Log in

View Full Version : marimea antenei conteaza?

kcrysty
23-07-12, 17:08
as dori sa cumpar si eu o antena mai mare decat o am eu acum pe a mea(120cm are antena mea offset acum) as vrea tot un offset de 150cm sau poate chiar una de 185 cm si asa vrea sa stiu cam ce diferenta de semnal as avea pe una de 150cm fata de cea pe care o am eu acum? Ma intereseaza ptr.satelitii mai greu de receptionat.Pe noua antena pe care vreau sa o cumpar as monta si alt lnb mai performant.Si intre un affset de 150cm si o parabola de 140cm ar fi ceva diferenta de semnal amandoua avand acelasi lnb sa zicem?

dic_star79
23-07-12, 17:52
Sigur ca dimensiunea antenei conteaza, dar sa nu uiti ca sunt spoturi care nu sunt receptionabile stabil nici cu 3m, gen Astra 1N spot UK ! Dar daca te afli cu o antena de 1.2 m la limita receptiei pe THOR sigur ca o antena de 1.8 va imbunatati semnalul !

O idee despre ce si cum poti arunca si aici : http://www.flysat.com/dish.php

badeaghio
23-07-12, 18:39
Acum ce LNB folosesti? incearca si un inverto ultra black.
Daca iti permite spatiul, da, poti instala un offset de 1.8 (avantaj iarna-curatatul zapezii mai usor).
Din cate am inteles offset-ul de 150cm de la tehnicb nu e prea stralucit.

Da, marimea conteaza.

Ce locatie ai si ce vrei sa prinzi? Poate e cineva din zona ta cu un reflector mai mare si te poate lamuri.

kcrysty
23-07-12, 19:10
Sunt din bacau si ma intereseaza sa prind canalele hd nordice de pe thor.Acum am un lnb titanium de 0.1db si as vrea sa montez pe antena care o cumpar un invacom.Stie cineva cat de buna e antena de 1,5m de la tehnicb?

horatyu
23-07-12, 19:59
la o antena de 1,5 m nu mai poti folosi motor H-H ci doar motor cu actuator si pozitioner

exista diferenta , dar tine si de antena, de cum a fost manevrata pana acum, pentru ca cea de 1,5m sa nu fi fost bine manevrata si sa fie deformata si sa nu mai focalizeze bine

tine si de modul de instalare , cat de bine este reglata, dar in principiu o antena de 1,5 m are un castig mai mare in decibeli decat una de 1,2 m

kcrysty
23-07-12, 20:07
Dar despre lnb invacom optic stie cineva ce castig as avea la antena fata de unul normal?

waterman
23-07-12, 22:02
Salut!

Poti afla mai multe despre lnb optic aici http://www.tele-satelit.ro/TELE-satellite-0909/rom/gi.pdf

zappa
26-07-12, 11:11
Stie cineva cat de buna e antena de 1,5m de la tehnicb?
Ieftina si proasta. Nu da banii pe asa ceva.

horatyu
27-07-12, 00:49
o antena de aluminiu de calitate este TRIAX de la catec.ro este de 110 cm , nu stiu daca aduc si mai mari , poate chiar de fier , dar antenele de la firma Triax sunt de calitate si au un castig foarte bun in decibeli fata de alta antena de aceiasi marime si se preteaza pentru motor H-Hhttp://www.catec.ro/media/catalog/product/cache/1/image/5e06319eda06f020e43594a9c230972d/f/i/file_5.jpg

sizan
27-07-12, 23:01
parvca triax nu face mai mari de 110 cm.

dingo31
03-03-13, 10:36
sunt diferente considerabile de pret intre o antena de firma si o antena no name. problema este daca merita sa dai banii pe o sigla sau pe faptul ca pe antena scrie nu stiu ce marca? de exemplu exista antene "triax" originale si exista si antene "...design triax" - deci niste imitatii mai ieftine, nu cunosc performantele.
intrebarea este, merita 600-700 ron o anntena aluminiu de firma sau una de otel, aceleasi dimensiuni cu pretul sub 200 ron?
antena de aluminiu este mai usoara, mai durabila, randament putin mai bun, ...dar numai in teorie, dupa parerea mea.
eu am o antena 1.4 aluminiu prime focus peruvision si am acelasi semnal ca pe antena de fier offset 1.2 de la tehnic b, dar de 3 ori mai ieftina si veche de 3 ani.
cine a testat antena aluminiu offset 1.8 m de la peruvision? cum se comporta si daca merita pretul?

dic_star79
03-03-13, 12:32
Stiu ca tu esti la limita spotului Astra de la 28.2 E si vrei sa receptionezi canalele de pe 28.2 E, eu zic inainte sa cumperi o asemenea antena sa afli de la cei din zona ta daca receptioneaza acele canale cu antena de 1.8m

dingo31
04-03-13, 03:58
da, astra 28.2 este principalul scop dar nu singurul pentru care am nevoie de antena peste 1.4m. am sa incerc cu una second hand daca am norocul sa gasesc pe undeva. PM, tks .....?

claudiu
28-03-13, 13:37
@dyngo
antena offset de 1,85 de la peruvision ,fabricatie polonia ,are 1,85 degeaba. In urma cu 4-5 ani reflectorul offset era mai usor ,ce au antenele acum e ceva mai greu asa ca nu stiu ce aluminiu folosesc la fabricatie. E cit de cit ok pina la primul vint mai puternic cind partea de deasupra prinderii se va indoi si va fi la acelasi raport S/Z cu o antena de 1,4m simetrica. Sau chiar mai slab. Si mai are o problema ca si ruda ei antena simetrica de 1,8m fabricata tot in polonia, e vorba de montura .De fapt monturile la cele 2 antene sint identice .
Daca esti din constanta ,stiu ca un amic a optat pentru o antena de 2,2m simetrica pentru a receptiona 28est,renuntind la o antena de 1,8m in ideea sa nu mai aiba probleme cu semnalul pe vreme urita .Sint informatii verbale ,eu nu am vazut antena de 1,8m si nici nu stiu cine a montat,cum a montat-o si alte amanunte. E posibil sa mearga si cu 1,8m trebuie incercat .

dingo31
29-03-13, 08:55
@claudiu
multumesc mult pentru detalii, cred ca sunt pe deplin edificatoare ref antena de 1.8 care nici mie nu prea mi-a inspirat multa incredere dar vroiam o certitudine. antena mai mare de 1.8 nu prea am cum sa montez, deci ma multumesc cu un offset ieftin de 1.5 m de la technic b, dar cu montara aia grea schimbata. tot la peruvision este un offset de aluminiu 1.25m, se pare ca ar fi excelenta si merita banii din plin, comparabibila cu gibertini sau alta marca de lux, asta tot din auzite si conform celor din magazin. nu am testat si nu stiu exact dar arata bine de la distanta.

claudiu
29-03-13, 12:29
@dyngo
in acest moment in romania nu gasesti marfa de calitate,majoritatea magazinelor aduc marfa ieftina ca merge si asa .Majoritatea antenelor vindute in magazinele de profil sint aduse de peruvision,prea putini mai aduc din alte surse sau mai confectioneaza aici antene. Daca vorbesti de antena de 1,2 de la peruvision la care bratul antenei iese prin reflectorul offset nu o poti compara cu gibertini;bratul antenei e sudat pe prinderile antenei si lnbul nu prea e in focar ,reglajul e cam cu cintec. La un gibertini o sa vezi ca materialul e altul ,finisajul mult diferit.
Antenele care se vind aici ca antene triax sint facute in portugalia si mai mult chiar prinderea de antena si montura sint diferite de ce aveau antenele triax acum 6-7 ani.Si sa dai 7 mil pe o antena care costa 50euro doar ca scrie pe ea triax nu cred ca ar fi o miscare inteleapta. Ca vorbim de triax,hirchmann antenele lor cu care se lauda sint comandate in portugalia, singura firma germana care isi mai face antenele e kathrein,dar la ei o antena de 1,20m e 400euro. Iar daca vor antene foarte ieftine si le comanda in turcia dar e si un minus de calitate.
Despre antenele gibertini sint ok ,antene foarte rezistente,reglata bine si strinsa bine nu prea se deregleaza,daca o ajuta si suportul.
Acum e tare greu sa recomanzi cuiva marfa de calitate pentru ca in europa nu prea se mai fabrica mare lucru,iar ce se mai fabrica la calitate superiora si cu control de calitate la singe e la pret neinteresant pentru majoritatea romanilor.

dingo31
03-04-13, 03:03
Ieftina si proasta. Nu da banii pe asa ceva.
@zappa are perfecta dreptate. eu am dat banii pe antena asta si am testat-o ieri. semnal maxim 64% pe acelasi transpoder unde am semnal 73-74% cu offset tabla de 1.2m si 84% cu antena aluminiu prime focus de 1.4m de la peruvision. in plus are o montura grea si nepractica, fixata de oglinda doar prin 4 coltare de tabla subtire care probabil se vor rupe in timp. nu merita nici 50 ron. daca o vrea cineva o donez imediat. :)

claudiu
03-04-13, 12:45
@dingo
ce antena ai cumparat? 1,5m ?

klausz
03-04-13, 13:02
Ce parere aveti de Emme Esse 125 cm. Poate fi si montata pe un motor Amiko 3800?

Sent from my GT-I9300 using Tapatalk 2

me1960
03-04-13, 13:35
'' AMIKO DM3800

DISEQC ROTOR

DiSEqC 1.2 & USALS compliant
Metalic Gear Design
Drive dishes up to 140cm
Power through one single coaxial cable
Zero-Backlash Design for the highest precision ''

http://www.amikostb.com/?q=product&id=137

dingo31
03-04-13, 14:06
@CLAUDIU
da, din pacate am luat antena de la technic b de 1.5m, cea mai mare prostie. :rau:are randament cam cat una de 1 m. nu focalizeaza, montura defectuasa, etc.

claudiu
03-04-13, 15:00
@dingo
daca nu e strimba se mai poate ridica ceva la ea .Cumva asa macar la nivelul celei de 1,4m. Prima faza poze la montura ,antena si suport. Si sa ne auzim sa vedem s-ar putea face . Si cred ca asta ar trebui sa fie prima regula inainte sa cumperi o antena ,sa te informezi ce e cu ea.
@klausz
fabricantii de monturi h-h dau dimensiuni de antene care pot fi suportate dar in realitate e putin altfel . O antena de 1,2m daca nu are reflectorul din aluminiu e deja prea grea pentru o montura hh. Vinzatorul vrea sa isi vinda marfa asa ca el nu are nici o treaba cu problemele care pot aparea dupa instalare. Iar acest "up to 140cm" un fel de pui pe barba ta antene mai mari de 1,1 sau 1,2m nu trebuie luata de buna ,ca pe la noi ,mai in toate zonele tarii,mai sint furtuni cu vint puternic fie ca e vara sau iarna .
Pentru antene offset de 1,2m si mai mari, recomandarea mea ar fi montura polara pentru antena offset ,daca mai face cineva asa ceva pentru ca la magazine nu se mai gasesc,cu motor si pozitioner.

klausz
03-04-13, 15:06
Eu m-as indrepta spre 125 cm (care ar fi la limita, nu?). Modelul asta: http://www.satmultimedia.ro/component/page,shop.product_details/flypage,shop.flypage/product_id,1386/category_id,178/manufacturer_id,0/option,com_virtuemart/Itemid,26/ ar fi din aluminiu si ar avea doar 4,5 kg.
Dilema ar fi daca merita sa dau vreo 300 de lei in plus fata de modelul de 115 cm.

claudiu
03-04-13, 15:45
@klausz
la pretul de 4mil -4,5mil cred ca poti sa iei de aici din bucuresti o antena de 1,4m simetrica. Ca sa stii pe ce bai banii ,ar trebui sa vezi cine ,aici in bucuresti, are antena de 1,15m si ce reuseste sa prinda cu ea ca sa ai idee pe ce dai banii. Pentru ca altfel e loterie posibil sa te multumeasca ,dar daca nu e suficienta pentru ce te intereseeaza ,pierzi bani -chiar daca azi o cumperi si miine vrei sa o vinzi nu vei lua banii pe care i-ai dat .
Si un alt lucru acum ceva timp,6-8 ani in urma, antenele erau foarte diferite de la un fabricant la altul de la forma reflectorului parabolic ,prinderea antenei,montura pina la brat si prinderea lnbului. Acum aproape toate antenele sint la fel. Nu ma intereseaza ce e imprimat pe reflectorul parabolic. Chiar asa toti fabricantii sa aibe aceleasi matrite sau mare parte din antene sint facute la aceasi fabrica?

klausz
03-04-13, 16:16
Nu am spatiu sa pun o circulara grea. Locuiesc cu chirie si abia am reusit sa am acceptul de a agata o antena altundeva in afara apartamentului inchiriat. Vreau ceva calitativ, dar sa nu arunc banii doar de fite. Eu am o antena de 100 cm no name cu care reusesc sa prind inca in conditii bune sky uk (sky sports hd), ceea ce ma intereseaza mai mult. Acum nu stiu daca voi constata o imbunatatire semnificativa la vara, cand vor fi caldurile sufocante si receptia scazuta.

dic_star79
03-04-13, 19:36
O imbunatatire mai aduce si LNB, pe langa marimea antenei !

klausz
03-04-13, 21:53
Si care ar fi cel recomandat? Eu vad numai ieftine, deci posibil si proaste!?

horatyu
04-04-13, 10:04
o antena triax de aluminiu la dimensiunea (110cm) de care ai amintit este cea mai buna raportat la calitate pret

daca vrei antene mai mici de 90 cm cum sunt cele folosite de boom( dth-ul de la noi care a disparut in ultimul timp) erau foarte bune

uite aici

http://images4.okr.ro/serve/auctions.v7/2013/jan/17/3b9ff90c667f366fceb984ce32d15f12-5398064-300_300.jpg
http://arch7.okr.ro/auctions.v3/700_700/2011/02/03/3/7/658056996695503609943807-5691782-700_700.jpg
http://img16.mercador.ro/images_mercadorro/4177000_1_644x461_antena-parabolica-cu-doua-risaivare-pentru-boom-comanesti.jpg
nu e prea buna calitate imaginii dar ca sa vezi modelul e ok, o caracteristica e bratul pt sustinearea lnb-ului mai lat, sunt foarte bune calitativ si sunt suficient de solide ca sa reziste la vant(altele din fier daca e un vant mai puternic pot ceda)

PS: antene de acestea de boom am si eu noi noute daca vrei

claudiu
05-04-13, 12:18
@horatyu
antenele famaval pe care le-a dat boomul stateau mai bine la semnal decit antenele gibertini date tot de boom ,fiind la aceeasi dimensiune.Atit ca gibertini era mult mai solida la prindere antenei si montura pentru elevatie ,chiar supradimensionata pentru marimea ei ,ce o facea destul de grea. La testare antenelor famaval ,portughezii au venit cu un tabel cu valoriile medii ale semnalului pentru plaje de frecvente ,si la toate cele 5 antene de acelasi model pe care le-am testat valorile masurate au fost peste ce aveau ei in tabel-plaja 10750-10950 unde erau cele 3 transpondere pricipale boom - semnalul era cam cu 1,5-2,5db raport S/Z si la valoare undeva la 64-67. Dupa ne-au explicat ca daca valorile masurate sint sub cele medii pe care le aveau in tabel ,trebuie sa schimbe matritele de la prese. Ca o comparatie antenele de 90cm pe care le-a dat boomul cele de tehnic b,ca alea turcesti erau pus si simplu bataie de joc ,erau cu semnalul undeva la 63-64 ,rar mai gaseai cite una care sarea de 65 iar la raport S/Z undeva 12-13db iar cele de famaval erau intre 64-67 si cu raportul S/Z urcind pina la 14-14,5db . Ar trebui sa caut prin ce documentatie am strins cit timp am lucrat la boom mai ales fisierele in care mi-am notat masuratorile ,pentru ca am avut si multe antene de 1,2 si 1,25m la testat , se cauta o antena mai mare pentru instalatiile comunitare .Ar fi interesant mai ales pentru vinzatorii care isi lauda exagerat marfa .
@dic_star
lnburile profesionale nu au coborit cu factorul de zgomot sub 0,7 ,ca e smw,gardiner,kathrein sau alt fabricant serios. Daca nu ai semnal reflectat de antena ce sa faca lnbul ? De unde scoate semnal ca sa treaca de pragul de demodulare al tunerului ? Ca sa fiu mai clar crezi ca e vreo diferenta intre un lnb invacom (pret 1,3mil) si un inverto (pret 300 sau 350mii) la nivelul semnalului de pe aceasi antena? Poti avea suprize placute cu inverto pe unele transpondere foarte slabe. Majoritatea argumenteaza ca invacomul e foarte stabil dar are si el bubele lui . Asta e prosteala practicata de vinzatori asa cum acum lnburile optice de la invacom te scapa de toate problemele vrajeala care tine la cei care au bani si nu stiu ce sa faca cu ei; pentru un vinzator e mai interesant sa vinda un invacom optic pret 200euro decit sa vinda 20sau 30m de cablu rg11-400 sau 600mii.Pentru ca pe linga lnb mai vinde si fibra optica si convertor optic-rf si se aduna. Imbunatatirea unei instalatii inseamna o antena de calitate ,un ghid de unda facut pentru antena respectiva ,montura performanta ,cablu de cea mai buna calitate ,receptor de la un fabricant de renume si dupa toate astea pui problema lnbului.

klausz
05-04-13, 13:27
Astept maine o Emme Esse de 115 cmp pe care o voi instala in locul celei de 100 cm no name.
Pe cea actuala am sesizat o chestie ciudata si anume:
Receptionez toti satelitii (ce pot fi receptionati in ro cu o astfel de antena) de la 30W la 45 E, insa pe 28E am probleme cu semnalul. Daca reglez antena sa imi ofere semnal stabil pe 28E, pe Sky Sports HD1 de exemplu, atunci nu voi mai receptiona 30W, dar in schimb imi creste nivelul de semnal pe extremitatea estica. In momentul actual, un alt exemplu, Pe Thor 6 am semnal 95% (Vu+Solo2). Sa fie o problema cu motorul dm3800? Mentionez ca stalpul este perfect vertical.

me1960
05-04-13, 13:54
'' Sa fie o problema cu motorul dm3800? Mentionez ca stalpul este perfect vertical. ''

- bratul / '' trompa '' motorului are joc mare ?

- ar fi bine sa verifici la '' sange '' verticalitatea pilonului de sustinere ...

klausz
05-04-13, 13:57
Bratul nu are joc. Cred ca nici macar un milimetru, iar stalpul este la sange verificat. Este perfect vertical.
Poate ca totusi antena este cea care joaca feste.

dingo31
05-04-13, 17:01
cred ca problema este de la motor, bratul nu urmareste foarte riguros orbita clarke. am avut un motor vechi strong si prindea totul de la 30W la 75E. am vrut sa-l schimb cu un motor de la amiko 3800 chinezesc si am stat 4 zile calare sa refac orbita pe acelasi stalp, cu aceasi antena, fara rezultat. are o portiune de cca 60-70 grade care urmareste aproximativ binisor orbita dar apoi se intampla asa cum ai spus, o reglezi pe vest si pierzi in est sau invers.
dupa atatia nervi am demontat-o si am repus vechiul motor strong, in 30 de minute nu am avut ce face, urmareste toata orbita fara probleme.

klausz
05-04-13, 17:35
Sa fie mai bun asta chiar de-i mai ieftin? http://www.mondoplast.ro/Montura-H-H--pentru-Antena-Strong-SRT-DM2100-pg_ft-857

me1960
05-04-13, 19:30
regula

ieftin '' dai ''

''ieftin '' primesti .... de la orice componenta tv sat

dingo31
05-04-13, 20:13
@klausz
da, asta e motorul care nu mi-a dat bataie de cap. vezi ca si bratul e mai solid si rigid dintr-o bucata de metal foarte dur, cel de la amiko 3800 este din doua bucati de tabla, daca strangi mai tare bridele se deformeaza imediat. duce 1.2m fara probleme, eu il folosesc de cativa ani si refuza sa se strice.

horatyu
06-04-13, 20:49
@horatyu
antenele famaval pe care le-a dat boomul stateau mai bine la semnal decit antenele gibertini date tot de boom ,fiind la aceeasi dimensiune.Atit ca gibertini era mult mai solida la prindere antenei si montura pentru elevatie ,chiar supradimensionata pentru marimea ei ,ce o facea destul de grea. La testare antenelor famaval ,portughezii au venit cu un tabel cu valoriile medii ale semnalului pentru plaje de frecvente ,si la toate cele 5 antene de acelasi model pe care le-am testat valorile masurate au fost peste ce aveau ei in tabel-plaja 10750-10950 unde erau cele 3 transpondere pricipale boom - semnalul era cam cu 1,5-2,5db raport S/Z si la valoare undeva la 64-67. Dupa ne-au explicat ca daca valorile masurate sint sub cele medii pe care le aveau in tabel ,trebuie sa schimbe matritele de la prese. Ca o comparatie antenele de 90cm pe care le-a dat boomul cele de tehnic b,ca alea turcesti erau pus si simplu bataie de joc ,erau cu semnalul undeva la 63-64 ,rar mai gaseai cite una care sarea de 65 iar la raport S/Z undeva 12-13db iar cele de famaval erau intre 64-67 si cu raportul S/Z urcind pina la 14-14,5db . Ar trebui sa caut prin ce documentatie am strins cit timp am lucrat la boom mai ales fisierele in care mi-am notat masuratorile ,pentru ca am avut si multe antene de 1,2 si 1,25m la testat , se cauta o antena mai mare pentru instalatiile comunitare .Ar fi interesant mai ales pentru vinzatorii care isi lauda exagerat marfa .

l-ai bagat in ceata pe om, eu nu i-am spus sa ia orice antena de la boom ci o anumita antena(model) daca vrea ceva mai mic de 85 -90 cm

eu i-am pus niste imagini sa vada exact modelul si sa aleaga asa ceva

klausz
06-04-13, 22:40
Astazi a venit antena (Emme Esse 115). Am instalat-o dar din pacate nu am reusit sa o reglez prea bine din cauza vantului. Acum pe seara vad ca a mai stat dar cred ca maine o sa mai arunc un ochi. La prima vedere nu se observa vreo imbunatatire de semnal acolo unde m-ar interesa. Ma gandeam ca poate mai castig ceva pe Sky Sports Hd (28,2E). Din ce am reusit eu sa setez astazi nu exista nicio imbunatatire.

Ma gandesc ca poate ar fi bine ca Emme Esse-ul sa il montez fix iar antena no name sa o pun pe motor. Cred ca asa as avea ceva castig.

---------- Post added at 18:40 ---------- Previous post was at 16:56 ----------

Daca as pune 28,2E central, ce alti sateliti as mai putea receptiona cu tije pentru lnb-uri? Sunt sanse sa ajung la 16E? Dar 13 E?

dingo31
07-04-13, 19:27
Astazi a venit antena (Emme Esse 115). Am instalat-o dar din pacate nu am reusit sa o reglez prea bine din cauza vantului. Acum pe seara vad ca a mai stat dar cred ca maine o sa mai arunc un ochi. La prima vedere nu se observa vreo imbunatatire de semnal acolo unde m-ar interesa. Ma gandeam ca poate mai castig ceva pe Sky Sports Hd (28,2E). Din ce am reusit eu sa setez astazi nu exista nicio imbunatatire.

Ma gandesc ca poate ar fi bine ca Emme Esse-ul sa il montez fix iar antena no name sa o pun pe motor. Cred ca asa as avea ceva castig.

---------- Post added at 18:40 ---------- Previous post was at 16:56 ----------

Daca as pune 28,2E central, ce alti sateliti as mai putea receptiona cu tije pentru lnb-uri? Sunt sanse sa ajung la 16E? Dar 13 E?

sal @klausz
ce ai mai reusit sa faci? cu esse1.1 pe 28.2 din locatia bucuresti este posibil sa ajungi si pe 16E dar e greu si pe transpoder puternic, cum ar fi srtv TVR (11471). Pe 13E nu cred ca este posibil, cu putine exceptii, de ex 11629 JSC H 27500. Probabil si pe Hellas sa ai reusite.

---------- Post added at 18:27 ---------- Previous post was at 18:09 ----------

@horatyu, de la postarea lui @claudiu au venit niste informtii foarte clare si exacte, de ce spui ca l-a bagat in ceatza cu asta? ar fi mai bine sa continuam la nesfarsit cu sloganurile vanzatorilor??? >sa repetam la nesfarsit niste lozinci de la comercianti cu impact mare si efect invers nu cred ca e benefic, ex : cumparati invacom ca are 0.1 db,... etc. acum 12-15 ani scria pe lnb 0.9-1.1 db sau chiar mai mult. putem face etichete si sa scriem pe ele nu 0.1 ci 0.05 db. sunt sigur ca le vom vedea curand si se vor vine excelent !!!!!!!! -legile naturale ale fizicii nu ne intereseaza, la NOI SE POATE !
am testat atat invacom si alps cu ceva timp in urma, nici o diferenta notabila. acum am testat inverto black ultra si inverto red classic(ambele quad) si pot spune ca red classic nu este cu nimic inferior, decat la pretz.

Cine poate spune unde se pot cumpara in Romania LNB-uri adevarate, nu universale ci din acelea cu ghidul de unda potrivit pe dimensiunea si forma oglinzii (ms @Claudiu pentru info :) )

klausz
07-04-13, 19:44
Pentru ca si astazi a batut amaratul asta de vant, nu am mai incercat nimic. Sunt intr-o dilema: Sa schimb si motorul pe care probabil l-am strambat chiar eu tragand prea tare de el in timp ce el era cam strans de stalp sau sa renunt definitiv la motor si sa merg pe un multifeed.
De exemplu astazi, asa cum am reusit sa o reglez pe vant zilele trecute, reusesc sa obtin doar 40% semnal pe MBC-urile de pe ARABSAT 26E, pe digi 0.8W am maximum 66%, TVR HD 16E 70%.
Sigur nu e reglata la capacitate maxima ori datorita vantului, ori e ceva putred la mijloc.

dingo31
07-04-13, 21:41
@klausz
cu siguranta nu ai reglat bine antena. cred ca este foarte usor inclinata spre west si cred ca elevatia este putin mica, ar trebui sa ai ai mult pe tvr hd (11512 ) - ma refer pt locatia bucuresti. mai incearca pe sud si apoi mergi progresiv est-vest pe transpondere cu acoperire identica si vezi diferenta.

gigi_4476
08-04-13, 09:26
@dingo31:
Am vazut ca esti din CT si ai o antena de 1.40, poti sa-mi spui daca iti intra SkySport 1 de pe 28.2E? Am un triax 110 tda si un offset de 1.20 de la tehnicb, dar niciuna nu miroase semnal. Cu siguranta imi trebuie o antena mai mare (pt a receptiona spotul nordic Thor si skysport uk), dar sa vedem care e acea antena, ca review-urile vad ca nu sunt prea bune...

dingo31
08-04-13, 16:49
@gigi_4476
daca spui de 11565V 27500 pe astra2, nu intra nimic cu 1.4m.

claudiu
08-04-13, 18:21
@klausz
eu am o antena offset 106/96 pe un motor hh si legata la un solo2 cu imagine black hole .Eu folosesc ca reper pe arabsat transponderul 12034 H/27500 iar pe thor/intelsat transponderul lui digi 12723H/27500.
@horatyu
nu am vrut sa bag pe nimeni in ceata ;antena pe care ai pozat-o tu merge mult mai bine decit multe antene de 0,9m care se vind in magazinele de profil de la noi. Am dat si ceva masuratori ca sa fie si pentru cei care au trecut de faza hobby ; vinzatorii din romania nu aduc marfa de calitate ,sau mai nou branduita cu cine stie ce marca . Si citi dintre vinzatori au bunul simt sa testeze marfa inainte sa o recomande cumparatorilor sau instalatorilor.De aici ar trebui sa plecam. Pentru ca orice vinzator va spune ca merge foarte bine ce vinde el ,ca nu au fost probleme ,ca nimeni nu a reclamat. SI problema se pune daca nu merge asa cum spune el ce faci ,iti bati joc de banii tai sau ai clientului ? Aici e durerea ,ca in zona de sud sud-est a Romaniei nu merge treaba cu marfa proasta ,pui antena offset de 185cm si dupa un an vezi ca ii merge pe digi ca un offset de 120 -125cm. Si ce faci ? Ce ii spui ca sa nu cazi prost ,ca nu ii mai merg multe din canalele sky uk ,ca nu-i mai merge viasatul , ca jumatate din canalele de pe astra19est ii fac figuri pe vreme urita. Vinzatorii vor marfa ieftina la care sa puna adaos cit mai mare ,si daca se poate sa vinda cit mai mult. Februarie 2012,in urma unui vint puternic am avut 2 antene de 1,4m fabricatie bulgaria ,la care s-a rupt cuiul de la elevatie sau a cedat sudura la fixarea cuiului de la elevatie. Peruvision a dat mail la fabricant si a zis ca antenele sint facute sa reziste la vinturi cu viteze de maxim 70km/h. Ce vina are clientul ? Clientul a ramas fara antena pe care a dat 4,5mil . Deci fabricantul nu are nici o raspundere ,vinzatorul nici atit ,instalatorul sa se descurce cu clientul.SI daca zbura de pe bloc si facea cine stie ce pagube cum dracu era ? se ajungea la proces,ancheta ?

gigi_4476
08-04-13, 20:47
@gigi_4476
daca spui de 11565V 27500 pe astra2, nu intra nimic cu 1.4m.

nu, e vorba de 28,2e:
11798h, 29500, 3/4, dvb-s2, qpsk
11720h, 12363v, 12344h, 12324v.

am nevoie de un feedback referitor la receptia acestor tp-uri in zona CT pt a ma orienta spre o antena cu care sa le receptionez. poti sa mi le dai in PM, pt a nu umple topicul...

klausz
09-04-13, 11:45
In sfarsit i-am dat de cap antenei. Singura problema pe care o avea: era stramba!
Berbecul de curier a venit cu o duba in care nu intra antena lejer si a pus-o oblic, peste care a mai pus inca ceva pachete. Si uite asa am pierdut eu ceva timp cu reglarea unei antene defecte.

Mi-au schimbat antena (am fost personal sa o ridic sa nu se mai repete figura cu berbecul). i-am aplicat si un motor Stab 120 si acum functioneaza perfect, cred.

Pe TVR HD de exemplu am SNR 93% de la 70% cat aveam cu defecta.

http://img593.imageshack.us/img593/5074/antenastramba.jpg (http://imageshack.us/photo/my-images/593/antenastramba.jpg/)

gigi_4476
09-04-13, 13:45
@klausz:
pe tvr hd am 100% cu un offset de 120 de la tehnic b, dar eram curios cum de descurci cu skysports hd uk, ca doar nu ai luat antena pt tvr hd...

klausz
09-04-13, 13:51
Pe sky sports hd1 am 36%, sky sports hd 2 -39% si sky news hd 42%. Toate merg stabil intreaga zi.

Tu cum stai? Iti merg stabil? Antena o ai tot pe motor?
In ce locatie esti? Ce receptor?

@claudiu
Tu receptionezi Sky Sports HD pe 28,2E?

L.E. Acum am vazut mai sus ca esti din Constanta.
Ar trebui sa inlocuiesc si o trecere pentru termopan si sa pun un cablu de calitate - aprox 20ml. Poate asa as sta mai bine.

Sent from my GT-I9300 using Tapatalk 2

horatyu
09-04-13, 15:29
@horatyu, de la postarea lui @claudiu au venit niste informtii foarte clare si exacte, de ce spui ca l-a bagat in ceatza cu asta? ar fi mai bine sa continuam la nesfarsit cu sloganurile vanzatorilor??? >sa repetam la nesfarsit niste lozinci de la comercianti cu impact mare si efect invers nu cred ca e benefic, ex : cumparati invacom ca are 0.1 db,... etc. acum 12-15 ani scria pe lnb 0.9-1.1 db sau chiar mai mult. putem face etichete si sa scriem pe ele nu 0.1 ci 0.05 db. sunt sigur ca le vom vedea curand si se vor vine excelent !!!!!!!! -legile naturale ale fizicii nu ne intereseaza, la NOI SE POATE !
am testat atat invacom si alps cu ceva timp in urma, nici o diferenta notabila. acum am testat inverto black ultra si inverto red classic(ambele quad) si pot spune ca red classic nu este cu nimic inferior, decat la pretz.

TITLUL acestui thread este " marimea ANTENEI conteaza " ....

Eu am dat replica lui Claudiu doar la postarea despre antena nu despre lnb-uri
dar hai sa criticam ca la asta suntem buni. Nu am spus ca nu sunt utile informatile dar sunt multe informatii si omul nu stie de ce sa le lege.

Eu am spus ce am spus pentru ca pe forum omul se asteapa la informatii rapide si foarte clare si de asta cred ca era suficient poza care am pus-o eu ca sa vada o antena de calitate la marimea ei din toate punctele de vedere semnal si constructie solida si care poate da clasa si la antene de 120cm vandute prin magazinele de la noi(de prosta calitate)

Claudiu a dat multe date care pentru mine erau in regula deoarece eu cunosteam aceste antene dar pt restul nu stiu daca era la fel de clar totul de asta am spus "l-ai bagat in ceata"
Putini sunt cunoscatori ai antenelor famaval pe care le-a dat boomul sau antenele gibertini date tot de boom sau cele de proasta calitate date de boom asemanatoare cu ce are digi si de asta eu am dat exact o poza cu una care mi s-a parut foarte reusita la marimea respectiva

gigi_4476
09-04-13, 15:49
Pe sky sports hd1 am 36%, sky sports hd 2 -39% si sky news hd 42%. Toate merg stabil intreaga zi.

Tu cum stai? Iti merg stabil? Antena o ai tot pe motor?

receptie cu offset120 tehnicb, respectiv triax 110, ambele cu motor h-h :sky news hd imi intra cu 37%, skypremiere hd 46%, skysporthd ... nimic.

claudiu
09-04-13, 17:17
@klausz
la ora 15.30 aveam asa sky sport1si 2 hd snr55 si agc 45 ,sport3hd si F1 hd 35 cu 45 si pe sport4 hd 45 cu 45

@horatyu si dyngo
nu vreau sa ajungem la certuri ,sa incercam sa mergem pe ideea unei discutii constructive. Topicul e marimea antenei dar e la sisteme de receptie asa ca putem sa vorbim si de lnburi daca se leaga de subiectul principal al topicului .

klausz
09-04-13, 18:22
In ce localitate ai tu semnalul asta? Cu antena aia de 106cm? Ce marca? Mie imi pare ireal sa obtii semnalul asta in Bucuresti. Sa difere semnalul afisat de VTI fata de Blackhole?

claudiu
09-04-13, 21:07
bucuresti ,sector 1 . La ora 20 aceleasi valori.Sincer ma asteptam sa scada da o sa vad mai tirziu in noapte.
NU cred ca are treaba imaginea ,pragul de demodularea nu paote sa fie ajustat de imagine ,e treaba fabricantului tunerului. Antena e no name ,nu scrie nimic pe ea ,e din aluminiu ,adusa din germania de un amic. Acelasi model il vinde un smecher aici in bucuresti si zice ca e antena profesionala ,scrie mascom pe ea si pretul e undeva la 120-150euro . Amicul meu a luat-o de la un magazinel al unui turc ,din munchen si a dat pe ea 45 sau 50 nu imi mai aduc aminte exact da cu greu i-a dat banii ,ca avea acelasi model cu reflectorul din tabla de fier si era 20 euro .Acum sincer imi pare rau ca nu i-am zis sa fi luat si una din fier ,sa fi comparat daca e aceasi treaba.

klausz
09-04-13, 21:23
Foarte ciudat, poate ai timp sa pui si niste screenshots. Eu tind sa cred ca totusi e din soft. Mai poate cineva din Bucuresti sa imi dea un nivel pe Sky Sports?
Noapte o sa creasca, nu o sa scada.

Ce marca e antena?

claudiu
09-04-13, 21:35
@klausz
si esti din bucuresti si nu le vezi ?

klausz
09-04-13, 21:38
Le vad dar nu la nivelul ala de semnal pe care il ai tu. E cel putin dubios.

claudiu
09-04-13, 22:12
fiecare imagine are putin diferit nivelul de semnal afisat . Daca le vezi atunci e ok ,nu te mai chinui ,sint multi care nu le vad pe antene mai mari . Sa vad cum sta treaba la ploaie.

---------- Post added at 18:12 ---------- Previous post was at 17:45 ----------

ca sa nu ne mai incurcam cu ce afiseaza receptorul ,sky sport 3 hd ,frecventa 12363 V cu 29500 ,in spectru nivelul semnalului 46,5-47db, dupa cum aratau transponderele e putin umbrita de antena mai mare. Dupa care puterea semnalului 61,5 db microV cu un raport semnal zgomot 5 db -cam la limita . La ploaie e clar ca nu se mai vede .

dingo31
21-05-13, 00:02
asta e antena mea si de ea nu te lega
http://imageshack.us/content_round.php?page=done&l=img19/3421/myantenna.jpg

sizan
27-05-13, 10:19
Question : Cum verific cel mai simplu daca o antena circulara din aluminiu, e deformata? Si daca este, e vreo posibilitate sa "remediez" problema?

claudiu
28-05-13, 12:56
@sizan
la prima vedere ,te uiti ca marginea antenei sa fie in acelasi plan ,dupa care te uiti la partea de mijloc a antenei zona unde se fixeaza de cercul de prindere . Daca e torsionata partea din mijloc se poate duce la colectare fier vechi. Daca e indoita pe o margine se mai poate incerca o "indreptare" defapt partea antenei iesita din plan sa fie adusa la locul ei. Pai trebuie suprafata plana sa pui antena cu fata in jos, sa marchezi marginea fugita dupa care cu fata in sus puse sfori pe diagonala si incet, incet lovita pe partea fugita pina cind toate sforile ajung in contact pe mijlocul antenei. Asta si daca materialul din care e facut reflectorul parabolic nu e foarte dur . Nu e chiar o treaba usoara si e foarte posibil sa nu scoti mare lucru.
Alta posibilitate ar fi daca poti ajunge cu antena la fabricant si la fabrica o rezolva punind-o pe matrita si sub presa si o ai ca noua. Lucru putin probabil avind in vedere ca in ultimii ani antene mari nu s-au mai fabricat in romania .

horatyu
28-05-13, 15:41
o verificare rapida o poti face asa: pui antena pe o suprafata dreapta( se verifica cu bolobocul ) si vezi daca se " aseaza " foarte bine pe acea suprafata
poti eventual sa pui seara un bec intr-o parte si vezi fanta de lumina daca e la fel pe toate partile

claudiu
29-05-13, 01:55
la o antena mare nu e chiar asa rapida verificarea cu pusul pe o suprafata plana. Iar antenele simetrice chiar daca reflectorul e de aluminiu montura nu e chiar usoara sau antena cu tot cu montura nu e chiar usor de manevrat. Daca ochii nu te ajuta -cu 2 sfori una pe orizontala si a doua prinsa in partea de sus si o plimbi pe jumatate de jos a antenei ,jumatate delimitata de sfoara orizontala . Odata pe deasupra sforii orizontale ,a doua oara pe sub sfoara. Daca la amindoua treceri sforile au fost in contat permanent e ok pentru jumatate ,jumatate de jos a antenei e in acelasi plan cu punctul de fixare al sforii de pe partea de sus. Dupa care in masura in care iti permite amplasarea antenei repetata operatiune pentru jumatatea de deasupra sforii orizontale.

bluesystem
29-05-13, 22:49
Am citit ce se scrie pe aici si vreau sa va spun ca am un prieten austriac care locuieste in Mures si m-a rugat cu vreo 3 ani in urma sa ii instalez o antena sa prinda programele germane si austriece.Ok.Ne-am dus frumos la magazin si i-am cumparat cea mai mare antena adica de 1,10 cm,mai mare nu aveau momentan etc...Binenteles antena de tabla no name.Ii instalez antena,merg programele oarecum bine dar cu semnal mic vreo 50%.Seara surpriza! Freezuri la greu.Omul a zis ca nu e asa mare problema bine macar ca merg ziua.A tinut-o tot asa vreo 2 ani pana ce s-a dus omuletzul nostru in Austria si si-a adus de acolo o antena Humax cu diam. de 80 de cm.Eu cand am vazut antena i-am zis ca o vom monta degeaba si ca nu vom avea nici un rezultat cu asa antena mica.Ok.M-am apucat si am dat-o jos pe cea veche care era montata pe un H-H si i-am instalat noua achizitie care mi se parea de tot rasul.Si sa vedeti voi surpriza de pe lume, unde aveam semnal 50% acum aveam 80% cu antena mai mica! Au disparut freezurile iar omul nostru are programe germane non stop,si e foarte multumit. Precizez ca prima antena nu era torsionata si nu avea nici un defect,era ok. Deci am tras concluzia ca degeaba ai antena mare si e fabricata de cineva no name. Cu antena de firma chiar si mai mica se pot obtine rezultate de neimaginat.Am ramas foarte placut surprins de mica bijuterie din Austria,de care la inceput am ras.In concluzie cumparati-va antene originale cat de mari e posibil si veti fi absolut multumiti!

klausz
29-05-13, 23:59
Nu prea inteleg concluzia ta. Doar pentru ca nu era de firma zici ca nu prindea antena semnal puternic? Pentru ca mai spui ca nu era stramba si ca nu avea niciun defect etc.
Normal ca avea un efect, poate chiar de fabricatie. Avantajul antenelor de firma o constituie experienta - regasita in calitatea produsului si a materialelor folosite.
Sunt si antene noname foarte ok parerea mea. Am avut o antena de 100cm la 100 lei care nu era cu mult mai jos fata de 115cm cat am acum. Deci nu era o carpa.
Sent from my GT-I9300

bluesystem
30-05-13, 08:23
Eu v-am scris ce am patit din proprie experienta.Nu zic ca cele no name nu sunt bune dar decat sa iei una si sa ai surprize de genul povestit mai sus eu personal am tras concluzia ca mai bine pui un ban si iti iei ceva cu care nu ai probleme.Acesta este un hobby si cu siguranta cei foarte pasionati au antene adevarate.Oricum este bine ca antena sa fie cat de mare e posibil indiferent de zona in care locuiesti.

claudiu
30-05-13, 10:10
@bluesystem
din cauza faptului ca romanii fac alegerea la cumparare in functie de pret e normal sa ai 90% marfa proasta. Si asta e numai vina vinzatorilor ei sint cei care aleg marfa si ar trebui sa stie ce aleg sau macar sa aleaga dupa ce se informeaza. Altfel ne vom invirti in aceeasi marfa adica toate magazinele ofera la vinzare antene turcesti,poloneze sau bulgaresti. Iar antenele care le ofera citeva magazine si le lauda ca sint fabricate de firme cu renume ,sint minciuni .
Asa ca receptia e cu toane si normal romanii au ajuns la concluzia ca daca ai antena, ai tot timpul probleme .
Eu am o antena de 1m si receptionez cu ea toate programele ce se receptioneaza cu antena de 1,4m in bucuresti. Si eu un no-name cumparat de la un magazin de cartier din Munchen, mi-a facut-o cadou un amic a zis ca daca are loc in masina sa nu vina cu mina goala.
E treaba grea alegerea antenei mai ales cind nu cunosti marfa .

horatyu
30-05-13, 11:59
Eu v-am scris ce am patit din proprie experienta.Nu zic ca cele no name nu sunt bune dar decat sa iei una si sa ai surprize de genul povestit mai sus eu personal am tras concluzia ca mai bine pui un ban si iti iei ceva cu care nu ai probleme.Acesta este un hobby si cu siguranta cei foarte pasionati au antene adevarate.Oricum este bine ca antena sa fie cat de mare e posibil indiferent de zona in care locuiesti.

Conteaza marimea antenei pentru castigul in decibeli a semnalului, dar daca antena nu e "focalizata" bine , adica in focarul unde e LNB-ul (nu sunt toate undele reflectate de antena) atunci apare din contra un "zgomot" (un buruiaj) care strica calitatea semnalului.
O antena poate sa fie foarte buna si rezultatele sa fie proaste daca bratul de sustinere al LNB-ului este mai scurt sau mai lung decat e necesar( in cazul antenei de satelit eroarea poate fi de ordinul milimetrilor si semnalul scade) pentru a fi exact in focar.

Daca mai ai antena respectiva si ai in tine dorinta de "beta tester" poate poti sa te joci cu ea incercad sa vezi ce rezultate ai daca pui LNB -ul putin mai in fata, spate, sus, jos ( ceva de ordinul milimetrilor daca poti face un suport pt LNB care sa fie pozitionat in pozitile spuse de mine ).

bluesystem
30-05-13, 17:14
Claudiu si Horatiu, foarte corect ce ati scris si sunt intrutotul de acord cu voi.Antena de care vorbeam ca nu a fost buna am reglat-o la ''sange'' si tot nu am reusit sa scot din ea tare multe,exact cum ai zis Horatiu am umblat la bratul lnb,am incercat sa ii caut focarul maxim, am rotit stanga dreapta am facut tot ce e omenesc posibil si am ajuns la concluzia ca nu vrea mai mult.In concluzie parerea mea e bine sa ai o antena cat de mare si cat de bine reglata,daca e posibil sa fie fabricata de o firma in domeniu.

T-SAT
13-07-13, 17:28
Cateodata nu conteaza marimea oalei, scuze...a farfuriei, ups... a CAPACULUI DE OALA.

http://www.youtube.com/watch?v=jOJ-2tmldn4

babanel88
30-01-16, 11:58
salut pentru zona moldovei mai precis pentru bacau este suficienta aceasta antena pentru astra 2 f? am inteles ca astra 2 g se prinde usor..si daca da este viabil un multifieed pe aceasta antena cu hotbird eutelsat 16a si astra 1 kr 1l etc?

mondo
30-01-16, 12:17
E suficienta!!! Ai grija sa fie suportul perfect vertical exact ca in videoclip!

babanel88
30-01-16, 12:51
ma refeream la un Emme Esse 115 :)

dingo31
04-05-16, 06:35
ce parere aveti de antena asta de la dipolnet ?
http://www.dipolnet.ro/antena_de_satelit_inverto_idlb-stcf_120cm_gri_deschis_A9648.htm

dupa specificatii, pret si poza pare OK, dar nu stiu greutatea si mai ales parerea cuiva care a testat-o?

claudiu
04-05-16, 15:27
material -otel galvanizat deci este grea. Daca cea de 110cm model triax are vreo 12kg asta ar trebuie sa aiba un pic mai mult (13 sau 14kg). Modelul este triax deci toate sansele sa fie facuta pe aceeasi matrita ca triax ,sab, opticum ,optibox . Poti sa faci o comparatie cu urmatorul model http://sabsatellite.nl/en/site/product/800 care e facut in Turcia.
Ca cei de la magazinul dipol aduc marfa din Polonia si daca ei cumpara de la un depozit din Polonia considera ca e facuta in europa eu cred ca e facuta in Turcia. Inverto ca si gtsat ,triax sint comercianti nu producatori . La pretul asta trebuia ca reflectorul sa fie de aluminiu. Sa dai 400ron pe o antena ca scrie pe ea inverto mi se pare deplasat in conditiile in care o antena model triax de aceesi dimensiune o poti cumpara la 230-250ron.

dic_star79
04-06-17, 23:32
Ce imi recomandați (click pe poze pt. detalii):

http://www.satmultimedia.eu/continut/produse/28665/600/parabole_emme_esse_757186.jpeg (http://www.satmultimedia.eu/antene/antene-receptie/antene-receptie-satelit/antena-emme-esse-aluminiu-115-cm-offset_28665/)

http://www.inverto.tv/IMG/products/Dish-back%20view2(570)_2.jpg (http://www.inverto.tv/products/product.php?section=48&id=272&typ=35&cat=101)

Este in oferta dipol, am dat link direct către producător că sa vedeți cate kg are in total.

http://static.dipol.com.pl/images/pict/a9659++.jpg (http://www.dipolnet.ro/satellite_dish_famaval_trx-el_110_dark__A9659.htm)

Este nou introdusă in oferta celor de la dipol.
Vreau să o montez pe un H-H Amiko DM3800.

dic_star79
05-06-17, 14:23
Văd că linkul postat nu este ok, revin sper cu linkurile corecte.

zildan Edit.

Sunt lynkuri bune pe poze!

zildan
06-06-17, 00:01
Dintr-o experianta recenta am invatat ca sunt motoare "puternice" pe care nu le "muta" toate receptoarele.
Are bratul pe care se prinde antena oval, nu rotund!
O sa revin exact cu modelul!

laleauaneagra
06-06-17, 22:42
Domne..marimea intradevar conteaza....desi toate femeile nu recunosc asta....

scuze de offtopic....:)