-
Reforma in invatamant
Va propun sa cititi urmatoarea problema luata dintr-o carte de matematica.
"Compara numarul natural, cel mai mic, scris cu 2 cifre, care se repeta cu cel mai mare numar natural de doua cifre mai mic decat cel mai mare numar natural de doua cifre diferite."
Poate cineva sa inteleaga problema si sa o rezolve? Eventual daca ghiceste cineva in ce clasa se rezolva asemenea probleme? Eu sincer nu am inteles-o.
Multumesc.
-
E pe bune ?
Dacă citeşti de cateva ori textul in cauză, primeşti un ecran albastru de toată frumuseţea. A trebuit să-mi dau un restart ...
-
Adica sa compare numarul 11 cu 97.Banuiesc ca e de clasa a treia.
Astia nu sunt intregi la cap oricum,baga in copii de azi ca nebunii.Sunt si copii destepti dar mai mult de jumatate nu inteleg problemele complicate.Cel mult daca le invata mecanic.
-
Cred că lipseşte şi o virgulă acolo :
"Compara numarul natural, cel mai mic, scris cu 2 cifre, care se repeta , cu cel mai mare numar natural de doua cifre mai mic decat cel mai mare numar natural de doua cifre diferite."
-
@zmeura - E pentru clasa a 2a.
@delta - o sa verific maine. Eventual o sa-i fac si o poza.
-
-
Si daca mai trebuia o confirmare ... o avem [Only registered and activated users can see links. Click Here To Register...] ... si daca sistemul este bolnav ...hai s-o luam in ordine ...
de vina sint conducatorii , de vina sint profesorii si abia in ultimul rand elevii !!!
-
Ar mai fi parintii pe lista.Au scapat si ei la "democratie" si nu mai au timp,rabdare sau habar sa se ocupe de copii asa cum ar trebui.
-
-
-
Pai nu v-am dat solutia?"Cel mai mic numar din doua cifre care se repeta" e 11.
"...cel mai mare numar natural de doua cifre mai mic decat cel mai mare numar natural de doua cifre diferite" trebuie gandit de la cap la coada.Adica "cel mai mare numar natural de doua cifre diferite" e 98 (la 99 nu sunt diferite),iar cel mai mare numar care este totusi mai mic decat acesta e 97.
11 < 97