Opticum, Dolce si HomeSharing-ul
Salutari tuturor,
Am doua receptoare Opticum :
1) Opticum 7100 CX plus;
2) Opticum 7000 CX;
Cu ajutorul unui cablu de NullModem am incercat sa realizez un HomeSharing avind 7100CX plus ca master si 7000 CX ca slave1. Cartela din master este de Dolce si functioneaza perfect in master, dar in slave (7000CX) se blocheaza 2-3 secunde la un interval de aprox. 8 secunde... si este extrem de enervant (cu cartela AKTA functioneaza perfect amindoua).
Am acelasi soft instalat pe ambele receptoare: globo_5119_cool_emu_2.4.57
Va rog mult, daca cineva intuieste care ar fi problema si stie cum se poate remedia, sa-mi spuna si mie. :)
De asemenea, am auzit un zvon ca este posibil ca Dolce sa blocheze cartela daca este scoasa mai mult timp din receptorul furnizat de ei. Este adevarat?
Re: Opticum, Dolce si HomeSharing-ul
daca se blocheaza cardul e pentru ca receptorul in care ai pus cardul nu face update la card sau nu e setat sa faca asta sau poate nu te uiti pe satelitul helass 39 est si astfel cardul nu poate face update ca nu are semnalul de la satelitul potrivit,
dar se rezolva cu un telefon la cei de la dolce si le spui ca nu se vede nimic ca ai zugravit si ai avut aparatul scos din priza , dar sa ai receptorul cu semnal de la helas 39 est unde e si Dolce
Multumesc mult pentru raspuns.
Categoric sint cu ambele receptoare pe Hellas 2 (39E). Nu inteleg insa de ce pe slave face acel "freeze" (se blocheaza imaginea 2-3 secunde la un interval de 8-10 secunde) indiferent ce receptor selectez ca slave, iar master-ul merge bine (cel in care bag cartela si il setez ca master).
Cum se seteaza receptorul sa faca update la card?
Da.....am incercat si eu de curiozitate si intradevar se intrerupe imaginea la client.
Am incercat cu un 7100cxe si un 6010cr....indiferent care e clientul acela intrerupe...
Probabil ca nu-i place dulce.
Nu merge findca softul e facut pentru conax si viaccess
Sorin, dar ce soft ar merge? Pentru receptorul in care se afla cartela merge perfect (recunoaste cartela VideoGuard)...
E adevarat ca aceste softuri citesc direct cardurile de Dolce fara a necesita introducerea boxkey, asa cum trebuie de exemplu la dream sau echo. Dar la slave-uri apar freezuri din cauza ecm time mic necesitat de sistemul de codare NDS. Poate se va rezolva aceasta problema intr-o viitoare varianta de soft, dar sincer nu cred.
Stiu ca recunoaste cartela doar ca in sharing nu merge. Eu am facut teste cu receptoa YUMATU MX Plus (care e similar cu al tau) si nu merge cu nici un soft. Din pacate nu stiu daca o sa apare soft pentru aceasta problema, pe moment nu cred ca nu sunt interese.
Am inteles. Va multumesc mult pentru raspunsurile voastre si daca veti gasi o solutie (un soft) va rog sa o postati pe acest fir.
Oricum, cred ca ar fi interesant de stiut si daca sint alte cartele in plus fata de Viacces si Conax care merg in sharing pe Opticum-uri (si care sint acestea).
share local dolce cu receptoarele opticum 4060cx si 4000c
Buna ziua tuturor!
Spuneti si mie da-ca merge cartela de dolce in opticum 4060cx,
ca am 2 receptoare 4000c si vreau sa mai cumpar unul 4060cx,
ca sa-l pun ca master si cele doua 4000c ca slave.
A facut cineva proba ? Merge?