View Full Version : Bacalaureatul 2012, realitate ingrijoratoare? 43% promovati
Doar 57 la suta la nivelul tarii au luat bacul anul acesta
Acestia sunt defapt " floarea inteligentei " romanesti peste 10 ani , dar cei 43 la suta... ce o sa devina?
Posibil ca cei 43 la suta sa ne conduca?
un clip universal valabil se pare in ultimii anii
http://www.youtube.com/watch?v=joGlR1Ra5a0
sau acelasi clip cu alte comanetarii http://www.youtube.com/watch?v=Ts_3yEsgpNs
imposibil sa fie 75% la nivelul tarii! de abia sunt cateva judete care au trecut de 65% la promovabilitate :not_i:
Ce pretenţii poţi avea de la generaţia "feisbuc" ?
laleauaneagra
08-07-12, 16:39
sant generatii feisbuc peste tot....nu acolo e problema
da si eu cred ca am fost manipulat la prima stire :D am editat dupa ca prima data am scris 75 la suta si-au luat bacul
cred ca au gresit aia care au dat stirea , defapt cred ca era invers ca la Radio Erevan: adica 43% au luat bacul si 57% sunt cei picati :lol:
oricum e o realitate foarte trista, de la an la an sunt tot mai putini cei care isi iau " bacul ", desi se cere tot mai putin ca sa iei macar nota 5 si media 6 per total.
laleauaneagra
08-07-12, 16:44
iti mai dau un ex...si te las pe tine sa descoperi problema..in caz ca nu o sti:)
e o vb.......asa tata asa fiu....ca sa nu generalizez
Pai Eba nu stiu cum si-a luat bacul (pentru ca este semi analfabeta), ca la facultate cred ca nu s-a pus problema sa nu treaca dintr-un an in altu, ca doar tatal era ...."managerul" Romaniei:D
laleauaneagra
08-07-12, 16:52
ca sa incheiem subiectu cu feisbuc e de vina
cati dintre copii vostri stau pe feisbuc sau navigheaza pe net sau,sau ,sau......
sa inteleg ca copii vostrii sant inculti????
aa sa nu se pune asa...copilu meu e destept indiferent ca are cont la feisbuc
uite de aia merge bine in romania:)
nu ati inteles treaba cu asa tata asa fiu...ce treaba are eba si cu tatal ei?
pai ce copii de politicieni au dat bac acum sau copii din intreaga tara
Copilul lui Nicolae Iorga era oligofren si fiind intrebat de catre un student cum se face ca un om asa de capabil ca el , cu o asa de mare inteligenta are un copil cu iteligenta scazuta N.Iorga a raspus:
-"Pe el l-am facut cu alt cap"
Problema e ca sunt multi copii de care parintii nu se prea ocupa pentru ca sunt interesati sa isi castige traiul cel de toate zilele, muncind peste program, venind acasa obosit si plin de nervi si uite asa generatia de azi e generatie de sacrificiu.
Sistemul de invatamant o sa aiba performanta cand cei 3 factori o sa conlucreze in sprijinul viitorului elevului===>profesorii+ ministerul educatiei, parintii si elevi
laleauaneagra
08-07-12, 17:27
sistemu de invatamant VA MAI AVEA performanta cand prea luminatii elevi,studenti etc vor sti sau vor invata ce inseamna frica,respect atat fata de parinti cat si de institutiile statului si nu numai
in fine..........
...vor sti sau vor invata ce inseamna frica,respect atat fata de parinti cat si de institutiile statului.........
Din cele scrise imi dau seama ca este o situatie destul de ingrijaratoare. Momentele actuale isi spun pe deplin cuvantul. Este normal ca aceasta generatie sa degenereze. Viitorul nu le asigura nimic inflorit din niciun punct de vedere. Aici intervine si lipsa de colaborare dintre parinti si fi, ca sa nu mai spun de lipsa de cunostiinta a parintilor, care de altfel nu au ajuns nici la cele mai mici nivele pe care fiul de azi le demonstreaza la nivel normal. Cu toate cele, nu vad ce legatura are acest tip de constrangere. In loc de frica, respect optez pentru constiinta. Cate ore ti-ai/si-au dedicat fiilor tai/sai, asta in caz ca esti/sunteti parinte/ti cu adevarat? De unde si morala: Nu pretinde un raspuns pe care tu nu-l cunosti.
o parte a vinei este si al actualului ministru Abramburica... nu trebuiau desfiintate scolile profesionale - macar aveau o meserie la baza
pana sa bage camera video la BAC Abramburica si-a asigurat sponsori pt. facultatile de stat si private... de cand cu dezastru multe asa zise Centre Universitare sunt im pragu falimentului :)
nu dageaba e impotriva camerelor video - cica umilesc profesori
http://www.ziare.com/ecaterina-andronescu/educatie/ecaterina-andronescu-camerele-de-la-bac-umilesc-profesorii-1167252
O scrisoare de protest, scrisă de un tanăr care a susţinut BAC-ul in acest an, a devenit deja virală pe Facebook. Citeşte scrisoarea de protest:
“Generaţia rataţilor! Generaţia etnobotanistilor! Generaţia idioţilor! Generaţia facebook! – aşa ne cataloghează mass media şi opinia publică din intreaga ţară in zilele acestea pe toţi care am dat Bacalaureatul – eu le spun doar atat – RUSINE! Ruşine tuturor!
Ruşine pentru că aţi ajuns să daţi vina pe o generaţie crescută de voi, arătată cu degetul acum tot de către voi! Ruşine sistemului care ne-a crescut! Ruşine modelelor care ne sunt promovate de mai bine de 20 de ani incoace! Ruşine nouă, vouă, profesorilor, elevilor, politicienilor, mass-mediei, ROMÂNIEI!
Am ajuns după 20 de ani de şpagă, de modele gen Becali, Tălmăcean şi Bianca Drăguşanu, de invăţămant prost manageriat, de legi prost făcute să profite cei puternici, de facultăţi pe pile şi pe bani din care au ieşit generaţii intregi de dascăli care ne-au educat pe noi, cei idioţi şi fraieri cei care ne aflam acum in aceeaşi oală, indiferent dacă ne-am luat sau nu BAC-ul, am ajuns la o limită!
Nu mai suportam! Refuzam sa credem că suntem o generaţie pierdută! Suntem defapt prima generaţie care va fi sacrificată cu folos, şi asta deoarece ne-am saturat de ce se intamplă in ţara asta! Totul trebuie să inceteze! Pentru asta vom ieşi in strada şi vom cere dreptate! Cerem ajutorul oamenilor corecţi, ajutorul moral de care avem nevoie pentru a progresa! Toată lumea este acum şocată de rezultatul Bacalaureatului şi implicit de invăţămantul romanesc. Ohh, dar ce surpriză! Cat de neaşteptat! Ce şoc! INCREDIBIL! SENZAŢIONAL!
Adică din aceşti copii care din `99 pană acuma li s-a schimbat programa de n`spe ori, care au intrat la liceu să dea bac din geografie şi s-au trezit in a 12-a că dau din fizica, aceşti copii care au văzut zi de zi la televizor cum este incurajată prostia şi incultura alături de băieţi cu bani făcuţi fraudulos inconjuraţi de curve semi-imbrăcate in direct la televizor, aceşti copii bătuţi de soartă că s-au născut intr-o ţară ca asta, o ţară in care e mai important ce chiloţi are Crudu decat rezultatele sportive şi intelectuale ale tarii, aceşti copii nu au devenit nişte genii eminesciene??? Serios??? Aceşti copii nu au intelect nici măcar cat Einstein??? DOAMNE! CE NERUŞINARE!! Mai nemernici etnobotanisti!!! Cum puteţi mai gunoaielor, mai loazelor să nu invăţaţi şi să intraţi fără pile şi copiat la facultăţi cand aveţi atatea modele demne de urmat??? CUM E POSIBIL O ASEMENEA DEPRAVARE? Adică mai bine staţi pe facebook si pe messenger decat sa urmăriţi modelele oferite la tv???
Adevărul e că de 20 de ani ne aşteptam sa iasă nişte flori de nufăr in locuri in care nu am aruncat nici măcar seminţe de urzica! Asta e realitatea! Va uimeşte promovabilitatea de la BAC? Dar de cea de la titularizări de ce nu ziceţi nimic? Ei nu-s loaze, etnobotanisti? E posibil sa iei 1.20 la titularizare şi sa te mai consideri profesor? E posibil sa iei diploma frauduloasa la Spiru Haret si sa educi apoi generaţii intregi? Ştiaţi ca 25% din toţi profesorii actuali au studiile făcute la Spiru Haret? Sau asta nu e important pentru voi? Ştiaţi că suntem pe penultimul loc din Europa şi la egalitate cu Congo la nivelul invăţămantului? Şi asta nu de acuma, de un an-doi ci de aproape două decenii!!! Aşadar, de ce va miraţi? De ce sunteţi indignaţi? aaaa… aveaţi impresia ca dacă le oferiţi părinţilor şi bunicilor noştrii spectacole tv ieftine şi barbare, adevărate sugative de rating, sau dacă le cumpăraţi votul şi ii minţiţi in campanii electorale infinite, noi odraslele lor o sa fim dintr-o dată altfel?
Ei bine, suntem altfel, dar nu asa cum credeţi voi! Suntem diferiţi! Suntem diferiţi prin faptul că ştim sa spunem GATA!Gata cu adevăratele gunoaie din ţara asta! Nu va mai merge! Noi avem onoare şi demnitate, nu mai suntem nişte slugi in fata voastră, iar dacă nu vom reuşi să vă schimbam, vom pleca din ţară, şi atunci sa rămaneţi voi să vă plangeţi de milă! Noi, generaţia etnobotanistilor cum ne spuneţi voi o să vă arătam ca avem mai mult curaj decat toate generaţiile voastre de comunişti la un loc! Reprezentam adevărata forţă deoarece noi suntem VIITORUL iar voi sunteţi doar nişte amăraţi care vor muri şi vor fi uitaţi de istorie! Voi aţi fost PERIOADA NEAGRĂ din istoria acestei tari şi asa veţi fi ţinuţi minte, iar noi, noi suntem PRIMII! PRIMII care se revolta impotriva voastră!”.
Sincere felicitari acelora care au luat bacalaureatul.
Spor la scris pe blog-uri si la criticat sistemul pentru cei ce nu au razbit examenul asta.
Ai perfecta dreptate , cine a vrut sa invete a trecut examenul ci nu a rupt baschetii in discoteci ... totusi unii dintre cei picati au si ei dreptatea lor .
cea ce lipseste de fapt invatamantului romanesc este ordinea si disciplina/in ziua in care elevul care a incalcat o regula va fi trimis acasa ca pe vremuri se va gindi de multe ori inainte sa mai calce din nou regula,sau nu se va gandi si va fi ul looser toata viata
da stiu vor sari noua generatie de parinti care vor drepturi si libertate pentru odrasle/acestia sint parintii care nu prea au dat pe la scoala la rindul lor sau au citit carti de colorat in loc de literatura adevarata
discutia e prea profunda pentru a o dezbate aici/fiecare are parerea lui care evident e cea mai cea,la fel si pretentiile de multe ori absurde/
laleauaneagra
09-07-12, 00:06
ia uitati va pe antena 3
copii de 10 la bac..si se vede dupa ei ca sant de 10 real adica muncit si cu materie cenusie...se pare ca toti pleca in strainatate sa studieze si nu stiu daca se mai intorc inapoi:clap:
DOAMNE!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
ramanem(ramaneti)cu prostii...oau viitoru suna bine ptr romania...nu ca acum ar fi altcumva
se pare ca toti pleca in strainatate sa studieze si nu stiu daca se mai intorc inapoi cand ai un dottore copy-paste prim-ministru, un europarlamentar EBA , care unu este la sector primar ;) ... pai ar fi o sinucidere intelectuala sa lucrezi pt. asemenea persoane...
ps. poate se intorc sa lucreze la niste multinationale - ca in administratia publica putine sanse
Respect maxim celor ce sunt cu adevarat elitele invatamantului romanesc
https://fbcdn-sphotos-a.akamaihd.net/hphotos-ak-ash4/488131_463646463659411_27119254_n.jpg
din pacate si reversu ...:(
http://www.adevarul.ro/bbtcontent/clipping/ADVIMA20120708_0282/1.jpg
dic_star79
09-07-12, 13:02
Cine vrea sa invete , invata, cine nu , nu !
http://www.kissfm.ro/pastile-audio/download/key-390/
Expertul care dansa pe "oda lui Basescu" aici isi expune parerea despre bac, in 2011.
Este jalnic cum se comporta cu batranul ala. Merita urmarite filmele lui, asta este de inchis la casa de nebuni nu de aratat la TV.
Astia sunt promovati de A3 si ne miram de rata promovabilitatii la bac.
http://www.youtube.com/watch?v=2R5SIT6R2L8
asta de mai sus e un prost
este prost crescut , un rasfatat , isi bate joc de propiul bunic
asta e un viitor care trebuie sa ne ingrijoreze, multi din cei care nu si-au luat bacul sunt asemanatori cu acest individ care nu are cei 7 ani de acasa
PS: sper ca nimeni dintre noi , care avem pasiunea aceasta cu receptia programelor tv prin satelit sau pe calea undelor , sa avem parte de asemenea nepoti sau copii, defapt nu as dorii nimanui dar realitatea ma contrazice
De teama răzbunării, elevii care au luat 10 la Bac vor intra in Programul pentru protecţia martorilor
Cei 67 de elevi care au luat nota 10 la examenul de Bacalaureat au ajuns ținta agresiunilor celor care au picat Bacul, ei incercand acum să-i reducă la tăcere. Aparent, informațiile pe care aceștia le dețin sunt considerate o amenințare pentru ceilalți, mai ales că cei picați incearcă să-și convingă părinții că subiectele nu puteau fi rezolvate de nimeni.
„Au știut exact ce să răspundă la examen, ceea ce mi se pare suspect”, ne spune tatăl unei fete care a luat nota 1,72 la Bac. Vreau să ne explice de unde au aceste informații, care sunt sursele lor și cum se face că numai ei le știu. Nu-i vom lăsa să scape așa, de parcă noi suntem proști și ei nu”, a amenițat acesta.
Poliția a hotărat să-i includă tinerii de nota 10 intr-un program special de protecție, similar celui destinat martorilor incomozi. „Acești tineri vor incepe o nouă viață, cea de luzăr obișnuit”, ne spune purtătorul de cuvant al Poliției. „Ei vor primi alte domicilii, alte buletine și, evident, alte diplome de Bac, cu note mai mici. Apoi ii vom ajuta să se integreze, vor primi un ajutor de șomaj, vor lua lecții de manele și vor fi inițiați in tainele dezacordurilor gramaticale.” sursa (http://www.timesnewroman.ro/life-death/7528-de-teama-razbunarii-elevii-care-au-luat-10-la-bac-vor-intra-in-programul-pentru-protectia-martorilor)
Azi a iesit primul ministru (doctoru', de! :D) la rampa sa-si exprima ingrijorarile vizavi de BAC. In mod normal as fi aprobat actiunea asta, daca n-ar fi avut iz de demagogie. E ca si cind ai vrea sa repari veriga slaba a unui lantz, lasind la o parte faptul ca ea face parte dintr-un intreg. Cu alte cuvinte omul n-a facut decit sa ia o pozitie publica, stiind foarte bine ca ea nu are temei. Nu poti repara invatamintul in citeva luni si nici nu poti resuscita cunostintele celor care nu le-au dobindit niciodata. In cazul asta, la fel ca in atitea altele, nu exista strategie pe termen scurt. Cine apare si se pronunta "pentru identificarea unei solutii" n-a facut decit un exercitiu de imagine, nimic mai mult.
BAC-ul nu e o problema in sine, e doar efectul unei probleme nerezolvate. E unul din cazurile alea in care ar trebui fixata o reuniune nationala, cu toate partidele, si stabilita o strategie comuna; adica indiferent cine vine la guvernare sa se tina de ea. Altminteri nu iese nimic.
Bogdane uite de ce s-a ajuns in situatia asta: - exista in vigoare o lege( data in mandatul ilustrului Funeriu cel cu "pixelului albastru") conform careia toate institutile de invatamant din Romania primesc o anumita suma de bani in functie de numarul de copii( salarizare "per capita"- implicit de aici vine si salarizarea profesorilor la clasa )
Plecand de la acest lucru iti spun ce se intampla: un profoser nu isi permite sa ramana fara elevi la clasa si face un compromis foarte mare, pentru ca nu o sa mai primeasca un salariu la fel ca inainte ci mult mai mic ( si asa salariu e mic), iar atunci ii trece clasa pe toti la gramada chiar daca sunt fara pregatirea necesara sa treaca clasa.
La tv tot timpul se omite acest lucru sau daca e amintit nu se face caz de el cum ar trebui, iar atunci nu trebuie sa ne miram de rezultatele de la bac chiar asa de tare.
@horatyu
Dragule, nu cunosc legea respectiva (si probabil ca e vorba de o lege per capita + promovabilitate, adica profesorii sint platiti pentru citi din elevii lor trec clasa), insa chiar nu ma pot decit repeta: asa cum si legislatia proasta din timpurile mandatelor PSD trebuia sa se schimbe, si cu cea din timpul mandatelor PDL trebuia sa se intimple la fel. Si ma refer numai la legile evident nocive; adica e limpede pentru toti ca a retribui astfel un profesor e si discriminativ (scolile cu multi elevi sint favorizate) dupa cum duce si la dezechilibrarea lucrurilor (rezultate care nu reflecta cunostintele).
Oricum, sa nu ne agitam pe tema invatamintului, ca nu se va rezolva. Interesul e altul. Se pare ca in aceasta lupta care se da, actualmente, pentru putere, e posibil sa sucombe toti liderii implicati, drept pentru care s-ar putea sa asistam la noi aliante si combinatii.
Rezultatele din ultimii 2 ani nu sunt roadele unei ordonante de acum un an. Este vorba de tot ce s-a facut in ultimi 20.
S-au facut si bune, dar rele cu kilotona. Cel mai bine era daca lasau "treapta" dintre a 10a si a 11a. Astfel se filtrau multe rahaturi si nu se ajungea aici.
Uitati, in Germania, renumitul bacalaurea se da doar de cei care vor sa mearga la facultate. Neavand bacalaureat nu este o rusine, absolut de loc. In Romania insa, daca vrei sa te angajezi ca si vanzatoare de inghetata, la cerinte scrie "diploma de bacalaureat".
Practic daca profesorii ii lasau repetenti cu sacrificiul salariului lor si al prestigiului scolii atunci promavabilitatea la bac era rezonabila, dar asa culegem acest procent de promovati la examenul de bac.
Posibil ca si examenul de a promova in clasa a 9-a ca si treapta a doua care te promova in clasa a 11-a de liceu, erau sitele necesare pentru a nu se ajunge la asa ceva, dar cine sa mai schimbe asta cand cei de la minister se gandesc la afacerile lor cu tot felul de fonduri pentru diferite programe (numite "granturi") sau licitatii trucate pentru "dezvoltarea" institutilor de invatamant(ma refer la partea imobiliara) si la repararea lor.
PS: nu se cere in legea respectiva si promovabilitate ci doar numar!!!!
proportia celor care au luat bacul este in concordanta cu proportia celor ce au luat titularizarea cu note jenante si care apoi predau la catedra
Bogdane uite de ce s-a ajuns in situatia asta: - exista in vigoare o lege( data in mandatul ilustrului Funeriu cel cu "pixelului albastru") conform careia toate institutile de invatamant din Romania primesc o anumita suma de bani in functie de numarul de copii( salarizare "per capita"- implicit de aici vine si salarizarea profesorilor la clasa )
Plecand de la acest lucru iti spun ce se intampla: un profoser nu isi permite sa ramana fara elevi la clasa si face un compromis foarte mare, pentru ca nu o sa mai primeasca un salariu la fel ca inainte ci mult mai mic ( si asa salariu e mic), iar atunci ii trece clasa pe toti la gramada chiar daca sunt fara pregatirea necesara sa treaca clasa.
La tv tot timpul se omite acest lucru sau daca e amintit nu se face caz de el cum ar trebui, iar atunci nu trebuie sa ne miram de rezultatele de la bac chiar asa de tare.
Pai si ce e rau in asta? Ai 100 de elevi, platesti 3 profesori( pe cei mai buni). Asa avem si elevi cu rezultate si profesori multumiti. Restul la munca pe ogoare( si elevii si pseudoprofesorii).
Sent from my GT-I9100 using Tapatalk 2