-
blind scan cu vantage
lucrez la o montura polara pt prime focus 1.4m si am nevoie de un receiver care sa stie bine blind scan, dar nu foarte scump.
eu m-am gandiut la vantage 1100, cine stie aparatul? cum se comporta si daca e sensibil tunerul? sr mic sau foarte mare, frecvente apropiate, etc....
l-am comandat la satmultimedia, nu este in stoc dar vine peste cateva zile
-
X 201 S se comporta foarte prost ca satfinder,facind parte din aceasi familie ar trebuii teoretic sa se comporte la fel.
In schimb,odata pus pe semnal gaseste tp-urile mult mai bine decit celelalte recuri.Cu trei recuri diferite n-am gasit la scanare impreuna atitea tp-uri cite am gasit cu Vantage din prima.Tunerul este destul de puturos,necesita semnal mare si stabil,altfel trece rapid pe macroblocuri.
Dintre cele pe care le am,doar BSS-ul de la Bigsat are talente ca satfinder si percuteaza aproape instantaneu la semnal,doar cu el dau atunci cind caut satelitul.
Eu as face in felul urmator,stabileste care sint extremele Est-Vest pe care vrei sa le ai pe montura si apoi le memorezi in rec.Odata ce esti cu montura pe curba polara toti ceilalti sateliti vor intra din oficiu,doar deplasezi usor antena de la o extrema la alta si dai scanari repetate.
Ideal ar fi sa gasesti la cineva la tine in zona o antena de satelit gata montata pe curba de unde sa memorezi in recul tau toti satelitii sau macar extremele.Altfel va fi foarte greu,Az-El,distanta focala,skew sint prea multe necunoscute iar probabilitatea sa le nimeresti pe toate din prima este foarte mica,cam ca la 6/49,ar putea dura saptamini pina sa-i dai de capat.
-
Eu am vantage x201 si merge blind scan superr gaseste sr sub 2000. Si vantage 1100 zic eu scaneaza bine.
Dar mai este un receiver (tunner sharp) care este destul de scump ia vedeti [Only registered and activated users can see links. Click Here To Register...]
Eu am lasat receiverele m-am gandit la placa de satelit TBS 6925 [Only registered and activated users can see links. Click Here To Register...]
-
multumesc pentru detalii, le-am notat.
astept sa vina vantage 1100
si eu m-am gandit la tbs 5925 usb (250 usd la buydvb) dar acum nu-mi permite bugetul, mai astept. cred ca e cea mai tare, stie aproape toate compresiile. cel putin asa se spune, nu am vazut-o deocamdata. daca o comanzi, spune-ne si noua performantele.