View Full Version : Alegerea unui UPS
Salut , va rog frumos sa imi recomandati si mie niste firme/modele de ups-uri cu o putere de 350/400W , comercializate in RO
Respectivul ups va trebui sa alimenteze/sustina un sistem i3 ( cel de la vanzari - 250W ) + monitor lcd 22'' ( 45W ) + router wifi ( 15W ) + nas cu 2 x 2Tb ( 25W )
In plus pt. o plasma de 42'' 3D , avand un consum max. de 325W , ce ar fii mai indicat :
- un ups de 350/400W , asta ca sa pot alimenta si receptorul de satelit hd/media palyerul
- prelungitor cu protectie la supratensiuni , in acest caz , va rog frumos niste exemple/modele practice
Multumesc anticipat de raspunsuri/pareri
Pentru plasma recomand cel putin 1000VA (~800 W reali) pentru a nu ajunge sa fie suprasolicitat. Pentru I3 si restu nu as pune nimic sub 650VA (~350-400W reali), ideal ceva de 800VA. Suprasolicitarea cu incalzire excesiva apare in general cand UPS-ul este incarcat peste 50% fiindca majoritatea celor de calitate medie sunt subdimensionate. Prefer sa nu ajunga la regimul respectiv decat pentru perioade foarte scurte.
Personal folosesc asa:
1000VA Swix cu AVR (cumparat din REAL) - Plasma 55" + Dreambox
650VA Vmark cu AVR (cumparat din Flanco) - server NAS (Intel atom 1.6Ghz, sistemul fiind un Dell mini cu alimentator exterm gen laptop+ 4HDD-uri 1TB pe USB, de asemenea cu alimentare externa), BlueRay player, media player, router.
800VA nu mai stiu exact marca - Plasma 50". Asta nu prea face fata daca se ia curentul, intra in foarte scurt timp in protectie de suprasarcina si se opreste.
Toate le am de aprox 2 ani si isi fac treaba fara probleme. La ultimele 2 am schimbat acumulatorii la aprox 1.5 ani(s-au dus in acelasi timp desi unul era Panasonic). Vad ca cel de 1000VA inca nu are probleme, deci e si putina loterie...
In afara de putere si sa aiba AVR nu m-a interesat, deoarece scopul meu este sa ofere o protectie relativa la socurile de curent si sa mentina o tensiune relativ constanta pe iesire. Sursele la TV-urile din ziua de azi si ale altor aparate fiind in comutatie au o plaja destul de larga in tensiune si de asemenea sunt destul de tolerante la tot velul de minuni din retea. Pe prelungitoare scumpe nu am dat banii deoarece protectia la trasnet este destul de relativa si realemente o pot oferi doar echipamente foarte scumpe pe o retea electrica foarte bine pusa la punct. Unde locuiesc eu din pacate cladirea este veche si totul este ingropat adanc in tencuiala, deci nu m-am incoumetat sa refac totul. Probleme nu am avut de nici un fel asa ca traiesc cu asta.
In rest, depinde doar de buzunar si de pretentiile individuale, daca doresti sa alegi ceva mai de firma sau ceva mai ieftin.
Bafta la selectii si sper sa te ajute.