-
Daca i-ar pasa cuiva ...
Daca i-ar pasa cuiva de concluziile BAC-ului recent incheiat ... ar desfinta
pe loc 30-40% din "liceele" din Romania ... gauri negre financiare ... produc
analfabeti cu diploma ... si imbecili pe banda rulanta !
Dac-o fi adevarat ... academicianul Moisil zicea " din pacate nici o lege nu
interzice sa fii imbecil " ... si se pare ca este si molipsitor !
Pseudolicee , cu pseudoprofesori si pseudoelevi ... asta este realitatea scolii
de azi ... de ieri ...demult ! asa de demult ca ne-am obisnuit ... ne-am obisnuit
cu minciuna ... a devenit a doua natura ! minte elevul , minte profesorul , minte
inspectorul , minte ministrul ...si lucrurile nu se opresc aici !!!
Profesorul de azi , scuzata-mi fie generalizarea ... sa ma scuze exceptiile , sint
simpli slujbasi de mana a doua , fara vocatie , fara constiinta , fara chef de
munca ... dar cu pretentii de recunoastere sociala ... ei sint ucigasii inteligentei
copiilor nostri ... din imbecilitate !
-
...cata dreptate ai !!! Din pacate nimanui nu-i pasa ! :sorry:
-
Am scris mai demult toate astea insa putini m-au crezut!
Sa-si deie toti DEMISIA, caci nu ne trebe femei cu diploma care se populeze centurile dupa terminarea facultatii sau ingineri care se vanda la piata de alimente.Toti doresc sa faca scoala chiar daca nu s-au nascut pt asa ceva, toti doresc sa fie domni/doamne , toti doresc sa steie la birou/cabinet, foarte putini doresc sa insuseasca o meserie , doua sau mai multe!
Uitati numai ce meseriasi sunt acum , vedeti numai calitatea lucrarilor ce le executa si apoi DISCUTAM!
Vedeti numai ca egztrem de putini tineri sunt atrasi de agricultura si cresterea animalelor , fug de asa ceva si o considera o rusine sa se ocupe cu asa ceva
Intrebati numai un pusti de 14-15 ani ce vrea sa fie cand va fi mare ....
-
Si pina la urma avea dreptate BASESCU cu scolile de timpiti
-
Treaba voastra,asteptati sa va educe profesorii copii.Eu am nepot care a intrat la liceu cu a doua medie din judetul lui.
Clar ca ramanem cu fraierii in tara,dar exportam medici.Asta nu e vina sistemului de invatamant.
Ia vedeti in curtea cui e Spiru Haret.
Prosti erau si pe vremuri,dar au fost timpuri in care trebuiau trecuti toti din diverse motive,acum au trebuit sa pice cat mai multi din alte motive.Sa zicem ca li se da elevilor subiecte foarte grele pentru a le da peste nas profesorilor cand mai vorbesc despre reducerea de salarii.
Corect,si eu am zis ca ar trebui desfintate scolile si spitalele,sunt degeaba si doar toaca bani.:cool2:
Copii tampiti sunt crescuti de parinti tampiti.Sunt copii vostrii nu ai profesorilor.Asa tara,asa oameni,asa urmasi,asa conducatori,etc.
PS: Caz concret in care o invatatoare nu se descurca cu un copil nici cum.Il cheama pe taca-su la scoala si acesta ii spune sa il bata.Ea nu poate face asa ceva conform zilelor pe care le traim,parintele ridica din umeri ca el acasa nu are ce sa-i faca.Deci,educatie.Bineinteles ca de vina e profesorul care nu are ce masuri sa ia,copilul nu e chiar prost si nu ii poate controla problemele de comportament prin note pentru ca nu ar fi corect si i-ar sari parintele in cap.
-
eu si acum le spun saru'mina dascalilor .... faptul ca am putut sau nu sa diger intelectual mincarea care mi-a fost pusa in fata de catre ei mai tine si de stomacul meu .
da' na .... fiecare cu soarta lui .
( este un mecanism psihologic sintetizat prin << ehei , pe vremea mea ... >> , l-ai luat in considerare ?! )
-
Hmmm ... corect ! parintii sint vioara intaia ! dar ei au in sarcina cu deosebire aspectele
de integrare sociala a copilului , de atitudine , de orientare culturala ... si daca stau
bine sa ma gandesc , in multe cazuri , parintii petrec cu copii lor mai putin timp decat
dascalii ! Scoala are un rol formator esential ! nu pot sa-i cer bietului om care are 4 clase
sa-si invete copilul in locul profesorului ! fiul celui cu 4 clase poate fi genial !!! parintele isi
incredinteaza copii scolii spre a se valorifica micul geniu din fiecare dintre ei ... scoala
nu are dreptul moral sa-si rateze misunea !!! Profesorul ca si preotul trebuie sa fie un om
cu vocatie ... carpacii schilodesc caractere ... rateaza destine !
-
Mergi intr-o scoala si ai sa vezi.Profesorii nu au metode pentru a cotrola comportamentul copiilor decat prin note,daca notele sunt mici le sar in cap directorii si inspectorii scolari dar mai grav parintii.Acestia vin si pur si simplu se cearta cu profesorii,uita sa intrebe mai intai proprii copii.
Cat timp traim intr-o tara unde sistemul de valori este defect nu ai cum sa reusesti sa ii determini pe copii sa invete,la noi conteaza "sa moara dusmanii","banii si femeile","valoarea mea",etc.Se vede clar ca cei care au invatat si au chiar 2 facultati (la zi) traiesc de pe o zi pe alta in timp ce toti jmecherii si ciobanii invart bani cu lopata.La ce sa inveti?
Daca esti parinte iti faci timp sa stai cu ei,indiferent cate clase ai facut tu.Poti invata din nou odata cu el.Altfel daca nu esti in stare sa ii cresti si sa ii educi pur si simplu folsesti un prezervativ,nu ii trimite sa tii creasca altcineva pentru un salariu mizerabil si sa mai ai si pretentii sa iti faca copilul geniu,ca tu nu esti in stare nici sa ii stergi mucii.
Stiti cat costa o persoana care sa se ocupe de copilul vostru cateva ore pe zi?Una competenta?Ei,aia se ocupa de un singur copil pentru acei bani,incercati voi sa stati intr-o clasa de 25-30 de copii timp de 4 ore si sa vedeti daca aveti timp de fiecare copil in parte la fiecare ora.Nu mai zic de cum o sa fiti psihic dupa acele 4 ore.Ganditi-va cum e dupa o saptamana.
Ma rog,discutia e muuult mai lunga.Sunt copii care pot si vor si reusesc,aceia doar asculta profesorul la ore si merg la invatatura de ramai cu gura cascata.Sunt copii care pot dar nu vor (astia reprezinta din pacate majoritatea),profesorul nu ii poate obliga daca nu se implica si parintele.Sunt copii care pur si simplu nu pot,asta e.Dintre toti cand sunt mici invata care cum pot,dar cum cresc si incep sa vada ce e in jurul lor isi dau seama ca asta cu invatatul e pierdere de timp.Ajungem la discutia legata de popor,educatia lui si comportamentul de zi cu zi.Vezi "cazul Galati",e clar ca de fapt copii umflatului care doar asista la munca celorlalti nu vor trage la scoala,ba daca au note mici umflatul respectiv va merge sa o ia de par pe invatatoare,ca el stie sigur ca de fapt copii lui sunt cei mai "tari" dar invatatoarea nu se ocupa de ei sau chiar ii sapa.Bineinteles ca el nu stie nici macar cum arata cartile copiilor la coperta.
-
Culmea performanţei invăţămantului romanesc: 9,50 la clasă, 2,40 la Bac - titlu spune totul
[Only registered and activated users can see links. Click Here To Register...]
-
Liceele agricole au fost intotdeauna "beton",chiar si pe vremuri.
-
Din pacate invatamantul in RO a intrat in picaj incepand cam de prin anul 1995 cand au inceput sa apara tot felul de scoli si facultati particulare mai mult sau mai putin dubioase cu sau fara acreditare numa bune de prostit parintii elevilor care sunt "mandrii" ca odrasla lor este prima din familie care a intrat la facultate, neavand habar la care, doar ca e la facultate conteaza, asa ca in marile centre universitare e plin de studentei pe care ii vezi prin toate barurile si cluburile existente, mai putin pe la cursuri.
Pentru a tine pasul cu universitatile particulare si cei de stat au lasat stacheta jos de tot, daca ai bani esti gata promovat!
Pana va fi o moda sa ai facultate invatamantul este doar o pierdere de timp!, iar bacalaureatul o gluma buna, dar cam amara pentru unii.
-
Ideea e ca nu cred ca profesorii nu sunt capabili. Subiectele de ex. la matematica sau economie la titularizare sunt foarte grele. Cumnata mea e profesoara de matematica si de multe ori e terminata psihic din cauza elevilor. Daca voi ati auzi ce tampenii scot pe gura si mai ales cand le explici de 3 ori un lucru si ei nu inteleg.
In plus, profesorii nu au voie sa lase copiii repetenti fiindca ei sunt platiti pentru fiecare elev pe care il au. Prietena mea de ex. a fost la un liceu foarte bun in Arad si a invatat mai mult in liceu decat in facultate. Si diferentierea dintre sat si oras se vede la bacalaureat. Vesnic cei de la tara aveau medii de 9 si de 10 dar cand dadeau bacalaureatul abia il treceau. De ce? Fiindca profesorii de acolo isi dadeau seama ca nu pot cere mai mult (oricum majoritatea doreau sa termine 12 clase si atat). Consider ca profesorii sunt competenti fiindca de aceea avem olimpici (culmea e ca nimeni nu ii scoate in evidenta pe olimpici in schimb apare in ziar ca s-a pupat copilu minune cu salam sau cu cine). De aia toata elita pleaca din tara si partea proasta e ca...nici vorba sa vina inapoi.
In concluzie stie toata lumea cine ramane in tara....se vede clar pe conducerea noastra.
-
foarte bine ai spus resofty i-ti dau perfecta dreptate in toata prelegerea ce ai facuto
-
[Only registered and activated users can see links. Click Here To Register...]
asta se intampla intr-o amarata de urbe; cititi si comentariile elevilor (daca mai aveti chef)
-
Cred ca nicunul din noi, n-avem idee ce amploare mare are fenomenul, mai de jos aratat, traim in romania...si fiecare-si urmeaza interesul propriu, cel care da mita are un interes, cel care ia mita la fel, are un interes...
Deja au inceput sa ma oboseasca asemenea fapte ! Sint mult prea multe !
Bafta tuturor !