Log in

View Full Version : paypal -semne de neseriozitate

claudiu
16-09-16, 10:06
La inceputul lunii septembrie la 2 tranzactii pe sume nu chiar mici am avut surpriza ca paypal ca ceara bancii sume mai mari de platit : la prima confirmata pe siteul paypal de 230euro ,au cerut bancii sa plateasca 246euro iar la a doua confirmata 325euro au cerut bancii sa plateasca 349euro. Normal ca mai am si alte plati si la cel mult 2 saptamini tot imi verific platile de pe card si vazind diferenta am inceput cu ING care mi-au confirmat ca au platit ce li s-a cerut de paypal , mi-au dat si mail cu tranzactiile explicite ; la paypal in afara de raspunsurile automate la mail nimic. Promisiunea ca ai raspuns la mail in 24ore e doar de reclama , la 4 mailuri nu mi-au raspuns nici macar odata. Ramine sa vad daca la numarul de telefon afisat pentru probleme raspunde cineva si se rezolva ceva .
Pentru cine mai obisnuieste sa platesca prin paypal ,nu strica putina atentie ; in cazul meu banii le-au intrat vinzatorilor in citeva minute , tranzactiile au fost in asteptare 4-5 zile dupa care sumele cerute spre decontare ING au fost altele decit cele confirmate pe site-ul paypal.
Asa ca nu strica putina atentie .

gauloises
16-09-16, 13:22
Si mie in loc de 40 euro de la cineva au intrat 38.Am citit ca,diferenta de suma e ceva "asigurare" cum ca,daca ceva nu e in ordine cu tranzactia facuta,iti recuperezi banii

horatyu
17-09-16, 10:54
curios
sa nu fie un comision de la ING la converia de valuta
eu stiam ca suma care e pe site-ul paypal e suma ceruta , nu alta
poate la sume mai mari cer un comision de asigurare ceva , dar nu am auzit de asa ceva

eu am facut plati prin paypal si nu mi-a luat nici un ban in plus
imi venea mail de la paypal cu suma in lei transformata la cursul zilei
poate s-a schimbat ceva intre timp
ultima plata am facut-o prin mai

cardul il am la BT

claudiu
18-09-16, 20:06
pina acum stiam ca comisionul pentru tranzactie este luat de la cel care primea banii . Mai nou la fiecare plata suma ceruta bancii pentru decontare e putin mai mare :am sunat la ING si nu e comisionul lor. Bineinteles ca prin august au tot dat mailuri cu modificari ale conditiilor de utilizare si probabil cam asta inseamna de fapt aceasta modificare -comision si de la cine plateste si de la cine primeste banii . Mai intii s-a separat paypal de ebay ,au intrat pe fir smecherii cu shippingul pe ebay care au dublat preturile la expeditie , acum a inceput paypal sa comisioneze ambele parti la tranzactionare , iar de ebay nu e mare lucru de zis doar ca de ceva timp oferta e din ce in ce mai slaba.

zildan
19-09-16, 12:52
Eu platesc direct cu VISA toate comenzile de pe Aliexpress.
Comisionul de schimb valutar e de 2%, alte taxe nu platesti.

claudiu
19-09-16, 20:35
adica e vrajeala ce spun eu ? iti dau extrasul de cont sa vezi cu ochii tai . Daca te uiti mai atent o sa vezi ca la fiecare tranzatie te ard cu mai mult de 2% ,chiar si la alea de valoare mica , ca e vorba de 5$ adica 22ron confirmata pe siteul paypal ,la banca suma spre decontare e 23ron si asta e undeva la 4 -5 %. Si am luat la verificat ultimele 2 saptamini si am vreo 10 tranzactii , sume mici dar la fiecare apare o diferenta in plus . Tigania e ca nu pomenesc de ce se plateste in plus la initierea tranzactiei te trezesti la o zi sau 2 ca te incarca .Oricum e pe teava paypalul ,numai sa gasesc alta optiune de plata si pa si pu la revedere.

zildan
19-09-16, 20:55
Stiam ca iti ia comisioane mari paypal, de asta si am evitat.

Alin99
30-11-17, 11:55
Chiar ieri am primit niste bani prin paypal si nu am avut probleme,la 250$ primiti si transferati in contul de card bancar am avut un comision de 6 ron ce sa scazut din suma initiala convertita in ron,acelasi lucru sa intamplat si luna trecuta cand am primit 400$,eu unul nu am avut probleme cu paypal si il folosesc de ani buni de zile.

lao
30-11-17, 14:36
din suma initiala convertita in ron
Zau? Si la ce curs de rahat e convertita suma? si mai ia si comision...
Trebuie sa gasim altii, ca astia s-au nesimtit prea tare!

Alin99
30-11-17, 17:39
Zau? Si la ce curs de rahat e convertita suma? si mai ia si comision...
Trebuie sa gasim altii, ca astia s-au nesimtit prea tare!

La cursul mastercard care este cursul folosit pentru tranzactiile online de orice fel inclusiv atunci cand retragi valuta de la ATM-urile bancilor!
Transfer using Card

Exchange rate
250,00 USD = 946,86 RON1 USD = 3,79 RON
Mie nu mi se pare de "rahat" cursul iar 6 ron comision pe aceasta tranzactie iar nu mi se pare mult.

vsatro
30-11-17, 23:01
Cursul banca ING nu este cel oficial de la banca ,nu stiu cum calculeaza ,dar am cumparat de la microsoft direct si au facut tranzactia la 4,80 ron/euro ,am patit la fel si cu wizz air ,si pretul era in ron la cumparare ,eu cred ca banca.....este .