Re: Probleme retea soleron
Avem nevoie de mai multe detalii.Sper ca nu ai pus acelasi cfg de pe celalalt receptor si ambele merg in paralel.
Hardware pare sa fie in regula,deci setarile de lan mai raman.Vezi sa fie debifat DHCP si pune IP-urile manual.Incearca si cand e oprit celalalt receptor si vezi daca merge sa downloadezi ceva de pe serveul imaginii.Pana cand nu se conecteaza la net (download de pe server) nu merge sharing decat din linia interna,dar asta e normal daca nu ai facut schimb si cu linia din soleron.Deci e normal sa il legi de dreambox si sa primesti liniile prin el,dar anormal sa nu iasa pe net.
Am copiat cccam.cfg din dreamul meu din living care nu era in functiune ,in timp ce am lucrat cu soleron, am incercat sa pun si imaginea salvata cu FlashWizard de pe dreamul meu care continea setarile,cccam.cfg,si la fel nu se conecteaza la net si mi arata off liniile . precizez ca ma pot conecta la soleron cu DCC, FlashWizard ,telnet,openDBedit.nu mai am nici o idee ce ar putea fi.
Cum adica ai copiat cand nu era in functiune? Deschide portul de cccam separat in router pentru al 2-lea receiver si pune alt port fata de primul.
Daca nu merg ambele deodata nu e problema,doar ca nu vor merge deodata.
Trebuie sa deschizi port prin router pentru IP-ul Soleronului,mai bine zis il modifici pe cel care era pentru Dream.Dar asta doar ca test,am scris mai sus ca nu vor merge deodata cu acelasi cfg (linii,parola,port,etc),daca asta e intentia ta.
Pentru Soleron trebuie sa iti stabilesti alta parola si port,creezi alt cfg nou si il legi de Dream.Daca vrei sa ai linii directe si in el atunci trebuie sa faci schimb de linii separat,sa aiba portul lui deschis in router iar adresa dns poate sa fie aceeasi cu cea de la Dream.
Cand ai pus imaginea salvata cu toate setarile de la Dream la Soleron era si IP-ul de la Dream?Daca de pe pc te poti conecta la Soleron,pc iese la internet atunci si Soleronul trebuie sa mearga,doar daca nu ai pus ceva gresit la Nameserver.Ca sa fii sigur ca e bine pune IP-ul de la router si la Nameserver si la Gateway in Soleron.
Quote:
Cum adica ai copiat cand nu era in functiune? Deschide portul de cccam separat in router pentru al 2-lea receiver si pune alt port fata de primul.
E normal sa am cccam.cfg salvate din dreamurile mele din casa,logic nu puteam sa copiez cand era off dreamul. mentionez ca am in casa 2 dreamuri 500 si un soleron care functioneaza perfect in sharing. acest soleron cu probleme este al unui prieten,am incercat sa pun si imaginile salvate de pe receptoarele mele,dar nu iese pe net deloc.
in timp ce pui soleronul asta in priza mai ai unul conectat la retea? daca da, vezi ca e foarte posibil sa aiba amandoua acelasi mac