View Full Version : exista solutia ?
am urmatoarea problema . trebuie sa transfer date catre un hd (8 buc 1tb/buc jbod)de retea . problema e ca trebuie sa scriu/citesc pe hdd -ul de retea la viteze f mari , min 10gb /s . binenteles reteaua e fibra . ce solutii exista ?
Pe un HDD obisnuit la 7200 rpm poti scrie cu aproximativ 100 MB/s (chiar si ceva mai mult). Daca faci o matrice RAID strip te poti duce undeva la 200 si ceva de MB/s. Chiar daca treci pe HDD-uri cu 10.000 rpm , tot esti cu mult sub ce ai tu nevoie.
Cred ca trebuie sa apelezi la o solutie profesionala.
skycleaner
02-11-08, 22:03
...chiar sunt curios ce solutie "profesionala" ar putea adapta...
probabil ai nevoie de ceva de genul DMA
DMA =direct memory access
adica sa iei direct din hard si nu sa treaca informatia prin toate bus-urile din placa de baza pana la tine
dar cum poti face asta nu stiu
dar de ce nu poti sa iei in mai mult timp?
arde?
sau e un furt ceva la mijloc si trebuie sa actionezi repede :D
solutia exista dar costa mult , e vb de hdd original al masini dar care costa enorm .
adica sa iei direct din hard si nu sa treaca informatia prin toate bus-urile din placa de baza pana la tine
dar cum poti face asta nu stiu
dar de ce nu poti sa iei in mai mult timp?
arde?
sau e un furt ceva la mijloc si trebuie sa actionezi repede :D
nu man nu e vb de nici un furt . este o masina care proceseaza imagine in timp real .
Toate device-urile (HDD-uri , unitati optice) sunt acum pe DMA , mai exact Ultra DMA , si asta de ceva ani incoace.
dan2000 , cred ca un server de la NASA sau ceva de genul asta te-ar putea ajuta :)