PDA

View Full Version : Nu receptionez Etno TV

titigsm
18-07-13, 12:46
salut
am o problema cu etno tv, am o antena 90/90 akta, rec amiko 8200, stau in jud. suceava si nu mi ia semnal pe eutel\sat w2 16e, 12575v4355, etno tv. e suficienta marimea antenei sau ar trebui sa iau una mai mare? mentionez ca satelitul imi intra ia transponderul antenelor si tvr functioneaza, semnal 80 la suta.
care ar fi rezolvarea?
multumesc

Florynsv
18-07-13, 14:06
Rezolvarea ar fi o antena mai mare de preferinta macar 1,5m sau daca nu e bine asa, uita-te la Etno pe Hellas Sat 39 E in pachetul Dolce atat Etno cat si Taraf sunt emise necodat si merg mult mai bine decat pe 16E!

titigsm
18-07-13, 14:09
din pacate pe hellas sat nu mai intra etno sau poate am eu o problema
multumesc

dMd
18-07-13, 14:33
Canale TV Romania FTA (http://www.flysat.com/tv-ro.php) si Eutelsat 16A @ 16° East Beams (http://www.flysat.com/e16a-beam.php)

Florynsv
18-07-13, 14:39
Merge pe Hellas Sat, scaneaza frecventa 12688 V 30000 7/8 si o sa-ti intre Etno TV, Taraf si Nasul TV. Cei de la Dolce au mutat ceva programe in ultima vreme.

zmeura
18-07-13, 14:43
Daca nu vrea pe nici un satelit incearca cu alt LNB,frecventele pe care le cauti sunt catre limita de sus a benzii KU.

mar1us
19-07-13, 02:40
Rezolvarea ar fi o antena mai mare de preferinta macar 1,5m sau daca nu e bine asa, uita-te la Etno pe Hellas Sat 39 E in pachetul Dolce atat Etno cat si Taraf sunt emise necodat si merg mult mai bine decat pe 16E!

Da mai florine dar pe hellas nu-i transmis HD ;)

---------- Post added at 23:40 ---------- Previous post was at 22:30 ----------

Da intradevar,se pare ca e o problema,la mine intrau,acum nu mai vor...

http://img844.imageshack.us/img844/9601/d7zf.jpg

Florynsv
19-07-13, 13:49
Apai daca asta e motiv pentru atata deranj sa fii dispus sa cumperi antena mai mare sau sa te chinui sa scoti si ultimul strop de semnal din antena pe care o ai, eu unul ma las de sateliti! Nu reusesc sa-mi dau seama, ce fel de HD e ala emis de Etno TV si Taraf cu bitrate de 3000 kb/s, cu imagine in format 4:3 transmisa 16:9, de se vad oamenii turtiti daca lasi imaginea in formatul transmis de ei! N-am mai vazut asa ceva nici la un post de televiziune cu pretentii de HD.

kosar
19-07-13, 20:09
E o confuzie in termeni.
Mpeg4 nu inseamna HD, este doar norma de compresie.
Si cei de la Hello HD si multi alti provideri transmit programe SD comprimate mpeg4, transmisie dvb-s2.

Florynsv
19-07-13, 23:31
Nu man, aici nu e nici o confuzie, Etno TV si Taraf chiar sunt transmise hd pe 16E, bine nu full hd 1920x1080, ci un soi de hd ready 1280x720. Eu stiu ca un post de televiziune este sd, daca transmite cu rezolutii de pana la 720x576, indiferent de norma de compresie folosita MPEG-2 sau MPEG-4, dar Etno si Taraf in cazul nostru au rezolutii mai mari de 720x576.

kosar
20-07-13, 10:08
Nu stiu cat de HD este, rezolutia nu se vede pe receptorul meu, insa in lista de canale in spatele canalelor HD scrie clar HD, nu si in cazul acestor doua canale, iar calitatea imaginii parca totusi nu este HD.

---------- Post added at 09:08 ---------- Previous post was at 09:05 ----------

Am facut o inregistrare de pe ambele canale si le-am redat pe pc.
Intr-adevar rezolutia nu este SD.

titigsm
21-07-13, 12:38
intr-adevar a fost modificata frecventa, se receptioneaza cu nasul si taraf, si in info satelit figura pe o alta frecventa, iar cei de la etno dau numai coordonatele de pe eutelsat w2, in dvb-s2, insa cu o nantena de 1.4 m calitatea urca doar la 30%, antena fiind focalizata pt antene si tvr.
multumesc foarte mult de ajutor

mar1us
08-08-13, 17:40
Pai si care e freqventa noua,sau ziceai la gluma ?

kosar
08-08-13, 17:45
Frecventa pe Eutelsat w2 16*E este: 12574 V 4355 testat chiar acum !

mar1us
08-08-13, 17:47
Mersi @kosar Dar merge ? Eu nu sunt acasa deocamdata sa incerc ...

kosar
08-08-13, 17:50
Scrie testat acum, semnalul nu este prea mare, dar receptorul este destul de sensibil la semnale mici, LNB-ul la fel si functioneaza fara intreruperi.

mar1us
08-08-13, 17:56
Se pare ca am sarit peste " testat acum" scuze ! ;)

kosar
08-08-13, 18:07
http://i.imgur.com/ACVeeQj.jpg

mar1us
17-08-13, 22:00
Mersi la mine si-a revenit,singur...

http://img580.imageshack.us/img580/6494/93zo.jpg

ilie_ilie
20-09-13, 10:57
Mersi la mine si-a revenit,singur...

http://img580.imageshack.us/img580/6494/93zo.jpg

Si la mine sant probleme in zona Pitesti cu frecventa 12575-v -4355 cand are semnal bun , cand il pierde si am observat problema asta in special cand ploua sau bate vantul un pic se deregleaza ceva la ei si asa face decand au inceput transmisia pe 16 E. Probabil au niste meseriasi de 2 lei care se ocupa de intretinerea semnalului care i-si bat joc de tot ce insemna sa fii competent. Programele moldovenesti se vad fara nicio problema pe antena mica de focus si ar bine sa ia lectii domnii de la sky de la cei moldoveni care se ocupa de ridicarea semnalului s-au insusi Prigoana ca plateste acolo niste incompetenti. Spun asta pentru ca , dupa cum am zis problema semnalului nu este la antena mea deoarece azi merge fara probleme si maine cu aceeas antena , nu m-ai merge deloc. Lucru romanesc facut in bataie de joc si ca de altfel asa cum ne-au obisnuit cam toti ce au in ingrijire anumite servicii. Si cum sigur o sa existe cineva care o sa spuna sa m-a mut pe helas sau sa pun antena de 1,5m , nu vreu pentru ca tote programele de pe acest satelit merg cu antena de 0,9 foarte bine , numai acest skay e bataie de joc. Asa ca toti care au problema cu receptia pe Etno 16E si ce m-ai e pe frcventa asta , sa nu va m-ai dereglati antenele , fiindca munciti degeba .

kosar
20-09-13, 15:17
Semnalul oscileaza destul de mult in putere de a lungul unei zile, de la semnal puternic, pana la abia receptionabil cateodata. Poate ar trebui atentionati cumva despre acest aspect, ei folosesc farfurii enorme probabil si nu sesizeaza diferentele atat de mari de semnal.

ilie_ilie
20-09-13, 18:32
Semnalul oscileaza destul de mult in putere de a lungul unei zile, de la semnal puternic, pana la abia receptionabil cateodata. Poate ar trebui atentionati cumva despre acest aspect, ei folosesc farfurii enorme probabil si nu sesizeaza diferentele atat de mari de semnal.

Sant de acord cu tine sa-i atentioneze cineva cu oscilatia mare de semnal , dar unde si pe ce adresa ?

kosar
20-09-13, 21:36
...n-am idee :D

Din partea mea semnalul este in regula si asa, nu-i urmaresc :clap: de loc !
Pacat, ca poate apare si 0TV pe acolo si nu o sa avem semnal stabil pe senzationescu. :tv:
Vine anul electoral, ar trebui sa aiba grija sa ajunga in cat mai multe localitati unde au influenta masiva aceste canale. Nu cred ca senzationescu va ramane fara un mic circ media in viitoarea campanie electorala.:duel:

mar1us
22-09-13, 23:50
Sant de acord cu tine sa-i atentioneze cineva cu oscilatia mare de semnal , dar unde si pe ce adresa ?

Pai de ce nu o faci chiar tu ? Trimite-le un mail,sigur pe site-ul lor au la date de contact inclusiv numr de telefon ,succes !

ilie_ilie
26-09-13, 17:47
Pai de ce nu o faci chiar tu ? Trimite-le un mail,sigur pe site-ul lor au la date de contact inclusiv numr de telefon ,succes !

Am reusit sa vorbesc cu un domn de la etno si am primit raspuns ca nu se poate semnal m-ai mare fiind in s2 si ca pe antena lor de 1,2 nu sant probleme la receptie. A m-ai pomenit de ceva in care le-a intrat apa si l-a distrus in vara la o vijelie puternica si de atunci au ramas cu probleme si m-ai mult de atat semnal , nu se poate. Asa ca cine vrea frecventa 12574s2 16E , puneti-va antene de minim 1m. Degeaba i-am, spus eu ca moldovenii se vad cu antena de 0,65, pentru etno nu se poate. Sincer nu m-am uitat la ei nici cinci minute decand au aparut , da am vrut sa vad cat de mult ii intereseaza parerea celor care ar dori sa-i urmareasca pe aceasta pozitie la 16E.

MaximusFBI
26-09-13, 22:26
Cu antena de 1.20 m se receptioneaza foarte bine si stabil .
Mai ales ca pe acea frecventa ETNO TV e la pachet cu Taraf Tv , Vacanta Tv , DIRECT DIGITAL si TTV

mar1us
27-09-13, 00:59
Am reusit sa vorbesc cu un domn de la etno si am primit raspuns ca nu se poate semnal m-ai mare fiind in s2 si ca pe antena lor de 1,2 nu sant probleme la receptie. A m-ai pomenit de ceva in care le-a intrat apa si l-a distrus in vara la o vijelie puternica si de atunci au ramas cu probleme si m-ai mult de atat semnal , nu se poate. Asa ca cine vrea frecventa 12574s2 16E , puneti-va antene de minim 1m. Degeaba i-am, spus eu ca moldovenii se vad cu antena de 0,65, pentru etno nu se poate. Sincer nu m-am uitat la ei nici cinci minute decand au aparut , da am vrut sa vad cat de mult ii intereseaza parerea celor care ar dori sa-i urmareasca pe aceasta pozitie la 16E.

Vezi ca se poate,toata treaba e sa vrei ;)

ilie_ilie
27-09-13, 12:01
Vezi ca se poate,toata treaba e sa vrei ;)

In momentul asta s-a intamplat minunea sa intre semnal pe antena de 0,65 focus ,dar nu este si stabil intra cu intreruperi . Probabil ca a insemnat ceva convorbirea cu dl de la etno , fiindca pe antena asta mica nu m-ai reusisem de prin vara sa-i vad. Poate am sa pun vreuna de max ca pe aia sant sigur ca se prind bine , da numai cand va aparea dl Dan cu otv , dupa parerea mea La anul si La Multi .... Ani.

vic5
27-09-13, 15:06
... Probabil ca a insemnat ceva convorbirea cu dl de la etno...
Timp pierdut?

ilie_ilie
27-09-13, 15:17
Timp pierdut?

Timp pierdut , cu ce? Un hoby se plateste cu ceva si daca am pierdut cateva minute , nu conteaza deloc pentru ca am castigat experienta.

mar1us
28-09-13, 02:14
Corect ilie_ilie !

La mine cam asa stau lucrurile antena 1.1 triax,lnb inverto black

http://img96.imageshack.us/img96/8373/hl8v.jpg

dic_star79
28-09-13, 11:05
Cam asa stau la mine pe o antena 1.15, lnb inverto ultra black .

http://imageshack.com/i/3ua7lej

mar1us
28-09-13, 11:12
Pe tapatalk nu se vede poza ta,cel putin la mine

http://img.tapatalk.com/d/13/09/28/ygaty6ar.jpg