View Full Version : Campania de calificare - Brazilia 2014
Primele meciuri, conform programului negociat de Piturca sint :
Estonia - Romania
Andorra - Romania
Dupa cum se stie, acest program e foarte important, se ia in calcul forma slaba a fotbalistilor romani toamna, deci, se aleg meciuri usoare.
Meciurile grele sint prin aprilie mai, atunci, dupa pregatirea de iarna centralizata, se stia ca fotbalistii romani sint mai in forma.
Numai ca pregatirea s-a cam schimbat, nu mai exista cantonamentele de iarna, de la munte, acum pleaca in tari calde, deja au alt bioritm...
Asa ca, negocierea e depasita de vremuri...
Totusi, dupa primele 2 meciuri, vom avea 6 puncte, lucru foarte important, se stie ca Franta a pierdut primul meci usor (Bosnia) chiar la ea acasa...
Mai sint citeva ore pina la meciul cu Estonia si deja s-a vazut directia lui Piturca.
Desi din declaratii, pare dusman cu Becali, niste jucatori stelisti care nu au ce cauta la Nationala sint cuprinsi in lot.
Probabil pentru a le creste cota.
Ar fi fost frumos sa il vedem pe Sinmartean, dar se pare ca nu face casa buna cu restul stelistilor si ca sa nu iasa conflicte, a fost lasat pe dinafara.
Nu a fost 3-0 cum am calculat eu sansele, dar a fost 2-0, aproape... mult mai aproape decit scepticii care se multumeau cu egal...
Acum se vor gasi destul de multi care inainte nu dadeau sanse la calificare sa spuna ca Rio e mai aproape.
Eu am mai spus si sint nevoit sa repet : Romania joaca un fotbal asemanator Italiei, combinat cu al Braziliei si pe alocuri presarat cu accente germane si engleze.
Al doilea meci in grupa Romaniei, pe National Arena.
Romania - Andorra.
Doua echipe ale caror steaguri seamana izbitor, sa vedem imnurile, dar cum ii stiu eu pe cocalarii de la Antena 1, sigur vor avea publicitate in momentul solemn.
Rezultat : Romania va cistiga cu cel putin 4 goluri diferenta.
Asta pentru cine vrea sa parieze... poate iese de o bere.
Asa cum spuneam si inaintea meciului, a fost scorul 4-0.
Imi pare rau sa observ ca cei de la Antena 1 si GSP au o atitudine ostila Nationalei, parca ii vor raul.
Gembasu ala spunea la pauza ca Andorra va obosi, dar nu au arata delco obositi.
Nu comentez daca e corect scorul, ma roade (unii pot sa inteleaga ca am scris "doare") faptul ca publicul (rapidistii) il fluierau pe Tanase, de parca nu era roman.
Nu am auizt incurajari, scandari, nimic.
Nu avem public care sa merite rezultate bune.
Acum ma uit la Ungaria-Olanda si la 1-3 numai ungurii se aud.
Bravo lor, poate ma mut si eu in Ungaria.
Sau macar cer cetatenia...
A fost si Romania - Olanda 1-4.
Sansele pentru locul 1 nu s-au epuizat, Olanda nu poate fi invincibila, noi putem sa batem la olandezi.
Ar fi singura sansa a noastra, altfel, daca vom termina pe locul 2, vom avea de infruntat una din urmatoarele echipe de pe locul 2 :
(pun si locul 1, pentru a vedea mai tirziu daca am intuitie).
Grupa A - 1 Belgia 2 Croatia
Grupa B - 1 Italia 2 Cehia
Grupa C - 1 Germania 2 Suedia
Grupa D - 1 Romania 2 Olanda
Grupa E - 1 Norvegia 2 Elvetia
Grupa F - 1 Rusia 2 Israel
Grupa G - 1 Bosnia 2 Grecia
Grupa H - 1 Muntenegru 2 Anglia
Grupa I - 1 Franta 2 Spania
Ce avem noi si nu mai are nimeni ?
Invidia, sau preocuparea asta de a vedea ce face aproapele, vecinii, cunoscutii, etc.
Numai la romani exista preocuparea "ce vor spune oamenii"...
De aici, luptele interne, totul e facut numai pentru a distruge pe altii, in loc de avansare personala.
Spuneam eu " mediocritatea nu accepta si nu recunoaste valorile".
Ca in bancul ala, cu romanii in iad, care nu aveau cazanul pazit.
La intrebarea " de ce nu il pazeste nimeni sa nu iasa romanii din cazan ?" raspunsul :
- Pai, cum ridica unul capul, cum ii dau ailalti peste bot si il trag inapoi.