Stephen Hawking - Om de stiinta
''Extratereştrii există şi am face bine să fim atenţi. Cel puţin aşa avertizează Stephen Hawking, care a sugerat că existenţa lor e sigură, dar că, in loc să ii caute, omenirea ar face bine să evite orice contact, scrie timesonline.co.uk.
Sugestiile pe care unul dintre cei mai reputaţi oameni de ştiinţă ai momentului le face sunt incluse intr-o serie de documentare in care Hawking sugerează că viaţa extraterestră este posibilă in altă parte a universului, nu numai pe planete, ci şi in centrul stelelor sau plutind in spaţiul interplanetar.
Logica lui Hawking este neobişnuit de simplă. Universul, spune acesta, are 100 de miliarde de galaxii, fiecare cuprinzand sute de milioane de stele. Intr-un astfel de loc mare, este puţin probabil ca Pămantul să fie singura planetă pe care a evoluat viaţa.''
„In mintea mea, e nevoie doar de numere pentru a mă gandi la extratereştri intr-un mod perfect raţional”, a spus acesta. „Adevărata provocarea este să iţi dai seama de fapt cum sunt aceştia”.
Răspunsul, după cum sugerează omul de ştiinţă, arată că cel mai probabil sunt echivalenţii microbilor sau animalelor, genul de viaţă care a dominat Pămantul de-a lungul istoriei sale.
Mai bine să ne ferim
Hawking mai arată in documentarul lui pentru Discovery Channel că extratereştrii ar putea invada Pămantul pentru resursele lui şi apoi s-ar putea muta mai departe.
„Nu trebuie decat să ne uităm la noi pentru a ne da seama cum forme inteligente de viaţă se pot dezvolta in ceva ce n-am vrea să intalnim. Eu imi imaginez că ei există in nave imense, pentru care au folosit toate resursele de pe planeta lor. Astfel de extratereştri avansaţi ar putea deveni nomazi, vrand să cucerească şi să colonizeze orice planetă pe care pot ajunge”.
El concluzionează că incercarea de a-i contacta pe extratereştrii este „cam riscantă”. Mai spune că, dacă ei decid să ne viziteze, rezultatul ar fi similar cu expediţia lui Columb in America, care nu le-a adus prea multe avantaje indienilor.''
[Only registered and activated users can see links. Click Here To Register...]