View Full Version : pay pal in romania
comerciantul
27-03-08, 08:40
vreau sa-mi fac paypal, nu stiu la ce banca se poate. nu stiu cum ar fi mai avantajos in lei sau euro. are cineva paypal deschis pe card emis in romania?
la raiffaisen unde am eu card in lei am intrebat si respectiva angajata nici nu stia ce=i aia paypal...
vreau sa-mi fac paypal, nu stiu la ce banca se poate. nu stiu cum ar fi mai avantajos in lei sau euro. are cineva paypal deschis pe card emis in romania?
la raiffaisen unde am eu card in lei am intrebat si respectiva angajata nici nu stia ce=i aia paypal...
Da, am cont de paypal legat de un credit card, Mastercard emis de BCR, functioneaza impecabil:) poti sa si primesti bani.
comerciantul
27-03-08, 11:01
Da, am cont de paypal legat de un credit card, Mastercard emis de BCR, functioneaza impecabil:) poti sa si primesti bani.
e in lei sau euro?
e in lei sau euro?
Cadru de credit este in LEI, dar pot sa platesc in orice valuta pentru care BCR face conversie, bineinteles pentru un comision .....asta e politica.
si eu am paypal si am cumparat de vreo 20 de ori de pe ebay cu el fara probleme ! avantaj ... platesti totu fara sa mai dai pe la banca :) am 2 carduri ... ambele active pt plata online si imi fac cumparaturile pe net fara probleme!
l-am facut pt ca deseori gasesc okazii rare pe ebay .. si profit de oportunitate sa cumpar !
mare grija pe ce siteuri il introduci ... si sfatul meu .. niciodata nu pune aceasi parola la contu de paypal cu alte conturi ( email , messenger , forum , etc )
Regards
O poveste sumara .....a modului cum ai facut se poate????
Eu am card-uri la BRD master in euro si visa in dolari +cont intre ele in lei(fara card emis).....m-ar interesa si pe mine cum ai facut ca as vrea sa-mi aduc ACASA niste banuti de pe bux. sau alte site-uri d'astea....:D
pt astfel de siteuri am card la Raiifeisen .... ca sa nu incurc castigurile :)) si sa nu dau access in cazul unei fraude la toate resursele mele ...
Cardul este VISA , deschis pt plati online , inrolat la paypal ....
se face o cerere la banca si in cate ore se activeaza contu pt access card pe net la plati ... te duci la paypall si faci cont ... o sa iti apara pe extras un cod ... care autorizeaza contu paypal ca este facut de tine :). dupa autorizare cardul este inrolat la paypal si poti face tranzactie cu el ... atentie nu se vad banii din cont pe paypall :)
atentie .... bux.to ... nu mai lucreaza cu paypal ... ci cu alertpay :)
Success
.................................................................................................... ....
............................
atentie .... bux.to ... nu mai lucreaza cu paypal ... ci cu alertpay :)
Success
DA stiu...:D
M-a interesa modalitatea........
Merci de informatie.....:cheers:
comerciantul
28-03-08, 11:03
armandino, m-am dus la raiffeisen si am zis de paypal/ s-a uitat aia stramb la mine ca nici n-a auzit de asa ceva.
ce fel de cerere e aia?
te duci la banca emitenta si ii ceri lu aia ca vrei sa faci plati pe internet cu cardu ... iti da un formular ... il completezi il lasi la ea ... si il inroleaza in 6-10 ore la serviuciul plati online...
apoi faci cont paypal...pe paypal.com si la inregistrare o sa ai un cod care apare pe extrasul de cont. Eu am access la extras la raiffeisenonline.ro ... deci nu mai este nevoie sa ceri la banca extrasu de cont sa vezi codul de autentificare...
codul respectiv este valabil ca sa iti activezi contul paypall, sa fie ei siguri ca nu folosesti cardul altuia !
sper ca m-am facut inteles!
REgards
comerciantul
30-03-08, 09:57
te duci la banca emitenta si ii ceri lu aia ca vrei sa faci plati pe internet cu cardu ... iti da un formular ... il completezi il lasi la ea ... si il inroleaza in 6-10 ore la serviuciul plati online...
apoi faci cont paypal...pe paypal.com si la inregistrare o sa ai un cod care apare pe extrasul de cont. Eu am access la extras la raiffeisenonline.ro ... deci nu mai este nevoie sa ceri la banca extrasu de cont sa vezi codul de autentificare...
codul respectiv este valabil ca sa iti activezi contul paypall, sa fie ei siguri ca nu folosesti cardul altuia !
sper ca m-am facut inteles!
REgards
pai stai putin ca eu am facut deja plati cu cardul meu visa electron pe net fara paypal. si eu folosesc raiffeisen online.
faci cont paypal...pe paypal.com si la inregistrare o sa ai un cod care apare pe extrasul de cont. Eu am access la extras la raiffeisenonline.ro ... deci nu mai este nevoie sa ceri la banca extrasu de cont sa vezi codul de autentificare...
comerciantul
03-04-08, 18:09
ce comisioane percepe paypal? daca vreau sa platesc ceva cu paypal care costa 500 euro, cat platesc comision?
toata platiile mele facute la ebay .. au fost sub 50 euro ... si nu am platit comisioane ! iti ia banca comision ca faci tranzactii cu el ... parca ! sincer eu l-am facut pt platii ebay !
mai nou am si cont alerpay ... pe care il folosesc doar la siteuri gen bux.to
Cel putin pe ebay e asa ca cel care plateste cu PayPal o face fara niciun fel de taxe.
Taxele le plateste dealerul, cel care vinde si receptioneaza o plata prin PayPal.
Si inclin sa cred ca si in afara ebay-ului cel care plateste prin PayPal nu achita nimic in plus.
Pt plati PayPal si pe net in general merg bine cardurile de la ING, iti poti face un VISA Electron (lei) la ei. Codul de verificare il poti vedea imediat din aplicatia de homebank sau multimat la meniul 'Tranzactii in asteptare'. Nu iti ia comision la plati online sau de la POS.
Mi-am refacut si eu cont-ul paypal si am atasat un card VISA Electron de la BCR. Merge fara probleme. Nu uitati sa va declarati cardul la Romcard.
comerciantul
13-05-08, 23:15
Mi-am refacut si eu cont-ul paypal si am atasat un card VISA Electron de la BCR. Merge fara probleme. Nu uitati sa va declarati cardul la Romcard.
cum e treaba asta cu declararea la romcard?
Nici eu nu stiu exact ca mi-a fost lene sa citesc pe site-ul lor ;)
Din cate am inteles ca sa fii sigur ca iti este recunoscut cardul pe dincolo (mai ales pentru tranzactiile online) e bine sa fie in baza lor de date. Cred ca prin ei se verifica "valabilitatea/legalitatea" cardului respectiv.
www.romcard.ro (http://www.romcard.ro)
deci am atasat cardul meu la paypal si am bagat si card statement ala de 4 cifre mi-a scris ca imi va da cei 1.5 euro inapoi dar ink nu mi-a aparut nici o suma de bany la curency akolo….cu toate ca eu am ceva bani pe card…trebuie cumva sa ii schimb in euro sau ceva?ca la curency am numai euro si usd … o fi asta problema sau pur si simplu calculeaza ei ce suma am eu in lei o transpun ei in euro?poate trebuie sa astept mai mult…am asteptat deja 10 ore..
deci am atasat cardul meu la paypal si am bagat si card statement ala de 4 cifre mi-a scris ca imi va da cei 1.5 euro inapoi dar ink nu mi-a aparut nici o suma de bany la curency akolo….cu toate ca eu am ceva bani pe card…trebuie cumva sa ii schimb in euro sau ceva?ca la curency am numai euro si usd … o fi asta problema sau pur si simplu calculeaza ei ce suma am eu in lei o transpun ei in euro?poate trebuie sa astept mai mult…am asteptat deja 10 ore..
cei 1,5 euro tii da inapoi la prima plata facut din paypal ... sau prima ta cumparatura :) personal folosesc paypal si nu am avut probleme ... o sa vezi ca in cont nu iti apar banii care ii ai pe card ... lucru bun ... si atunci cand faci o tranzactie nu sunt probleme de genu insuficient funds :)
cu stima
deci pe contul de paypal nu imi apare cati bani am pe card?pai si cum fac tranzactii dak eu nush cati bani am in cont?
deci pe contul de paypal nu imi apare cati bani am pe card?pai si cum fac tranzactii dak eu nush cati bani am in cont?
Asta e un dezavantaj, faptul ca nu iti arata cat mai ai pe card... poti sa il verifici la un bancomat...
Eu am mai patit ca dupa o tranzactie (exact dupa virarea banilor) sa imi arete cat mai am pe card, dar nu arata tot timpul... nu stiu cum de uneori imi arata...