Re: Problema antena sau LNB?
Din cate am inteles iti merg doar polarizarile pe verticala. E posibil sa-ti fi ars cealalta polarizare. Vezi sa n-ai cablul in scurt pe undeva. Verifica cati volti scoate receptorul tau pe verticala si orizontala.
Nu ai fost atent la ce am scris. Pe astra (19 E) am semnal si pe unele cu polarizare orizontala. Ambele receptoare au aceiasi problema. Si am verificat cu un voltmetru pe fiecare polarizare (V si H). Daca nu as fi avut deloc semnal pe o polarizare ar fi fost treaba f. simpla, dar asa totusi inclin sa cred ca antena s-a miscat. Si intreb din nou: semnalul pe V e mai puternic decat cel pe H? Poate cineva sa verifice semnalul pe 1w 12607 si H si V daca e acelasi semnal pe ambele polaritati? Eu am semnal pe aceasta frecventa digi numai pe polarizarea V. Pe H nu am semnal deloc.
Multumesc.
Esti sigur ca semnal pe H pe Astra?Adica ai imagine de pe programe care sigur sunt pe H?Ai scanat cumva acest satelit cu LNB-ul nou?Nu e posibil sa vezi de fapt semnalul de pe verticala deoarece ai aceleasi frecvente,simbol rate si pe verticala?
Daca receptionez programele de pe astra 1 L (12545 H) atunci sigur functioneaza si aceasta polaritate....nu? Si am folosit si un receptor analog si merge MTV Germany (11612 H) si CNN (11627 V) pe analog.
Quote:
Daca receptionez programele de pe astra 1 L (12545 H) atunci sigur functioneaza si aceasta polaritate....nu? Si am folosit si un receptor analog si merge MTV Germany (11612 H) si CNN (11627 V) pe analog.
Ai incercat cu un alt receiver digital;? sa nu ai probleme cu tunerul.
Beleaua care o descrii este identica cu beleaua care am avuto si eu...chiar si recu.echo..
Rezolvarea la mine a constat in refacerea mufarilor de le h-h.
Am incercat cu echolite, dream si un analog-skymaster. Analogul s-a prezentat cel mai bine; am vazut cam tot pe astra. Maine daca nu ploua si fac rost de un lnb de proba o sa incerc sa schimb lnb-ul si sa schimb mufele F (toate).
Lnb-ul e de vina. L-am inlocuit cu altul mai vechi si e ok. A fost si antena un pic dereglata, dar cu ajutorul unui coleg de pe forum si a unui satlook am readus hh-ul la normal.
LNB-ul tocmai ce fusese luat de nou de la garantie si din cauza asta nu imi venea sa cred ca l-am luat defect.