PDA

View Full Version : amintiri din "copilarie"

comerciantul
04-07-08, 21:00
deschid acest topic in care putem sa povestim cum au ajuns satelitii o pasiune.
daca moderatorii/adminii considera ca este interesant, poate fi pus si sticky :dance:

la mine a fost cam asa;
asta' toamna am plecat in spania, unde cumantu'meu avea o conserva de samsung cu care vedea fta-urile. am vazut prima oara o antena de 80 si un motor mare cat china (o vechitura dar, mergea). am ramas masca atunci cand am vazut ca vede vreao 2-3000 de programe chiar si libere.
mi-a aratat el ca apar chei la multe si sunt codate, atunci mintea mi-a zburat la fapul ca probabil se pot si decoda.
am inceput sa ma duc la net si sa stau cu ochii in toate partile, am citit pe softpedia, am deschis acolo un topic, unde au inceput unii sa bata campii aiurea, pana mi-a zis spaniolul (nu stiu daca isi mai aminteste) de azbox, de decodat, etc si de forumul sateliti.org
m-am inregistrat membru aici. apoi mi-am cumparat de ocazie o oala si o conserva, cu care totusi am putut decodat n2, si am vazut prem, D+ (Inca mergea atunci) si jiji. cu montatul oalei nu mai zic... mi-au trebuit 3 zile pentru asta, apoi am cumparat un motor, la care mi-au trebuit tot 3 zile sa-mi dau seama cu ce se mananca elevatia, reglaje, etc
apoi am aflat de dreambox, sharing, chestii d'astea mai serioase, am cumparat o clona, si deja s-au schimbat treburile,
cam astea sunt amintirile mele din copilaria satelitara.
asteptam alte povestiri

zmeura
04-07-08, 21:56
Eeeeee,aventurile au inceput prin 96-97 pe vremea analogicului.Inca mai exista SuperChanel atunci.Antena cu manivela care si acum e "functionala" pe undeva.Am avut si antena din petale de 1,8m cu motor de stergator de parbriz,dar care avea montura prost construita si nu mergea decat de la Amos pana la 28 Est.Si aceea e inca functionala pe undeva.Receptoare analogice de toate felurile am vazut la prieteni si in special pe la vecini,deoarece aici sunt foarte raspandite,D&K facand legea in anii 90.Era digitalul nici nu mai stiu cand a inceput,dar o data cu ieftinirea receptoarelor digitale am avut ocazia sa testez seriile Strong 4x55 si 6x55,Lazer,Ecolite-Echosmart iar acum Dream500.Am mai testat ceva digitale dar nu le mai stiu,parca batranul Strong 4000,Columbia DAP,etc.Pot spune ca sunt multumit de experientele avute pana acum si sper pe viitor sa mai am ocazia sa lucrez cu receptoare cat mai "exotice".

dic_star79
04-07-08, 21:57
Pasiunea sau acest " drog " pt mine a inceput inca de pe vremea cand nu aveam decat doar 2 ore de program tv , si atunci cand programul 1 se intrerupea si intrau bulgari 1 , asa am vazut campionatul mondial din 86. A venit revolutia si au aparut programele private cum ar fi PRO TV si TELE 7ABC, TVR2 precum si programul ORT, Moldova 1, 1+1 de la Ucrainieni si BTV si Kanal 1 de la Bulgari asa a inceput era terestra a receptiei la mine.

Apoi am trecut la era moderna , la receptia prin satelit dar pana la avea un sistem a trecut ceva timp din lipsa de " infrastructura" , primul contact l am avut cu Peruvisionul aici la Bucuresti unde am intrebat cam cat costa un sistem , asa am descoperit Infosatelit si ce inseamna un sistem de codare si tot ceea ce tine de receptia prin satelit.

In 2005 ,Romania era singura tara importanta care nu avea un DTH, dar a aparut Digi si Focus care la o analiza facuta de cei in masura nu le acordau mai mult de 600 de mii de abonati per total care sa se aboneze la acest sistem, asa a inceput acest buum in Romania singura tara din Europa cu cele mai multe DTH_uri pe cap de locuitor in 2008, si cine stie...

Apoi am devenit abonat Digi in 2006, dar in necunostita de a monta o antena am apelat la un " prieten" care m a facut de 50 de lei, antena o am la parinti . Am zis de ce sa nu am si una aici la Bucuresti pt mine si asa am optat pt una de 1.2 si un sistem multifeed, si mai am muuuuulte de invatat in ale receptiei si nu numai :D., si acesta este numai inceputul.

Cine nu si ar dori un sistem multifeed de 16 sateliti sau o antena motorizata de 3m pt receptia DX,ai?

horatyu
05-07-08, 15:08
Defapt s-a mai discutat ceva asemanator pe aici
http://sateliti.org/showthread.php?t=1772&page=1

http://sateliti.org/showpost.php?p=16501&postcount=7
http://sateliti.org/showpost.php?p=16509&postcount=9
http://sateliti.org/showpost.php?p=16510&postcount=10