Log in

View Full Version : S-a descoperit viata pe Marte ??

gabrield
05-01-13, 21:33
Amanunte aici :
http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=MpOjKzMW7Go

Ramane de aflat daca nu cumva e fake.
Dupa imagine, eu optez pentru a doua varianta, fara sa las loc si pentru prima varianta, cum e obiceiul la unii.

franta
05-01-13, 22:51
e falsa, marte nu are atmosfera albastra
am vazut farse mai bune :)

Meridian
06-01-13, 01:51
Marte...

Compoziția atmosferei: 95% dioxid de carbon, 3% azot, 1,6% argon, conținand urme de oxigen și apă. Atmosfera este prăfoasă, oferind cerului marțian o culoare maroniu-roșcată.

Existența metanului indică faptul că pe planetă a existat, sau există, o sursă de gaz. Activitatea vulcanică, impacturile cu posibile corpuri cerești și existența vieții sub forma unor microorganisme, ca metanogenele, reprezintă posibile surse.

In lunile de iarnă, cand polii sunt permanent in umbră, suprafața ingheață atat de puternic incat 25-30% din intreaga atmosferă se condensează in bucăți groase de gheață din CO2.

Dupa cum vezi...e destul de complicat!

Agenția Spațială Europeană speră să trimită oameni pe Marte prin 2030-2035. Dar inainte de asta, agenția va lansa ExoMars, in 2018. De asemenea, astronauți vor fi trimiși pe Lună intre 2020 și 2025. Inițial, ESA plănuise o aventură in comun cu SUA, dar legea din Statele Unite interzice transmiterea de informații legate de tehnologia spațială, ceea ce a determinat o competiție intre cele două.

Ramane de vazut!

gabrield
06-01-13, 10:05
Marte...

...
In lunile de iarnă, cand polii sunt permanent in umbră, suprafața ingheață atat de puternic incat 25-30% din intreaga atmosferă se condensează in bucăți groase de gheață din CO2.

Dupa cum vezi...e destul de complicat!
...

Eu n-am mai vazut planeta care sa aiba polii in umbra.
Unul singur, da, si Pamintul are, dar amindoi e imposibil.

Cine a scris asta nu prea are habar, deci nu merita prea mare incredere.
Alte surse ce spun ?
Despre culoarea cerului, sint de acord, nu e albastru.