-
a innebunit lumea
Respecte!
Defiland azi printre cateva site-uri de stiri,nu am putut sa observ ca lumea a luat-o razna.Sau poate e asa de cand e lumea,dar acum se cronicizeaza.
[Only registered and activated users can see links. Click Here To Register...]
Cam asa suna un titlu de stire...de hot news,mai exact.
Acum sincer nu sunt de acors cu ce a facut parintele WikiLeaks,mai exact sa sparga servere ale unor guverne.Dar e regretabil faptul ca daca cineva ajunge sa spuna adevarul oricare ar fi el sa fie catalogat "terorist"mi se pare absurd.iar cand se pune pret pe viata lui asta mi se pare si mai dramatic sa nu zic ca atunci cand se ajunge la o "lege a vestului salbatic"mai exact "viu sau mort"asta e de-a dreptul criminal.
Sa ajungi sa vanezi un om,ptr ca a divulgat secrete,e adevarat,sau asa cum le-au catalogat ei,secrete este o crima mai mare decat ce a facut Julian Assange.
Sa dezvalui lucrarile si musamalizarile din interiorul lor,sa le scoti la lumina,e o crima?
Va intreb asta deoarece,atunci ajung la concluzia ca ziaristii de investigatii,daca ma ajung sa publice ce doreau,ma refer daca nu sunt eliminati....vor fi etichetati criminali,teroristi si mai stiu eu ce prime sau recompense se vor da pe capul lor.sa dezvalui adevarul e o crima?
Atunci asta e de"bine",Romania nu poate fi catalogata o tara terorisata,niciodata.In Romania nu se ma afla niciodata adevarul,sa nu fie acuzata de terorism,nu se va afla adevarul despre flota Romaniei...a bada asta se stie...cica,Romania avea o gramada de datorii catre terti si a platit sau au renuntat la nave in contul datoriilor pe care le avea la unele firme de transport,la capetenii de porturi,ptr andocarea vaselor,etc...nu vom sti adevarul despre rapirea jurnalistilor in Iraq si multe altele,astea toate in a nu fi facuti teroristi.
Frumos....asa ajumg sa ne conduca criminali,guverne conduse de criminali,tari intregi formate din criminali.
Ciudat e si faptul ca Suedia il acuza pe Julian Assange de viol....asta da coincidenta....
Fratilor azi,maine ajungem sa fim acuzati de terorism si daca ne vom scarpina in dos,ca vom fi acuzati de sfidarea celor care ne vad.
Nu pot sa cred ca am ajuns in astfel de...sau mai bine zic nu vreau sa cred ca am ajuns intr-o lume de tot rahatul.
Pana mai ieri,eram putin ce-i drept impotriva celor care se opuneau globalizarii....azi as fi cu ei pe redute,Sa stea fiecare acasa la el,sa se conduca asa cum doreste si cum stie sau cum poate.
Ce nevoie am de SUA?Sa ma condamne ptr terorism daca aflu un adevar si pe care il deconspr,pe care ei nu il digera?
Sa imi fie frica sa trimit un mail,cuiva cu ceva,orice sa ma trezesc cu FBI sau vreo trupa SWAT ca-mi intra prin toate "gaurile" in casa?Nu vred ca mie,cel putin,imi lipsesc astea.
Sunt de acord cu securitatea fiecarui stat,dar atunci cand nu esti in stare sa ti-l pastrezi nu acuza,tu ca hot pe celalalt,ca terorist.
Fa acele lucruri mai discret,tinele mai atent sub supraveghere si totul va fi ok.
Sunt curios,cum o sa-l spanzure pe Julien Assange,asa cum l-au spsnzurat pe Sadam Hussein,asa cum poate l-au impuscat pe Ceausescu si pe multi altii
Din pacate ziua cand vom fi numerotati si monitorizati ca in Total Recall sau Universal Solider sau mai stiu eu ce viziune SF a unui sef de stat,nu e departe.
Si toate astea se fac cu acordul tacit al nostru.Acceptam orice din partea lor fara sa facem ceva,fara sa ne impotrivim macar 1%.
Asta e parerea mea.
"Vanatoare placuta"sau cum s-o spune la o vanatoare de oameni....
Stau sa ma mai intreb,daca am ajuns sa stim cand si pe cine urmeaza sa vaneze,in vazul tuturor,ce e in spatele cortinei?!
Hey USA....who`s next your target?
Restul numai conteaza....a...daca maine nu mai intru,poate am fost "next target"
Bafta!
-
in romania e mai rau
de ce te uiti asa departe , la noi in tara este o vulnerabilitatea la adresa sigurantei nationale dreptul presei de a fi contra celor de la putere.
sa admitem pt un moment ca presa ar functiona la comanda cuiva, care este problema , unde scrie in codu penal ca acest lucru este o infractiune. ce reprezinta campanie de presa la comanda , cum se poate dovedi avand in vedere ca ziaristii sant platiti de cineva sa-si faca treaba si sa scrie despre subiecte de interes , daca n-ar fi de interes nu s-ar vinde si n-ar avea audienta.
Cred ca romania a luat-o pe urmele americii copiind aspectele negative , acolo un ziarist este oaia neagra la noi toti cei care nu sant cu puterea sant un pericol national....
In temeiul amenintarii teroriste americanii au facut foarte multe abuzuri, la noi n-au fost atentate teroriste dar avem o lege a sigurantei nationale in temeiu careia s-au dat avize de urmarirea convorbireleor telefonice impotriva jurnalistilor sau a celor care nu sant prieteni ai puterii.
la noi e mult mai rau ....