-
2TV, 2 rec-uri, 1 antena, 3(sau4)lnb-uri, fara HH
salut.
datele problei stau in felul urmator:
ca sa nu ma mai bat cu socrumeu pe acelasi televizor, am nevoie sa vad pe 2 tv-uri
ce am:
1 rec maximum s1000m fta (care oricum il vand),
o antena de 1 metru,
1 lnb 03.
ce mai vreau:
2 lnb-uri (sau 3)
2 echolituri 771 (ca sunt ieftine si bune pentru ce am nevoie)
cablu coaxial,
suport lnb
diseq
acum antena e pe 1w, ptr gigel.
eu vreau sa vad gigel, astra si hotbird, in mod distinct pe 2 televizoare cu astea doua recuri, care sa le pun in sharing. nu as vrea sa ma complic cu lnb-uri din alea cu 2 iesiri, insa nu stiu daca se poate, ca n-as vrea sa umplu tot spatiul numai cu cabluri coaxiale. vreau sa sevada acesti 3 sateliti in ambele tv-uri separat.
cam ce-i de facut? motor nu vreau ca ma complic, si atunci tot nu ma impac cu socrumeu daca el vrea sa se uita la premiere, si eu la gigel...
-
Re: 2TV, 2 rec-uri, 1 antena, 3(sau4)lnb-uri, fara HH
ptr hotbird si astra am 92% semnal, ptr gigel am doar 60-65% (dca ajuta cu ceva la datele problemei)
-
Divortzand vei pune capat acestei necunoscute si nu vei mai avea nevoie de antene(petrecand timpul prin tribunale i-tzi va pieri pofta de gigi&co...):clap:
Am glumit...
De LNB cu 2 iesiri nu scapi...asa e mai indicat si la 3 lnb ai nevoie de 2 centrale diseq 4/1 si vei avea 2 iesiri separate pentru 2 recuri...
Deci vei utiliza independent de pe fiecare rec ce satelit vrei tu....
Ce sharing....
-
Quote:
ptr hotbird si astra am 92% semnal, ptr gigel am doar 60-65% (dca ajuta cu ceva la datele problemei)
Antena e pe 13 est orientata? Ce folosesti ca suport pt Lnb?
Lnb de pe digi nu bate in focar...trebuie de inaltzat putzin....
Semnalul ca semnalul...vezi la calitate..si cu 65 % semnal la o calitate de 80-85 e ok....
Eu am 4 lnb pe 1 antena ( 1w ;13e;16e;19e) si e totul ok...apropo 4xlnb cu 2 iesiri + monobloc twin astra;hotbird/sirius;intelsat si 30w pe motor, modificat pe cealalta antena....
-
acum antena e pe 1w ptr gigi. lnb-ul sta cuminte in locasul lui ala normal, clasic. cum adica trebuie inaltat putin? inaltat putin sau reglata elevatia? ca din reglajul antenei mai mult de 65 la semnal nu am...
-
pai daca era asa si inainte 65% si orientat pe 1w umbla la elevatie putin...asta doar pentru calitate..la nivel mai trebuie umblat incet de tot stg-dr...
-
Combinatia mea : antena Al offset 0,9m (locatia 27 E )
-3 LNB Quad 0,2dB (pt. 3 sateliti, 4 iesiri independente) ,
-2 suporti LNB ajustabili fata de centralul fix
-3 x Diseqc 4/1, cablu la fiecare TV (~3x15m de cablu, mai folosesc si 3 amplificatoare linie- LNB pt. siguranta)
-am 3 receptoare Globo- Opticum in share prin 3 splittere
Concluzia: pot urmari orice program doresc, FTA, codat, sau cu cartela, pe fiecare Tv.(3buc.), cu semnal mai mare de 80
Ps. se mai roteste LNB-ul in sensul acelor de ceas cam 15 grad.
-
combinatia mea......
antena 90 astra
antena 90 hotbird
antena 90 intelsat
antena 90 hellas
multiswitch 4antene in-8 iesiri...folosesc 3 iesiri:
1. sufragerie unde este un deco HD + DIABLO pe care se vede jiji,prem..tps
2.dormitor unde este un deco azbox si unu de dolce..se vede jiji,dolce,premiere ,tps etc
3.camera mea unde este un pc+card sat extern si se vad toti satelitii...
-
outcast, mihaiC, prieteni, sunteti off. n-ati citit bine scopul topicului. eu va intreb cum sa fac sa am pe 2 tv, cu 2 recuri...
-
Quote:
outcast, mihaiC, prieteni, sunteti off. n-ati citit bine scopul topicului. eu va intreb cum sa fac sa am pe 2 tv, cu 2 recuri...
nu suntem off.....ti-am spus fiecare ce folosim...trage concluziile,alege....:)
-
singura solutie pe care pot sa o ofer in combinatia pe care o vrei tu este:
--- un suport astra+ hotbird care se gaseste si in madrid la care mai adaugi tu suportul pt intelsat ,din cate cunosc nu se gasesc in comert suport multifed pt astra_ hotbird_sirius_intelsat(cred ca trebuie sa renunti la sirius,distanta dintre sirius si intelsat este prea mica pt a crea un sistem cu lnb normale)
---lnb-urile sa fie cu 2 iesiri
---2 comutatoare diseq 1/4
---2 receptoare
---o antena de 1m(pe care o ai)
Cred ca mai exista si a doua varianta cu receptoarele puse in sharing la care iesi mai ieftin(se renunta la lnb cu 2 iesiri) si se merge pe lnb normale.
-
eu personal,nu a-s pune astra si intelsat pe o antena...in madrid...cum se strica vremea se strica jiji..astra+hotbird pe o oala si alta separat pentru jiji..
-
nu vreau sirius, doar intelsat, hotbird si astra... imi poti da un link ptr suportul asta?
-
nu inteleg ce vrei sa spui... cum e cu vremea?cu ce ma avantajeaza sa am 2 antene?
-
Cred ca mai exista si a doua varianta cu receptoarele puse in sharing la care iesi mai ieftin(se renunta la lnb cu 2 iesiri) si se merge pe lnb normale.[/QUOTE]
cum e cu varianta asta, ca asa ar fi ideal. merg doua echo 771? si sa am doar lnb-uri cu 1 iesire?