticipate !
doar din router merge cu un cablu de retea
din dream in alt receptor trebuie cablu cross over
CODUL CULORILOR LA CROSS OVER E CA MAI JOS :haha1:
[Only registered and activated users can see links. Click Here To Register...]
@horatyu
Mersi de sugestiile facute ! Dar eu folosesc un router dedicat numai pentru sculele astea, deci am o miniretea, care deocamdata nu are nevoie de iesire la net. Ti-as ramane indatorat daca ai stiinta de un mic tutorial cu ce stie ficare tip de emu.....ca zau am albit citind pe forumuri, in final in creierul meu fiind o mare amestecatura de ...newcamd, newcs,mgcamd,etc...Cred ca acum de sarbatori o sa fac un reset general ca nu se mai poate....Oricum, un nou an cu bucurii la toti ! :)
eu ti-am explicat in PM , ca la 792 daca dai dhcp si e conectat la net face sharing ok pe hotbird ...
daca vrei sa legi la net e ok
daca nu... ce sa zic ...
eu te-am indrumat pana intelegi puti9n receptorul sa faci partea de sharing pe net ... si o sa fie ok un timp dupa care poate si ce doresti tu sharuirea unei cartele
sincer daca nu stapanesc bine domeniul nu spun nimic
eu nu am timp sa fac probe
dar te anut eu daca ii dau de cap la asa ceva
toate bune
Inca odata iti specific ca de la un receptor la altul trebuie cablu cross over si ar trebui sa mearga la 792 o mini retea, daca nu uite o rezolvare----->
poate te ajuta asta dar aici folosesti fire rs232 de la un receptor la altul si nu e neaparat sharingul care ti-l doresti tu pe 792 , e valabil pt 7X0 si 7X1 si chiar si la 792 si 991 :
merge pe echo prin cablu serial dar iti trebuie un LNB cu 4 iesiri pt fiecare receptor ca sa nu existe intreruperi de semnal .
Pui receptorul in care se introduce cartela (primul) pe Master la menu+7777 ,iar celelalte receptoare pe slave.
Configurarea cablului dintr-un receptor in altul trebuie sa fie pin 2 cu pin 3 ; pin 3 cu pin 2 si pin 5 cu pin 5 de la primul la al doilea ,iar de la al doilea la al treilea si de la al treilea la al patrulea ... pin cu pin
succes!!!
PS: pentru distante mari iti recomand cablu de retea FTP, adica utp ecranat. ecranul il legi la carcasa receptorului, adica la masa. Pe cablu utp distanta maxima la care traficul se pastreaza la 100 mega pe secunda e de 100 metri, cu cablu ftp se ajunge si la 160 m, parametrii traficului de 100 mega pe secunda ramanand intacti, nu s-e inregistreaza nici o alterare a calitatii.
nu le pune in loop, adica cu semnalul din unul in altul, ca nu merge bine, adica al doilea functioneaza numai daca primul este in stand by ... Leaga receptoarele la un LNB Quattro + Multiswitch 5/8 / receptie independenta de la 5-8 receptoare independente mergi separat in receivere
(in meniu la menu+7777 ai 10 Slave +masterul ar trebui sa mearga la 11 receptoare cartela dar....cum faci cu semnalul independent...;) gaseste rezolvarea... poate doua antene sau trei pe acelasi satelit cu LNB Quattro)
Precizare: pt distante mari cablul FTP(utp ecranat)
Pt transmisia de date conteaza foarte mult si codul culorilor pentru distante lungi sunt : perechea portocalie (alb portocaliu-portocaliu) si perechea verde (alb verde-verde).aceste 2 perechi au proprietati mai bune datorita rasucirii in interiorul invelisului