View Full Version : upgrade....cpu
As vrea sa fac un upgrade la computer si m-ar interesa daca are cineva un P3 la 1 GHz. Momentan am P3 la 700 Mhz si e cam la limita cu ss2-ul.
Multumesc.
Nu te strofoca prea mult pentru ca nu o sa simti diferentza de 300MHz... mai bine cumpara-ti memorie ca o sa se miste mai bine...
Eu cred ca o sa se simta. Memorie am 512. Cred ca mai am 128 Mb de ram....dar eu cred ca procesorul ar trebui upgradat.
Daca stiti pe undeva....pe la cineva...etc.
Se cam simte diferanta si la 100MHz ( P3- 800 MHz ) mai ales daca incerci sa mai incarci procesorul si cu alte joburi .
Variante ar fi Win98 + ProgDVB si video Radeon , combinatie care incarca cel mai putin CPU ( probat cu P3-500 , partitie swap separata ).
Atentie la CPU , ultimele P3 nu mergeau pe orice MB ( tualatin ) .Din experienta diferenta P3 <-> Celeron este mai mica decit o crestere de 66 MHz.
PS . acum mia m amintit : am folosit un celeron 700 ( 10,5 x 66 ) la 1050 ( 10,5x100 ) si a mers bine ( pui un cooler mai bun / nou de la Athlon ) , la 700 MHz rula win98 + office cu radiator pasiv ( dupa cca 5 minute cu film.avi se bloca : asa am aflat ca a decedat ventilatorul :D )
Gata...s-a rezolvat. P3 la 1 Ghz....si se simte diferenta.