View Full Version : Nu reusesc sa prind Intelsat 12
Am o antena toroidala cu 8 lnb-uri momentan. E centrata pe Astra 23.2 E, si lnb-urile sunt conectate printr-un switch 10/1 opticum. Ultimul lnb e pus pe Helas (39 E) si ieri am mai cumparat un lnb (inverto eco) pe care am vrut sa il pun pe Intelsat 12 (45 E). L-am pozitionat cu 6 grade mai in dreapta fata de Helas, dar nu prind nimic - la receiver am L 77% dar Q e 0. Toate celelalte merg bine, doar pe lnb-ul asta oricat l-am mutat mai in stanga/dreapta receiver-ul tot 0 arata la Q. Poate cineva sa ma ajute cu un sfat, ce problema poate fi in cazul asta? Se poate sa fie lnb-ul/conexiunea de vina, chiar daca L arata 77?
Incearca 11523V5787 Prima Tv si Kiss Tv, poate nu esti pe satelitul care trebuie.
Am adaugat tp cu prima, dar Q tot 0 e si nu prind nimic. E ciudat, chiar daca am mutat usor lnb-ul 1-2 grade stanga/dreapta tot nu se prinde nimic. Se poate sa fie o problema cu cablul/lnb-ul, in conditiile in care totusi apare L 77% (daca nu pun nimic, spre ex. scot mufa, apare L 40%)?
dic_star79
14-05-13, 17:54
Poate nu mai ai focar secundar si pentru acest satelit si ai ajuns la extremitatea receptiei sau incearca sa faci receptia cu LNB.ul de la HelasSat miscandul pe acesta.
Pentru T 90
Incearca sa cauti aici : http://www.satlex.de/de/wavefrontier_calc.html
Parerea mea,si eu am avut t90:inceaca sa pui maxim 20 grade est si 20 vest fata de pozitia ta 0,fata de focarul tau principal
Focarul si inclinatia la un t90 fac multe...
Cauta si pe satlex,pe mine m-a ajutat mult adresa asta
Si eu am o toroidala T90 si receptionez de la 5*V pana la 45* E. Pe 45*E e drept ca imi intra doar transponderul cu Prima si Kiss cu Q cca. 58-60%, in timp ce la extremitatea cealalta, de ex. pe transponderul cu B1 de pe Amos am Q 88-90%! Ca sa incapa LNB-ul pt. Intelsat 12 am prelungit sina originala a antenei cu o alta sina din aluminiu, dar care din pacate nu urmeaza aceeasi curba. Daca sina originala ar fi fost mai lunga, sunt sigur ca si semnalul ar fi fost ceva mai bun, dar nu cu mult tare.
Am uitat sa mentionez ca antena e centrata pe Astra 1 la 19.2*E. Locatie: Cluj.
Site-ul satlex e foarte util, dar am remarcat ca gradatiile de pe sina antenei nu prea corespund cu pozitiile generate de calculatorul lui satlex.
Sfat: Pentru reglaje "la fir de par", foarte util este sa ai la indemana un telefon android pe care sa ai instalata aplicatia "Enigma Signal Meter - Sat-Finder".
@claudero: Nu cumva suntem vecini? :-)
@claudero - Vezi ca e semnal mai bun pe 46 E (AzerSpace 1):
10975 H DVB-S/MPEG-2 28500 5/6
Pe urma misti lnb-ul un pic (de regula ar trebui sa intre atat AzerSpace 1, cat si Intelsat 12)