Log in

View Full Version : Problema instalare windows

marcghi
16-12-13, 19:54
Ma confrunt cu o problema la instalarea windows pentru care nu am gasit rezolvare si apelez la ajutor.
Vreau sa instalez windows pe un PC mai vechi - mb ecs nforce3 939, procesor athlon 3000+, 2x512mb DDR, placa video ati 9200 agp, hdd 120 Gb, dvd rw.
Problema este urmatoarea - instalez win xp, totul decurge normal, dar dupa restart bara taskbar , inclusiv butonul start sunt blocate, nu reactioneaza la niciun fel de click. Clickul pe restul ecranului este normal. Daca pun pe desktop o scurtatura, de exemplu My computer, aceasta se deschide dar la randul ei se blocheaza si nu mai reactioneaza la click.
Daca intru de la tastatura cu ctrl+alt+del in task managersi dau logoff si apoi intru iar, totul functioneaza normal.
Am incercat cu mai multe variante de wix xp, cu formatarea intregului hdd, am incercat apoi win 7 si culmea problema ramane aceeasi.
Are cineva idee ce se intampla, ce as mai putea incerca ? Ce ar putea fi, ceva software sau hardware ?

franta
16-12-13, 20:30
skiba tastatura sau mausul poate e ceva care face contact imperfect
daca nu se rezolva scoate ramu pe rand daca spui ca ai 2 placute si vezi ce face

PS:
Poti baga un cd butabil ubuntu sa vezi daca merge fluent

marcghi
16-12-13, 21:08
contact imperfect nu cred, ar fi o treaba aleatorie, dar face tot timpul la fel.
am facut toate combinatiile posibile cu rami, cate una , amnadoua , degeaba.
am sa incerc acum si cu ubuntu, sa vad ce face.

---------- Post added at 20:08 ---------- Previous post was at 19:56 ----------

pana descarc ubuntu, am incercat alta placa video, aceeasi problema.

franta
16-12-13, 21:51
cu temperaturile cum stai

MaximusFBI
16-12-13, 22:08
Am avut ceva asemanator si era din hdd.
Am schimbat si e ok.

marcghi
16-12-13, 22:55
am incercat ubuntu (instalat pe hdd, nu livecd) si totul pare sa functioneze normal, dar nu prea stiu eu ce si cum cu linux, dar nu s-a blocat nimic pe unde am intrat.
temperatura aratata in bios la cpu era 57, am schimbat pasta (arctic silver 5) si acum am 55. mb arata 33. cam mult cred ca la procesor, dar mai mult de atat nu am ce face fara sa schimb coolerul.
din pacate nu am alt hdd cu care sa incerc.

zildan
17-12-13, 01:52
Sistemu e prea slab pentru versiunea de windows sau ai belele cu HDD (sau driverul lui).

marcghi
18-12-13, 00:55
Dupa cum am zis, am instalat Ubuntu fapt ce a dus la formatarea hdd in ext - asa cred ca se foloseste pentru linux, daca gresesc sa ma corectati.
Apoi am revenit la instalarea winxp, implicit formatarea completa a hdd in NTFS, fara partitionare.
De aceasta data totul functioneaza normal, deci probabil a fost o problema de formatare sau partitionare a hdd.
Multumesc celor care mi-au dat atentie si au incercat sa ma ajute.

konstantine
18-12-13, 02:13
Probabil prima oara cand ai instalat win ai dat quick format si au ramas ceva virusi pe hdd de aceea nu functiona corect calculatoru'.

horatyu
18-12-13, 08:47
cred ca e ceva legat de tastatura si mause-ul
posibil sa fie mai noi si driverele pt ele nu sunt recunoscute de win