Configuratie pentru o antena, 3 LNB, 3 TV
Am o rugaminte. Am montat pe balcon la etajul 2, in Bucureşti o antena Gilbertini 0,85 aluminiu cu un LNB quad fixat pe Thor 2/3 pentru gigitv. Am trei receptoare: doua DM 500 şi un Echosmart 791. Datorita problemelor aparute de curand la gigitv am hotarat sa imi fac un abonament la Akta (sa il am cand sunt probleme cu gigitv!), deci trebuie sa mai montez un LNB pentru Sirius. M-am gandit ca daca tot o sa modific configuratia actuala sa mai montez un LNB si pentru alt satelit dar nu stiu pentru care.
Problema mea este ca nu stiu ce LNB trebuie sa cumpar si ce diseqc imi trebuie ca sa pot receptiona la toate trei receptoare programe de la toate receptoarele. Deci nu stiu care va fi schema de montaj.
Daca se poate sa ma ajutati as fi recunoscator :cheers:. Si poate o idee pentru un al treilea satelit.
Va multumesc.
Re: Configuratie pentru o antena, 3 LNB, 3 TV
Ai nevoie de un suport pentru LNB-uri [Only registered and activated users can see links. Click Here To Register...] si un comutator diseq [Only registered and activated users can see links. Click Here To Register...] plus inca 2-3 LNB-uri care nu au importanta.Problema e ca iti va merge pe un singur receptor celelalte vor ramane legate de LNB-ul de pe 1W.Satelitii ceilalti pot fi Sirius si Hotbird (aici probabil vei avea semnal slab cu antena aceea).Pentru suport (sa fie reglabil),LNB si diseqc poti cauta si la alte magazine,vezi preturile si daca sunt mai aproape.
Daca vrei sa vezi toti acesti sateliti pe toate receptoarele se complica treaba si e mult mai scump,dar nu e imposibil.
Eu vreau sa fac aceasta configuratie ca sa pot vedea programele de pe toti cei trei sateliti pe toate trei TVuri. Cred ca asta va fi configuratia doar ca vor fi trei diseqc-uri cu trei LNBuri quad (asta pentru ca am deja unul). Nu stiu care sunt avantajele configuratiilor cu LNBuri quattro - asta poate puteti sa imi spuneti voi.
Bogdane mai bine cumperi un HH si ai posibilitatea sa vezi mai mult decat 1002 si sirius:)
PS
Sa inteleg ca ai reusit sa scoti DM-urile la aer?
Sa inteleg ca ai reusit sa scoti DM-urile la aer?
Nu inteleg ce vrei sa spui sau la ce te referi (sunt inca incepator in acest hobby) :sorry:
E o varianta si cu HH dar nu stiu cat de priceput sunt ca sa il pot monta. Si nici nu stiu ce sa cumpar. Inca mai reflectez. Daca fac o socoteala 2 LNB quad - 150 lei + 3 diseqc - 50 lei cred ca ata m-ar costa si un HH.
Ca sa intelegi mai bine.... sitemul pe care il are Dani este bun pentru iesirile de la sfarsitul saptamanii:D
E buna si varianta aleasa de tine,doar ca trebuie sa ai grija la greutatea LNB-urilor,eventual improvizezi o intarire a bratului daca nu e antena cu trei brate.
De costat costa oricum,iar cu motor H-H e aiurea,el va fi comandat doar de un singur receptor.Ce faci in momentul in care cineva se uita pe un satelit iar tu misti antena pe altul?
Acum mi-am dat seama cine esti Dyngo
salutare tuturor pasionatilor de antene parabolice
am o problema
am luat o antena de la MAX tv
cu 3 lnb .....dar in loc de eutelsat w2 am pus amos...acum am amos in stanga sirius in mijloc si hotbird in dreapta (cum privesti din spatele antenei)
mi a instalat o cineva dar pe hot bird am semnal mic la unele chiar 35.....suportul e din plastic iar reglarea se face direct pe lnb....eu stau la etaj 11 si nu am acces la lnb...cand antena e fixata...pentru a se face reglaj fin........aşa că vă intreb dacă stie cineva un suport metalic fix pt. amos sirius si hotbird......asa cum este cel de max tv .....
va multumesc
Uite aici un suport [Only registered and activated users can see links. Click Here To Register...] si aici [Only registered and activated users can see links. Click Here To Register...]
se poate regla distanta dintre lnb-uri cate grade vrei
Suportul max este facut exact si nu se poate regla face reglari fine decat pe cei 3 sateliti hotbird , sirius , eutelsat w2.
Primul suport din link este tot din plastic, iar al-2lea e numai pentru antenele triax.
Si daca antena e de 0,9 e destul de dificil ceea ce vrei tu; semnal mare pe toti satelitii. Plus ca daca nu ai acces la lnb-uri e f. dificil de reglat.
Mai bine un h-h daca vrei mai multi sateliti si atunci nu mai ai probleme cu semnalul cea mai simpla solutie:cheers: