View Full Version : Regula 12 - exemple
Am constatat ca multi dintre voi nu inteleg aceasta regula drept pentru care am sa va postez niste exemple, sper eu pe intelesul tuturor de data asta.
Am constatat ca multi dintre voi nu inteleg aceasta regula drept pentru care am sa va postez niste exemple, sper eu pe intelesul tuturor de data asta.
Prin qoute-ul facut postului de desupra mea incalc regula 12
Daca acesta ar fi un post al unui membru.
Si sub el al posta al membru al forumului
Daca acesta ar fi un post al unui membru.
Atunci se poate face qoute la postul numarul 3 fara probleme
De asemeni sa presupunem ca cineva posteaza cateva randuri, sau o fraza, iar din acea fraza iese o idee importantanta in fata ex: antentie se anunta furtuni
antentie se anunta furtuni
asta iar nu se considera o incalcare a regulii 12
sper ca e clar de data asta
de ex : ASA NU SE ACCEPTA!
ex: ASA SE ACCEPTA!
spre norocul meu am fost avertizat ptr aceasta geseala si de aceea am inteles. omul din greseli invata....
asa m-am prins si eu :P....
au un alt exeplu quote la un post de acest gen: poze care deja pot fii vizualizate pe forum
Acum,dupa ce m-am obisnuit cu quote mai putin,mi se par incarcate primele 9 posturi din acest topic.
dic_star79
21-01-09, 23:33
Asa m am prins si eu cu ajutorul lui Snow :D
spre exemplu , aici sint 2 ideii dar eu fac quote la un intreg post .
e de bine ? ..... e de rau ? .....
oare toti moderatorii aveti aceiasi opinie .... ? :D
Eu sant TURK inteleg mai greu ca am creierul obosit si concentrat pe alte chest mult mai importante in viata.:gathering::gathering:
Nu imi luati in numu de rau,dar mai scap si eu din greseal.Bafta.
spre exemplu , aici sint 2 ideii dar eu fac quote la un intreg post .
e de bine ? ..... e de rau ? .....
oare toti moderatorii aveti aceiasi opinie .... ? :D
smv, mistourile in alta parte. cunosti bine locul ca doar se mai dau si intructiuni pe acolo (ipotetic vorbind )
nu fac misto , intreb pentru ca nu am facut niciodata quote la un post intreg si aici a intervenit un moderator cu regula 12 desi nu erau posturi sucesive .
Esenta este ca pot face quote la un intrg post ??!
Toti moderatorii aveti aceleasi reguli ??!
Off .
asta cu instructiunile nu am inteles-o , ipotetic vorbind :D
Poti face qoute *la un post intreg, atat timp cat intre postul respectiv si postul tau, a mai postat cineva. Exemplele de mai sus mi se par destul de edificatoare.*
Exemplele de mai sus mi se par destul de edificatoare.*
Mura-n gura!!!:lol:
nu fac misto , intreb pentru ca nu am facut niciodata quote la un post intreg si aici a intervenit un moderator cu regula 12 desi nu erau posturi sucesive .
Esenta este ca pot face quote la un intrg post ??!
Toti moderatorii aveti aceleasi reguli ??!
Off .
asta cu instructiunile nu am inteles-o , ipotetic vorbind :D
Nu ai primit niciodata atentionari pentru regula 12.Pana acum ai trei asa:
Reason: Incalcarea reguli 6,16,17,24
Reason: 14.Evitati posturile offtopic
Reason: Insulted Other Member(s)
Eu zic ca ar cam fi momentul sa te calmezi.
PS: Cu prima ocazie in care mai jignesti un moderator iei o pauza (nu fac referire la postul de mai sus ci la altele).Direct de la mine care am Dreambox,ca sa nu mai sustii ca au ceva cu tine cei care au receptoare IPBox.;)
Pina la urma, unde aflu exact ce ai voie si ce nu ai voie cu regula asta 12 ?
Ca in loc sa fie ceva concret, parca dezleg integrame citind posturile alea " asa se accepta" asa nu se accepta, desi posturile sint identice.
12. Nu se admite [quote] (citat) pentru posturi consecutive!
http://sateliti.info/showthread.php?3-Regulament-Forum-si-Shoutbox&p=3#post3
dic_star79
28-06-12, 20:32
12. Nu se admite [quote] (citat) pentru posturi consecutive!
http://sateliti.info/showthread.php?3-Regulament-Forum-si-Shoutbox&p=3#post3
@Gabrield nu se accepta asa ceva, adica ce am facut eu acum , quote la postul 24 !
---------- Post added at 19:32 ---------- Previous post was at 19:31 ----------
Pina la urma, unde aflu exact ce ai voie si ce nu ai voie cu regula asta 12 ?
Ca in loc sa fie ceva concret, parca dezleg integrame citind posturile alea " asa se accepta" asa nu se accepta, desi posturile sint identice.
Dar asa ceva se accepta, quote la postul 23, ai prins ideea ?
E simplu moo...nu se face quote la ultimul post.....wtf:)
Mie mi s-a explicat de sm ca nu se mai face quote deloc, sa vezi ce varza o sa iasa daca te referi la vreun post din urma...
Poti face Quote la oricare post doresti tu dar nu la ultimul sub care postezi tu ... hai ca este simplu .
Ok, acum e clar si am inteles.
Mersi tuturor.
Mie disputele legate de acest "quote" precum si inchiderea unui thread mai vechi imi dau, totusi, masura diferentelor dintre "x" si "y" (fiecare intelegeti, desigur, despre ce e vorba). Pur si simplu comunitatea de "dincolo", refugiata aici intr-un moment de cumpana, este una scandalagie prin natura ei. Oamenii au dat "buna ziua" dupa care si-au reluat certurile mai vechi si frecusurile clasice. Eu unul pot vedea acum, literalmente, ce inseamna o comunitate linistita si ce inseamna una agitata; ce inseamna, pe de o parte, sa pastrezi linistea absoluta, si ce inseamna, pe de alta parte, sa fluieri in timpul unui recital de orga.;)
Trei concluzii am (ontopic si offtopic). Precizez ca nu doresc sa lezez pe nimeni prin cele sustinute, e vorba de un strict unghi personal de a vedea lucrurile.
1. comunitatea "y", din care si eu fac parte, este atit de anarhica incit e absurd sa sustineti (sa sustinem) ca numai un tip oarecare a semanat discordia acolo. If it is anarchy, it was meant to be.:D
2. ordinea acestui forum e, neindoielnic, formula ideala de a mentine un climat profesionist. E si, in egala masura, formula ideala pentru a mentine un climat artificial. Cind ai facut o insula de ordine intr-un ocean de haos, te bucuri, dar undeva e si o umbra. Nu pentru ca n-ar fi un lucru superior, ci pentru ca e de la sine inteles ca ordinea respectiva s-a obtinut numai prin indepartarea elementelor "nocive". Procedeul umbreste rezultatul. Ii mintuim, dar nu pe toti.
3. regula 12 este buna, valida si nediscutabila. Are o singura lacuna: nu e utila in cazul textelor cu multiple teme. Daca cel dinainte are "n" divagatii si discuta "n" teme, cred ca e nu e deplasat daca se face un "quote" cu spusele la care respondentul se refera, pentru a nu-l trimite pe cititor sa mai parcurga odata intreg textul initial.
:flowers:
Corect , multi useri nu sunt observatori fini asa cum esti tu si abuzeaza de Quote iar rezultatul este o mare nebunie vizuala. Regula 12 a fost si este mai obositoare pentru moderatori care sunt obligati sa editeze postarile celor ce nu vor sa inteleaga adevarata natura a acestei reguli iar avertismentele au fost mai mult verbale sau cel mult s-au dat niste puncte care expira dupa un anumit timp dar mai sunt si useri incapatanati care nu vor sa inteleaga ca atunci cand s-au inscris pe forum au dat accept la respectarea regulamentului si ca atare trebuie sa se supuna acestor reguli.
Cred ca daca butonu reply to thread ar fi alaturi de cel reply with quote multi nu ar incalca regula 12,daca tot folosesc butonu cu citat le e lene sa stearga citatu daca nu e necesar.Am vazut situatii cand postarea se referea la ceva si citatul la altceva.
3. regula 12 este buna, valida si nediscutabila. Are o singura lacuna: nu e utila in cazul textelor cu multiple teme. Daca cel dinainte are "n" divagatii si discuta "n" teme, cred ca e nu e deplasat daca se face un "quote" cu spusele la care respondentul se refera, pentru a nu-l trimite pe cititor sa mai parcurga odata intreg textul initial.
:flowers:
Salut.
Dau un exemplu de raspuns "selectiv" la un post desi nu e consecutiv in cazul nostru dar ar putea fi.
Nu va fi nimeni "apostrofat" daca face asa.
Alta metoda de raspuns care ar trebui sa fie sustinuta este cea de genul:
@ hgfdgfui
Te rog sa citesti mai sus.
R12 a aparut ca o reactie la situatia hilara in care la un post de sute de cuvinte si cateva imagini ii dadea cineva o replica de genul :
"Nu pare chiar asa"
nu contest regulile RSP, dar nu inteleg de ce un quote deranjeaza
ca exemplu iau textul scris de hgfdgfui
americanul scrie din placere si scrie mult
daca doresc sa discut doar despre 2-3 cuvinte din cele 10000 scrise de acesata, consider ca este normal sa extrag sub forma de quote, doar acele 2-3 cuvinte, astfel lasand usor de inteles despre ce doresc sa discut cu acesta
bineinteles ca puteti sa aplicati si regula stergerii posturilor cu greseli gramaticale, dar la ce ajuta ?
atata timp cat discutiile respecta bunul simt, nu inteleg de ce este nevoie de reguli care ingradesc exprimarea
Mai simplu era sa lasi liber quote-ul si sa subliniezi cu o culoare mai stridenta, iar editatrea citatului sa nu fie posibila.
In felul asta, cititorii avizati nu vor mai citi quote-ul, ca banuiesc ca de-aia e regula 12.
ca exemplu iau textul scris de hgfdgfui
americanul scrie din placere si scrie mult
daca doresc sa discut doar despre 2-3 cuvinte din cele 10000 scrise de acesata, consider ca este normal sa extrag sub forma de quote, doar acele 2-3 cuvinte, astfel lasand usor de inteles despre ce doresc sa discut cu acesta
Se accepta quote partial.
Regula "bunului simt" nu functioneaza la romani.De fapt nu am vazut-o "aplicata" pe nici un forum,hai poate pe unul care acum e in gard.
laleauaneagra
29-06-12, 16:51
@luky se poate face quote asa cum zici tu
cand inca faceam parte din staff se putea face fara a fi considerata o incalcare de regulament
extragi propozitia,cuvintele,cuvantu ce naiba o mai fi si poti face quote
asa era...acum Dumnezeu mai stie
quote partial.
asa se accepta ?
Da,culmea e ca puteai face quote linisstit la tot pentru ca nu e la postul de dinainte.Deci daca iei primul post din acest topic poti sa il citezi linistit,pe cel al lui laleaua nu avea rost fiind inainte de al tau.
pey eu am scris imediat dupa ce ai postat, dar intre timp a mai aparut un postac :-)
Asa este la noi ... concurs de postat viteza , premiul 10 like-uri :-)
pey eu am scris imediat dupa ce ai postat, dar intre timp a mai aparut un postac :-)
Daca aparea dupa al meu tot era corect pentru ca acel quote era doar partial.Aceasta exceptie de la regula a tinut de logica,daca vrei sa te referi la o singura idee din postul precedent si sa intaresti exact la ce te referi e logic ca atunci un quote partial poate fi util.
..
Regula 12 e super faina,dar mai bine era sa fie interzis quote-ul cu totul,chiar daca e cu 15 pagini mai sus.
Faci quote numai la user.....cum am facut eu cu zmeura:)
Exemplu:
Vine unu' si baga 27 de poze din France(doar coincidenta) care ocupa 2 pagini..........apoi vine altu mai destept si da quote la alea 27 de poze ca sa intrebe: sunt din pariz??
Deci quote e o prostie...............parerea mea:)
Exemplu:
Vine unu' si baga 27 de poze din France(doar coincidenta) care ocupa 2 pagini..........apoi vine altu mai destept si da quote la alea 27 de poze ca sa intrebe: sunt din pariz??
La care vine al' vizat si face quote la quote:
DA
laure, facand topic cu id-ul userului, nu ajuta prea mult, asta doar daca doresti sa-i transmiti acestuia ceva
daca vrei sa discuti pe o anumit tema cu acesta, faci prin quote referire la tema respectiva
nu noi am inventat optiunea quote, au fost altii inaintea noastra cu scoli mai multe decat noi doi impreuna :-)
auzi, fa-ti forum si scoate posibilitatea folosirii acestei optiuni :-)
consider ca meriti un ban de cateva zile deoarece aduci referire la un user din franta, adica te mamanca-n cor :-)
laleauaneagra
29-06-12, 22:10
Asa este la noi ... concurs de postat viteza , premiul 10 like-uri :-)
si de sters in viteza
Regula 12 este foarte simpla si utilă.
Sent from my GT-I9300
dar ce-ar fi daca n-ar exista...
laleauaneagra
29-06-12, 23:14
nu ar mai fi sase cai frumosi in pagina....ar fi vreo 30 de cai:)
dar ce-ar fi daca n-ar exista...
Pai asa a gandit si PONTA ca nu e utila si nu s-a mai chinuit sa puna ghilimele ca sa citeze si el pe altcineva , el a scris direct fara ghilimele in teza lui de doctorat chiar daca erau cuvintele altuia :lol:
Da, dar Ponta e acoperit, ca a scris in bibliografie de unde s-a inspirat.
De unde stim noi ca ghilimelele sint obligatorii ?
Am vazut carti care contin texte din alte surse si nu au ghilimele.
Dar la bibliografie, pe ultima pagina e specificata sursa.
pai cam asta e rostul ghilimelelor si al acestui
TREBUIE sa faci Quote ca sa nu fi acuzat de plagiat :D Facand asta se va intelege cui vrei sa raspunzi , dar la ultimul post se subintelege ca te adresezi celui dinaintea ta pentru ca nu ai citat pe alt cineva
In fine, mi se pare energie consumata in plus, ce strica daca lasi quote la liber ?
DEcit sa stai si sa pazesti daca toti userii au facut quote la ultimul post, mai bine faci altceva.
De ce nu cautam caile mai simple, asta ma deranjeaza.
Acum ceva timp un user nou a cerut stergerea contului pentru ca nu este de acord cu aceasta "regula tampita"; din pacate au fost useri cu oarece vechime si experienta care au urmat aceeasi cale din acelasi motiv.
Din punct de vedere al moderatorilor lucrurile sunt mult mai simple: din graba sau necunostinta de cauza, userul face quote la postul de mai sus; e o greseala simpla, nimic mai mult! Moderatorul editeaza postul, trece motivul editarii (pentru ca asa este normal); faptul ca s-a mai dat cate un avertisment acesta a fost pentru abateri repetate (voite sau nu) de la regula nr. 12.
Parerea mea este ca cel ce se simte jignit pentru ca i-a fost editat postul nu are dreptate, editarea are motiv strict estetic si nu tine de orgolii si ambitii nejustificate ale moderatorilor. Discutia despre regula 12 ramane deschisa, nu este subiect tabu; nemultumirile si sugestiile legate de acest subiect le puteti posta in acest topic sau la "Nu te supara frate!".
---------- Post added at 08:02 ---------- Previous post was at 07:57 ----------
@gabrield, nu sta niciun moderator sa pazeasca pe nimeni daca a facut sau nu quote inutil; personal cand citesc posturile noi si gasesc un astfel de post il editez. Garantez ca sunt multe posturi cu R12 care nu au fost editate pentru ca nu sta nimeni sa le "vaneze".
Mie imi convine regula, nu vreau sa recitesc continutul unui post, sau daca n-am facut-o deja, prefer originalul.
Apoi nu-mi plac paginile lungi...
Pe pc ai alta panorama, dar pe tapatalk te capiaza o "ciorba" d'asta
Am explicat regula asta de mi s-a acrit,dati search si gasiti inca 5-6 topicuri unde s-a intors pe toate fetele regula asta.Concluzia a fost aceeasi: e o regula buna,ea se respecta nu se discuta.Punct.
val spune :
faptul ca s-a mai dat cate un avertisment acesta a fost pentru abateri repetate (voite sau nu) de la regula nr. 12.
Eu pot spune ca in cazul meu am primit avertisment fara sa repet greseala, normal ar fi ca toti sm care editeaza si dau avertismente sa o faca dupa acelasi tipar.
Ce sa fac acum cu punctul ala, pina nu expira ?
Corect ar fi sa mi-l ia inapoi, daca expira asa dat fara motiv, o sa ramin cu sechele.
Dar acum am inteles si rostul acestei reguli, nu ma gindeam si la cei cu tapatalk, pentru mine e clar, regula e buna.
pentru mine e clar,.
Era si timpul....dupa 3 pagini de dezbateri:lol:
Ce sa fac acum cu punctul ala, pina nu expira ?
Corect ar fi sa mi-l ia inapoi, daca expira asa dat fara motiv, o sa ramin cu sechele
Te rog nu face asta, tocmai ma gandesc ce-i de facut cu punctul ala, nu de alta dar expira maine. Normal ar fi ca Horatyu sa-l ia inapoi; asta daca vrea, daca nu il :)bligam.
Eu zic ca daca horatyu nu raspunde pina la ora 24 sa il ia, dar sa si-l puna lui.
Sa vada si el cum e cu stigmatul in creier, crezi ca e usor sa stii treaba cu punctul ?
In sfirsit, se face lumina si dreptate.
de stiam ca faci atat caz iti dadeam avertisment care expira intr-o ora ca poate asa nu era atata valva pentru ca stiai de la inceput ca ai gresit
eu spun sa nu te mai plangi si sa te dai ranit ca nu doare un avertisment care expira maine
doar la 5 avertismente primesti ban ceea ce inseamna ca tu nu poti lua ban pentru avertismente repetate daca nu calci pe bec pana maine la ora 18, deci esti in grafic :D
regula 23:
Moderatorii nu sunt obligati sa comunice mutarea,editarea si stergerea posturilor acelor utilizatori care nu respecta normele acestui forum,cu toate acestea o pot face daca considera acest lucru oportun .
Victor Ponta a declarat, referitor la subiect: ”Este o decizie politică, moderatorii sunt aserviti lui Băsescu!”. Drept urmare, premierul a anunțat demiterea moderatorilor și inlocuirea acestora cu o comisie de 40 de membri apolitici, numiți de USL, care vor face alt regulament care sa fie constitutional si sa nu fie un plagiat.
Da, dar Ponta e acoperit, ca a scris in bibliografie de unde s-a inspirat.
De unde stim noi ca ghilimelele sint obligatorii ?
Am vazut carti care contin texte din alte surse si nu au ghilimele.
Dar la bibliografie, pe ultima pagina e specificata sursa.
uite de unde stim ca ghilimelele sunt obligatorii: http://historia.ro/adhfiles/7.doc
Dacă preluaţi text cuvant cu cuvant dintr-o altă sursă, folosindu-l in propriul articol, atunci faceţi un plagiat direct. Chiar dacă scrieţi ideile dumneavoastră cu propriile cuvinte şi le plasaţi in jurul textului preluat din altă sursă, trebuie să creditaţi autorul materialului sursă, fie punand textul preluat intre ghilimele şi furnizand o referinţă clară, fie parafrazand materialul sursă şi furnizand o referinţă clară.
luky - asa da documentare, daca se aplica si pentru Romania regulile de la Harvard e ok raspunsul.
horatyu a spus "eu spun sa nu te mai plangi si sa te dai ranit".
Ai putea sa detaliezi si sa reliefezi exact cuvintele mele din care a reiesit ca ma pling sau ma dau ranit ?
In caz ca nu ai observat, era o ironie fina, o continuare a excelentei linii umoristicie deschise de sm- val si ceilalti.
horatyu a spus 2 "Moderatorii nu sunt obligati sa comunice mutarea,editarea si stergerea posturilor acelor utilizatori care nu respecta normele acestui forum,cu toate acestea o pot face daca considera acest lucru oportun "
Asta pare o regula copiata de la LPF si FRF, numai aia au atitudinea asta fata de cluburi, stiti voi cum spunea "s-au afiliat de buna voie..."
In fine, eu am inteles regula 12, observ ca se continua discutia fara voia mea, acum am raspuns la tot, deci se poate incheia.
Acum nu va suparati pe mine pentru o intrebare.
Eu am impresia ca te plictisesti rau de tot.Aici nu e rdi,daca iti convin regulile bine,daca nu iar bine.Deja m-am plictisit de vaicareala ta,respecta naibii regulile alea si mai taci din gura!!
Nu trebuie sa iti dea nimeni nici o explicatie.Punct.
zmeura,
Am tacut din gura.
Ce treaba am eu cu RDI, aici e altceva, parca...
Deja s-a spus prea multe despre aceasta regula, cine nu doreste sa respecte regulamentul va fi avertizat si sanctionat conform regulamentului.