Un motor h-h care are joc se mai poate repara? In rest e in regula.
Nu stiu daca sa-l desfac sa vad ce e pe acolo si daca e vreo sansa de reusita.....
Printable View
Un motor h-h care are joc se mai poate repara? In rest e in regula.
Nu stiu daca sa-l desfac sa vad ce e pe acolo si daca e vreo sansa de reusita.....
Depinde ce model ai. Da ceva detalii despre model.
.
Depinde de model, si depinde si de ce sa stricat. Cel mai bine il duci la un magazin de specialitate care are service.Quote:
Originally Posted by lao [Only registered and activated users can see links. Click Here To Register...]
Este un Opticum DM-2800. In afara de joc nu are alta problema. Doresc o informatie de la cei care au desfacut motoare....
Daca am ce sa-i fac eu bine, daca nu la gunoi. Nu-l duc la niciun centru ca ma costa timpul , drumul si reparatia aproape cit o fi unul nou.....
Respecte!
Stiu pe cineva care l-a dus la un atelier de prelucrare si a facut roata dintata si bronz si acum e ok.Merita sa incerci.Acuma daca tii neaparat sa-l schimbi asta e altceva.Ai grija sa fie cu rotile dintate metalice.
P.S-oricum putin joc tot o sa aiba,acum depinde cat e de mare acel joc.
Bafta!
La acest model am strins cele patru suruburi cu un inbus pina am scapat de joc,putin cite putin pe ficare in parte,suruburile opuse,asa am scapat de joc nu am avut rabdare sa-l desfac sa vad ce am facut a contat mult efectul nici cind a fost nou nu a avut joc asa mic
ai mare dreptate un pic de joc trebuie sa aibe altfel daca este prea strans mototul o sa mearga greu iar consumul va fi mai mare si va fi probleme cu receptorulQuote:
Originally Posted by shadowman [Only registered and activated users can see links. Click Here To Register...]
Daca e in garantie mergi la firma respectiva sati regleaza jocul motorului. Daa nu si nici tu nu te pricepi atunci iarasi te sfatuiesc sa te duci la o firma in domeniul satelitilor, care are service, sati scoata jocul motorului.
Asta zic din experienta ca nu e cum alti zic strangi sdin toate suruburile cate un pic si gata nu e asa, unele suruburi fac o chestie iar altele se insurubeaza la sfarsit.
Daca nu ai posibilitatea asta, atunci deschide capacul motorului (daca nu mai e in garantie) si mai intai studiaza problema si dupa aia fa reglajul.
dupa patru ani de functionare ireprosabila am avut curajul acesta are cam patru luni de cind am riscat sa fac aceasta ajustatre si vad ca fuctioneaza,cu aceasta metoda empirica
Acum l-am luat din magazie ca sa-l desfac.
Nu mai am garantie asa ca....
Am reusit. Toata treaba e din cele 4 suruburi cu cap imbus, trebuie strinse cite un pic si dispare jocul. Din ce am vazut ele regleaza modul cum calca melcul pe roata dintata. Atentie! Nu stringeti mai mult decit trebuie deoarece daca e fortat angrenajul (prea strins) merge greu si probabil se arde motorasul. [Only registered and activated users can see links. Click Here To Register...] [Only registered and activated users can see links. Click Here To Register...] [Only registered and activated users can see links. Click Here To Register...] [Only registered and activated users can see links. Click Here To Register...]
Uf mi-am luat o piatra dupa inima