Log in

View Full Version : Culinar

burliu
24-06-08, 21:41
Deschid acest subiect pentru ca eu sint un gurmand innascut :) am mancat prin diferite locuri diferite specialitati am amestecat acrul cu dulcele -amarul cu sarat , tot felul de combinatii ce mai.
Sa ne spunem peripetiile noastre de prin lume cu arta culinara
Cea ma i mare "teapa " am mancat-o la un festival tailandez cu ... o portie de desert , intr-un bol de sticla parea ca este pus ananas felii surpriza acolo se aflau cartofi fierti cu un sos dulce si aromat , ah ce gust ...nu am sa il uit niciodata
In schimb ce a mai buna carne care imi place este cea de strut si de cal

zmeura
24-06-08, 22:35
Carnea de caprioara e pe primul loc la mine.In rest pacat ca nu sunt "frate bun" cu pestele si mai nimic din ce creste in apa.

kristaprim
25-06-08, 10:35
Ma gandeam ca aici la" Culinar" spuneti ce mai gatiti .......nu ce va place sa mancati:)

comerciantul
25-06-08, 11:02
mai pe seara bag eu vreo 2 retete pe care le prepar eu; acum mi-s ocupat cu site-ul

kristaprim
25-06-08, 11:04
mai pe seara bag eu vreo 2 retete pe care le prepar eu; acum mi-s ocupat cu site-ul

Abia astept:clap:

horatyu
25-06-08, 11:48
ciuperci in tigaie
sau pe plita
deasupra o bucatica de te branza sau telemea

deja imi ploua in gura

kristaprim
25-06-08, 15:01
ciuperci in tigaie
sau pe plita
deasupra o bucatica de te branza sau telemea

deja imi ploua in gura

asta stie toata lumea...altceva nou ce nu stiu altii

burliu
26-06-08, 07:50
Varza rosie calita cu o bucatica de carne de vita fiarta in arome si apoi un vin alb ....:)

kristaprim
26-06-08, 10:21
Nu-mi place.....altceva?:D

horatyu
26-06-08, 16:48
cine imi spune cum se gateste o caracatita

please in detaliu

tot ce trebuie facut

dan2000
27-06-08, 23:14
puneti retete ptr mancaruri traditionale romanesti . ptr noi cei de afara ar fi binevenite .

comerciantul
28-06-08, 15:54
moo, sparg eu gheata cu o reteta probata de mine de multe ori
se cheama asa "pizza satelitarului"
:D:D:D:D:D:D:D

ingrediente (pentru o tava normala de cuptor)
o bucata de aia mica de drojdie din comert, pakmaya
1 ou
o cana de apa
cascaval vreo 300 grame
masline-cate vreti
bulion
ketchup
salam/parizer/sunca/kaizer/ etc etc- folositi-va imaginatia.
daca vreti rezultate excelente cumparati hartie de aia maro (gasiti la plus cu 4.99 ron)

se pune jumate din cana de apa (cana cam de 200 ml) calduta, cu drojdia (cam 3/4 din pachetelul de pakmaya) si cu sare, se amesteca cu faina, (nu se face tare) si se lasa la dospit vreo 10 minute.
apoi se pune oul, restul de apa, se amesteca bine si se pune faina amestecand mereu pana iese o coca destul de tare (nu chiar tare, dar sa nu se lipeasca coca de maini).
se pune iar la crescut 15 minute (ca sa creasca mai repede, luati o oala, puneiti 1 litru de apa in ea, si o puneti pe foc sa se incalzeasca, opriti focul si puneti castronul cu coca).
apoi se pune hartie de aia pe tava, si se modeleaza coca pe tava. apoi se ia o linugita de faina si se mai pune presarata pe toata pizza.
se pun 2-3 linuguri de bulion, (se unge blatul), se pune sare, piper/oregano.
apoi se pune salamul, ciuperci.etc apoi la final se rade cascavalul.
in timpul asta cuptorul deja e incins (am mentionat asta, nu?:D), se pune tava la mijlocul cuptorului, cu focul dat la mijloc; in 15-20 minute pizza de poate servi la umbra deasa a unei parabole cat mai mari.:gathering:
pentru o mai buna putere de concentrare (si o pizza msi gustoasa, dealtfel), satelitarii sunt rugati sa nu se mai gandeasca la key/sharing/tp-uri, etc si sa concentreze asupra drojdiei care trebuie sa dospeasca frumos:wellcome:

comerciantul
28-06-08, 15:57
http://img179.imageshack.us/img179/6517/img0091uu1.jpg

mickey_7
28-06-08, 22:58
era de ajuns reteta, nu trebuia sa pui si poza k sa ne ploua in gura :D

zmeura
28-06-08, 23:25
era de ajuns reteta, nu trebuia sa pui si poza k sa ne ploua in gura :D

Ce sa mai zic?Cu poza ne-a rupt.Parerea mea e ca a pus degeaba reteta,ajungea doar poza.:clap:

mickey_7
28-06-08, 23:43
Ce sa mai zic?Cu poza ne-a rupt.Parerea mea e ca a pus degeaba reteta,ajungea doar poza.:clap:

eventual sa o putem scoate la imprimanta si s-o punem in farfuie, nu mai stateam dupa reteta...:D:clap::dance:

mickey_7
20-07-08, 22:39
Daca vreti sa incercati o mancare cu specific grecesc, foarte simpla de preparat aveti nevoie de un iaurt (cat mai)gras, castraveti - taiati bucatele mici sau rasi- si usturoi dupa gust.O maslina pentru decor,se serveste rece(de preferabil cu cartofi prajiti), se numeste TZATZIKI si e yamiii! Pofta buna! :D :gathering:

-minus
21-07-08, 14:59
Vin si eu cu ceva de sezon;
se ia un gratar mare incins bine cu carbuni,se pun; 4 pulpe de pui dezosate,8 carnaciori oltenesti 4 feli de friptura [vita],separat se pregateste un boll mare de salata; rosii,castraveti,ardei gras,2 felii de lamaie,oregano,ulei,sare,otet,masline,se amesteca bine bine si se da la rece pana gratrul e gata,intre timp se curata 8-12 cartofi se taie feliute gen Mc Donald.s si se pun la prajit,cand gratarul e gata se pune si salata pe masa si cartofii dar si....berea rece!

comerciantul
21-07-08, 16:14
am mancat in bulgaria dovlecei cu sos de iart si usturoi; dovleceii se taie felii si se prajesc, sosul se pune cald peste feliile de dovlecei; nu stiu cum se prepara, dar este ceva pur si simpul delicios; sapt viitoare ajung iar in russe, in bg si ma duc sa mananc delicatesa respectiva

-minus
21-07-08, 16:42
Ardei umpluti,6-8 ardei mijlocii 1 kg carne tocata,o cescuta cu orez,ceapa,usturoi,ulei,bulion,4-5 rosii; se scoate capacul la ardei se curata bine bine se umplu ardei cu carnea tocata amestecata in prealabil cu orezul o parte din ceapa si ustoroiul [catei-4-6 buc taiati marunt] se aseaza intr-o craticioara in care punem apa pana depaseste ardeii cu 2 degete,se pune la foc potrivit si se lasa sa fiarba usor pana apa scade la jumate,intre timp aprindem cuptorul si intr-o tigatita calim ceapa pana devine aurie apoi turnam peste ea rosiile taiate cubulete si o lingura de bulion impreuna cu piper,1-2 foi de dafin si un pic de delikat,amestecam incontinuu la foc mic pana rosiile se topesc in sosul gata creat,luam craticioara cu ardei umpluti o punem la cuptor si o lasam pana ce apa scade la 2 degete,apoi punem sosul din tigatita peste ardeii deja facuti si lasam la foc mic inca 15-20 min dupa care ii scoatem si ii lasam la racit,cand sau racit ardeii punem cate 2 in farfurie cu 3-4 linguri de sos iar peste turnam o ceasca cu smantana,
Pofta buna!
PS! lam pus sticky ca nu se stie cand ni se face foame si sa nu cautam prin tot forumul topicul 'culinar'

mickey_7
21-07-08, 18:00
ma bucur ca ati inceput sa mai postati si aici k de vreo luna mi se cam facuse foame :D:D:D:D:D...si ideile voastre sunt binevenite :dance:
Pofta buna!!!:gathering:
si nu uitati, o mancare buna trebuie sa fie de insotita de :drinks:(ceva rece) ;)

-minus
23-07-08, 14:41
O omleta beton!!
4 oua,o ceapa micuta,50g sunca,salam,muschi afumat [dupa gustul fiecaruia] ulei de masline,o bucatica de branza rasa,marar,o lingurita de bulion,piper,sare,dupa gust,6-8 masline fara samburi;
se toaca ceapa marunt[fideluta] se bat ouale spuma impreuna cu lingurita de bulion,se adauga ceapa fideluta si restul componentelor apoi se toarna amestecul in tigaita incinsa,la final se presara deasupra mararul tocat fin,pofta buna!

-minus
23-07-08, 14:47
O prajitura de sezon;
blatul;4 oua,4 lingiri de zahar,4 linguri faina,1 lingurita de rom.
compozitia din blat-fructe de sezon;visine,cirese,caise,mere etc.
se amesteca ouale cu zaharul si se bat spuma,cand zaharul sa topit se adauga faina putin cate putin iar la final o lingurita de rom se toarna compozitia intr-o tava de chec unsa cu ulei si tapetata in prealabil cu faina apoi se adauga fructele;daca sunt cirese/visine o cana de fructe fara samburi,daca sunt caise-8 buc taiate feliute,mere 3 mere taiate cubulete. se pune tava la cuptor la foc mic 20-35 min. cand e gata [se probeaza cu paiul] se scoate si se pune deasupra zahar pudra,pofta buna.

-minus
23-07-08, 14:51
O recomandare de sezon; faceti compoturi din orce; caise/mere/prune/corcoduse etc; compotul din fructe naturale e sanatate curata.

kristaprim
23-07-08, 15:58
Daca as sti sa gatesc .....as posta si eu o reteta:)...dar pentru ca nu stiu.....o sa va fur retetele:p

-minus
23-07-08, 20:26
Daca as sti sa gatesc .....as posta si eu o reteta:)...dar pentru ca nu stiu.....o sa va fur retetele:p
Nu cred ca nu sti sa faci ceva,macar niste cartofi pai?:band:

kristaprim
23-07-08, 20:28
Nu cred ca nu sti sa faci ceva,macar niste cartofi pai?:band:

Mda din aia stiu sa fac........dar atat :p

mickey_7
23-07-08, 21:05
eu propun ca spaniolul sa fie declarat bucatarul nostru :D:D:D pentru ca posteaza niste retete chiar utile si simplutze, si are grija de topicul asta si de stomacul nostru ...good job....:D:D:D:D:D:D

kristaprim
23-07-08, 21:09
eu propun ca spaniolul sa fie declarat bucatarul nostru :D:D:D pentru ca posteaza niste retete chiar utile si simplutze, si are grija de topicul asta si de stomacul nostru ...good job....:D:D:D:D:D:D

Si eu sunt de acord cu mickey_7.....dar sa vina si la mine acasa sa gateasca nu ,numai pe forum:p :p

mickey_7
23-07-08, 21:11
Si eu sunt de acord cu mickey_7.....dar sa vina si la mine acasa sa gateasca nu ,numai pe forum:p :p

va avea timp sa bucatareasca la ciuc :D:D:D , si dak face papica buna, il luam acasa :D:D:D:D:D

kristaprim
23-07-08, 21:14
va avea timp sa bucatareasca la ciuc :D:D:D , si dak face papica buna, il luam acasa :D:D:D:D:D

problema este urmatoarea: cum il impartim?:p

mickey_7
23-07-08, 21:16
phhh....pai o perioada tu, una eu :D:D:D...ai o idee mai buna?

kristaprim
23-07-08, 21:19
phhh....pai o perioada tu, una eu :D:D:D...ai o idee mai buna?

:haha1: il taiem in dou.....in lung:):dance:juma tie juma mie:)))

mickey_7
23-07-08, 21:20
mi-e cam mila de el, saracu....si apoi cred ca cineva il vrea intreg :D:D:D:D

kristaprim
23-07-08, 21:23
mi-e cam mila de el, saracu....si apoi cred ca cineva il vrea intreg :D:D:D:D

Asa ma gandeam si eu....mai bine il lasam sa fie bucatar aici:dance:si nu poti lua pe cineva cu forta...decat daca il rapesti si e cam inalt ca sa-l rapim
PS: spani nu-ti fa griji ca nu te luam:))

-minus
23-07-08, 21:30
Din pacate nu pot ajunge la ciuc,zboom tocmai ma anuntat a pe 29 vin banii asa ca....sorry poate data viitoare,orcum pentru o iesire la cabana iata o reteta simpla dar eficace;
se incinge un gratar cu carbuni,se aleg 4-6 pulpe de pui,se dezoseaza se curata de piele apio se cresteaza in lung[3-4 taieturi] se presara peste taieturile facute;cimbru,busuioc,piper macinat,sare, apoi se pun pe gratar,din cand in cand se toarna peste ele cate o lingura de vin rosu/negru,dupa ce sau facut se presara peste ele un praf de delickat,garnitura;piure de cartofi,salata; o varza mijlocie taiata fidelute fine,se pune varza taiata intrun bol mare unde punem; sare,piper,marar,otet dupa gust,ulei2linguri,o cescuta de apa,se amesteca bine bine apoi deasupra presaram un pic de coriandru,iar ca cina sa fie complecta va recomand un pinot noir, pofta buna si distractie placuta!

mickey_7
23-07-08, 21:30
Asa ma gandeam si eu....mai bine il lasam sa fie bucatar aici:dance:si nu poti lua pe cineva cu forta...decat daca il rapesti si e cam inalt ca sa-l rapim
PS: spani nu-ti fa griji ca nu te luam:))

nu prea vad cum am putea sa-l rapim noi doua:D:D:D ,...mai ales eu :D:D:D

kristaprim
23-07-08, 21:35
nu prea vad cum am putea sa-l rapim noi doua:D:D:D ,...mai ales eu :D:D:D

Iti dai seama....iar vrei sa rad cu lacrimi?:haha1:

[quote=spaniolul;45230]Din pacate nu pot ajunge la ciuc,zboom tocmai ma anuntat a pe 29 vin banii asa ca....sorry poate data viitoare

Ne pare rau ca nu o sa avem un bucatar printre noi.......dar nu au intrat zilele in sac si poate data viitoare o sa poti veni .....:haha1: si poate nu o sa putem noi:)))

mickey_7
23-07-08, 21:41
Iti dai seama....iar vrei sa rad cu lacrimi?:haha1:

[quote=spaniolul;45230]Din pacate nu pot ajunge la ciuc,zboom tocmai ma anuntat a pe 29 vin banii asa ca....sorry poate data viitoare

Ne pare rau ca nu o sa avem un bucatar printre noi.......dar nu au intrat zilele in sac si poate data viitoare o sa poti veni .....:haha1: si poate nu o sa putem noi:)))

da, chiar e pacat k nu o sa fim toti...nu ca am putea sa fim toti de pe forum :D:D:D:D

-minus
23-07-08, 21:58
Ca sa va treaca supararea [pentru fete],50ml de martini alb,25 ml de suc de portocale,10 ml de vodca, o jumate felie de lamaie...cockteil a la spany! o sa va placa.

kristaprim
23-07-08, 22:00
Ca sa va treaca supararea [pentru fete],50ml de martini alb,25 ml de suc de portocale,10 ml de vodca, o jumate felie de lamaie...cockteil a la spany! o sa va placa.

Acum vrei sa ne imbeti?:D

-minus
23-07-08, 22:03
ciorbita taraneasca;
3 ciocanele de pui se pun la fiert intr-o olita,separat se taie 2-3 rosii patratele,1 ardei gras cubulete,un morcov rondele,o ceapa medie fideluta,un sfert de varza alba fideluta,2-3 cartofi cubulete,un pastarnac mic cubulete, dupa ce ciocanelele au fiert si au fost spumate,se adauga legumele si 2 linguri de ulei si se lasa sa fiarba in continuare pana morcovi sunt fierti[morcovul fierbe mai greu] la final se adauga o legaturica de patrunjel taiata marunt,pofta buna!
PS! sare si piper dupa gust!

-minus
23-07-08, 22:05
Acum vrei sa ne imbeti?:D
Daca veneam va pregatea niste serate........lasa data viitoare!

mickey_7
23-07-08, 22:11

Cu siguranta! :D:drunk:

-minus
23-07-08, 22:15
Tocanita de cartofi;
5-8 cartofi,2-3 cepe,2 morcovi,300 gr. de vita,o cutie de rosii decojite,2 linguri bulion,1 ardei gras,5-9 catei de usturoi,o legatura de marar,3-4 foi de dafin,7-9 bobite de piper,o lingurita delickat,sare dupa gust.bun luam carnea o taiem cubulete si o punem separat intr-un bol cu apa rece,intr-o tigaita punem ceapa la calit cu putin ulei cand e aproape aurie adaugam carnita si le mestecam in continuare pana prinde si carnea un pic de prajeala,apoi punem la fiert legumele taiate cubulete cand sunt fierte adaugam ceapa cu carnea si punem si cateii de usturoi tocati marunt,cand apa aproape a scazut se adauga rosiile decojite si bulionul se amesteca bine si se lasa la foc potrivit pana sosul scade si se ingroasa un pic,la final adaugam piperul,foile de dafin,mai lasam 5 min apoi adaugam legatura de patrunjel taiata marunt punem un capac deasupra si oprim aragazul,dupa 10 min se poate servi,pofta buna!

mickey_7
23-07-08, 22:18
...adaugam carnita ...

"carnitza" :p :D:D:D:D

-minus
23-07-08, 23:54
Un cockteil pentru cei ce vor o noapte amoroasa mai lunga!
50 ml visinata,10ml coniac ,10 ml taquila,20 ml garrone alb,10 ml suc natural de greff,,3 cuburi de gheata,se agita bine bine se pune in pahar se adauga o jumatate felie de portocala.
PS! nu beti mai mult de 2 porti ca efectul e puternic dupa 15-25 min de la terminarea paharului,altfel riscati sa va matoliti si iese altceva decat vati dorit!:cheers:

mickey_7
24-07-08, 00:00
Un cockteil pentru cei ce vor o noapte amoroasa mai lunga!
50 ml visinata,10ml coniac ,10 ml taquila,20 ml garrone alb,10 ml suc natural de greff,,3 cuburi de gheata,se agita bine bine se pune in pahar se adauga o jumatate felie de portocala.
PS! nu beti mai mult de 2 porti ca efectul e puternic dupa 15-25 min de la terminarea paharului,altfel riscati sa va matoliti si iese altceva decat vati dorit!:cheers:

eu daca beau numai un sfert din toate astea...cu siguranta am o noapte lunga...de SOMN!!!! :D:D:D:D:D:D

-minus
24-07-08, 00:33
eu daca beau numai un sfert din toate astea...cu siguranta am o noapte lunga...de SOMN!!!! :D:D:D:D:D:D
Garrone si sucul + gheata taie efectul alcoolului dar da senzatii afrodisiace.:band:

mickey_7
24-07-08, 00:42
Garrone si sucul + gheata taie efectul alcoolului dar da senzatii afrodisiace.:band:

poate dar in cantitatea asta nu le mai simt :D:D:D:D:D (nefiind obisnuita sa beaau :p)

-minus
24-07-08, 13:19
poate dar in cantitatea asta nu le mai simt :D:D:D:D:D (nefiind obisnuita sa beaau :p)
Cantitatile sunt pentru 2 persoane! asa ca poti bea linistita.:cheers:

mickey_7
24-07-08, 13:21
Cantitatile sunt pentru 2 persoane! asa ca poti bea linistita.:cheers:

m-am mai linistit!!! :dance: :D:D:D:D

-minus
26-07-08, 23:24
Salata de fructe: pepene galben,caise,capsuni,cirese,pere,piersici,frisca,coniac xxxxx dupa gust,zahar dupa gust,1-2 plicuri zahar vanilat; se iau fructele se spala bine se scot samburii apoi se taie cubulete ce se pun intr-un bol;se pune un rand de fructe,un rand de zahar[zaharul se arunca peste fructe ca o ninsoare,nu mult,] si tot asa pana ajungem la final,la urma se toarna peste fructe coniacul sub forma de stropi,se arunca zaharul vanilat se pune la rece 3 ore,dupa 3 ore se scot din frigider se amesteca bine se gusta din sirop si din fructe iar daca mai e cazul se adauga coniac si/sau zahar apoi se amesteca din nou se presara deasupra sub forma de ornament frisca se mai lasa 1 ora la rece apoi se serveste in cupe de inghetata!
ATENTIE!!! pe cat de gustoasa este pe atat de repede te baga sub masa,interzis minorilor sub 16 ani!!!:cheers:

comerciantul
13-10-08, 23:02
vreo reteta noua, ceva?:clap:

garyman
14-10-08, 15:31
o pastrama de oaie ... cu mamaliga rece si vin de buturuga !
se ia una bucata oaie ( nu prea batrana ) si se transeaza astfel : carnea macra si coastele se pun la macerat in apa cu sare + condimente aprox 1 saptamana dupa care sunt scoase la vant , restul de carne ( sir , gat, seu , oase ) se toaca marunt si sunt fierte la ceaun ,se adauga spre sfarsit ceapa , rosii , ardei capia si rezulta o minunatie de tocana .

comerciantul
14-10-08, 17:12
sa ajung eu in china ca o sa va dau retete de mancaruri chinezesti :D

repty74
15-10-08, 12:54
din pacate pentru mancarurile chinezesti ai nevoie de multe ingrediente specifice ... muguri de bambus, urechi de lemn etc ... eu ma limitez numai la un fel de ghiveci romanesc, si orez prefiert cu sos de soia ... aduce putin a mancare chinezeasca mai ales daca mananci cu bete :)

garyman
15-10-08, 14:46
aseara am transat oaia , revin cu imagini cu pastrama cand o scot la vant ....

zmeura
16-10-08, 10:10
Vanturi am eu,aseara am facut pasta de fasole cu carnati.:)
Stiu ca mergea si cu ceapa calita.

garyman
16-10-08, 16:20
daca tot ai vanturi te invit las masa :gathering::chef:
RUSINICA !

zmeura
16-10-08, 16:48
Acum ce sa fac!?Asta a fost mancarea si asta e situatia de dupa.Oricum la ora asta m-am calmat.Bine ca nu a trebuit sa merg in public.
Diseara vrea copilul cartofi pai,mancare de doi lei.Mai pun niste ochiuri langa si avem fast-food acasa.:)