View Full Version : Sfaturi si propuneri pentru un telefon mobil bun
Buna ziua,
As dori ajutor de la useri de pe forum cei care se procep la telefoane mobile. Vreau sami cumpar un telefon mobil bun. Bugetul este de aproximativ 1200RON.
As dori ca telefonul sa aiba urmatoarele:
* Telefon Samsung sau HTC (am inteles ca acestea sunt cele mai bune marci)
* OS Android (ce versiune e mai buna, sau alt OS mai bun)
* Sa fie smartphone si sa aibe Touchscreen
* Retea sa aibe si 2G si 3G
* Dual sim (nu este obligatoriu)
* Sa ibe GPS integrat (nu A-GPS, care merge doar daca ai net pe telefon)
* Memorie cat mai mare si suport pentru MicroSD
* Rezolutie HD 480x800 (sau cum ii zice, rezolutie buna mai bine zis)
* Bluetooth
* Wifi (WLan)
* Camera foto cu rezolutie cat mai buna
* Baterie cat mai mare
* Sa aiba Radio FM (nu este obligatoriu)
Ce am gasit eu este acesta: http://www.emag.ro/telefoane-mobile/telefon-mobil-samsung-i9001-galaxy-s-plus-8gb-white--pI9001GalaxyPlus8GBWhite
Pretul este aproximativ cat e si bugetul. Are de toate.
Astept propunerile si sugestiile voastre.
Cu stima.
Daca nu esti dispus sa mai contribui in plus, cred ca e o alegere buna. Am luat S2 cu 1620lei. Eu zic ca merita, am avut un iphone 4s o luna si ceva, iar S2 (pentru mine) e peste 4s.
Mai pune si tu ceva si n-o sa-ti para rau. Deocamdata, in afara de vpn, am facut am facut tot ce am vrut pe el.
Sent from my GT-I9100 using Tapatalk
telefonu ales de tine e un telefon bun .eu prima data m-am gandit sa imi iau samsung galaxy1 dar am mai pus si am luat galaxy2 si a fost o decizie corecta avand in vedere ce ofera acest telefon.inainte de samsung am avut un htc si eram montat sa imi iau tot htc dar cel mai bn telefon la acel moment era SG2, si cum am spus efortu financiar merita
A-Gps functioneaza independent de internet. E gps integrat.
HTC Desire e raspunsul la ce vrei tu.
@gabrield,
Telefonul ce propui tu este mai slabut decat la ce am zis ca am gasit eu (samsunful)
SGS+ este un telefon accepatbil. Fiind un telefon de serie scurta, nu sunt foarte multe aplicatii si ROMuri pentru el. Daca il incarci cu programe multe, ai sanse sa ramai repede fara RAMi, incepe sa isi dea reboot, te trezesti ca nu te mai trezeste, oprindu-se peste noapte, etc. Se pare ca cei de la Samsung nu vor scoate ICS pentru el.
Iti propun SGS2. Dupa ce il cumperi, faci un backup complet (pentru orice eventualitate), dupa care, sky is the limit. Sunt o gramada de ROMuri, unul mai bun decat celalant. Eu folosesc Resurrection V1.7 si il propun tuturor. Este un ROM stabil si fara probleme.
Eu am ambele telefoane (SGS+ il foloseste prietena), deci vorbesc in cunostiinta de cauza.
PS
daca te aventurezi in lumea ROMurilor, iti propun sa iti faci un backup la folderul EFS pe care sa il ti in telefon, acolo este CSCul telefonului cu IMEI si altele. Nu multi, dar cativa au patit-o ca dupa n`spe ROMuri testate, nu le mai recunostea SIMul.
Aceasta procedura se face cu GSII_Repair (https://play.google.com/store/apps/details?id=com.helroz.GSII_Repair).
Un sgs2 e undeva 1000-1100 de lei SH.
Folosesc unul cu ICS instalat de luna trecuta (am descarcat soft original samsung de la rusi).
Nu pot sa zic ca sunt 100% multumit. da, camera are 8mp, hartile 3d arata chiar ok, netul de 14.4 mega, iarasi, e super.
Dar, si asta e un mare DAR, sunt probleme pe partea de soft. blocaje, cam 1 pe saptamana, programe care ruleaza in fundal desi le-ai inchis, baterie care se goleste daca ai activat Hsdpa si conexiunea de date. daca il folosesc si pe internet (3g, H+) sa caut cate ceva, maxim 30 minute de apeluri si foarte rar GPS, la sfarsitul zilei mai am 20-30% baterie.
folosesc telefonul asta in paralel cu un 3GS, iphone de la apple (evident) :)
SGS2 nu e un media player, mai bine zis un mp3/video player la fel de bun ca 3gs.
Daca ai folosit iTunes, ai vazut deja ce inseamna podcast-uri care se sincronizeaza cand deschizi iTunes, playlist-urile Genius, si alte unelte utile si foarte intuitive.
Pe partea de GPS, SGS-ul, in cazul meu sta mult mai bine. Lock face cam in 30-40 de secunde, si cu conexiunea HSDPA... incarca hartile imediat (ai in plus si streetview).
Iti recomand sgs2-ul, DAR doar daca nu ai nevoie si de un player audio si un telefon foarte stabil: iPhone. eu le folosesc impreuna zilnic, Samsung-ul pentru munca (procesorul chiar "zboara"), iar 3gS-ul pentru muzica/ceva jocuri in drum spre si de la servici.
Ce imi lipseste foarte mult pe SGS fata de iphone: comanda vocala. Am incercat acum o jumatate de ora recunoasterea vocala de la Viligo (sau ceva de genu, e un program ce se lanseaza cand apesi de doua ori pe "home" la android, dar merge dezamagitor de prost. Nu ca as fi folosit SIRI, nu stiu cum e, dar folosesc zilnic comenzile "call (nume apelant", "play tracks by Coldplay (sau nume artist)", "shuffle on", "what time is it"... si altele pe iPhone.
Lista cu comenzile vocale de pe iOS (http://erikrudling.com/list-of-iphone-voice-commands-ios4/)
E adevarat, Android e foarte customizabil, dar eu nu am vrut sa ma complic cu rom-uri "custom", am pus ce e standard si nu sunt prea multumit. IOS e inchis ermetic, dar ce trebuie sa faca, face fara blocaje.
Gasesti un iPhone 4 SH pe la 1000-1200 lei
uitasem, un sfat important: nu pune conturile de mail yahoo in meniul telefonului (conturi si sincronizare). iti va importa toate contactele, ti le pune in agenda telefonului, si apoi le sincronizeaza inapoi pe mail. Vei avea un terci de toata frumusetea de ambele parti. (iti spun din experienta). mai bine instalezi alicatia Yahoo mail (e gratis din android market)
Pana la sfarsit am hotarat sa iau un SGS2 (samsung Galaxy S 2), dar am vazut ca preturile difera destul de mult de la unii la alti.
Intrebarea mea ar fi acuma cum se poate verifica daca telefonul este autentic sau e vreo clona?????
Nu am auzit de clona de sgs2, doar ca probabil exista produse din diferite tari...
Oricum dupa ce am frecat un iphone 4s cu 5.1, sunt multumit acum cu scula asta!
Iata asa pe fuga 2 lincuri interesante
http://micgadget.com/15729/finally-a-beautiful-samsung-galaxy-s2-clone-runs-gingerbread-hands-on-videos/
si
http://www.youtube.com/watch?v=Fx2Hn1vY3sI
Pana la sfarsit am hotarat sa iau un SGS2 (samsung Galaxy S 2), dar am vazut ca preturile difera destul de mult de la unii la alti.
Intrebarea mea ar fi acuma cum se poate verifica daca telefonul este autentic sau e vreo clona?????
Mergi intr-un magazin (dealer) si vezi cum arata.
Testarea e destul de simpla, in general clonele au camere de foarte proasta calitate, si nu poti face zoom.
Cauta in meniu, activeaza wifi si conecteaza-te la net.
Vezi ce scrie pe baterie si pe eticheta de sub baterie (de pe telefon).
Incearca si camera frontala.
Daca il iei la SH pune si niste muzica, vezi in ce stare e difuzorul.
Cel mai bine ia pe cineva cu tine cu ceva experienta. Daca iti iei SGS2, ia-ti si un toc din piele, din ala cu flip. nu mai trebuie sa ii mai pui folie asa.
Ar mai fi o idee: instaleaza Kies pe un laptop si leaga telefonul de laptop. Iti zice exact ce model e. Asta ca ultima solutie.
PS: NU cumpara de pe okazii/site uri de genul.
Daca nu-ti place iphone 4 sau 4s de ce te mai complici cu s2 cind sa lansat s3 azi,nu sunt un fan android dar nu-i pacat sa dai banii pe un tel si peste o luna doua vezi s3 si o sa-ti para rau ...
Marius,
Pana se lanseaza S3 si cine stie ce pret va avea. Eu oricum nu cumpar azi telefonul, mai astept sa mai strang bani, ca e mai scump decat bugetul presupus. Poate apare S3 si mai pica pretul la S2 :)
A aparut, dar dpvd meu are in plus aproape numai brizbrizuri
Sent from my GT-I9100 using Tapatalk 2
Un link cu prezentare si pret. De curiozitate ce are in plus ca ce am citit in urma cu cateva zile doar ca are 3D in plus fata de S2, nu stiu ce procesor are, dar camera photo e tot de 8MP.
amazon (http://www.amazon.de/gp/product/B007VCRRNS/ref=as_li_ss_tl?ie=UTF8&tag=be09-21&linkCode=as2&camp=1638&creative=19454&creativeASIN=B007VCRRNS)
gsmarena (http://www.gsmarena.com/samsung_i9300_galaxy_s_iii-4238.php)
Dupa mine un telefon bun este acela caruia ii tine bateria cel putin o saptamana. Restul sunt gadgeturi stresante. Este un chin sa navighezi pe internet cu un telefon cu ecran de 3-4". Nici macar cu o tableta de 7" nu imi place sa ma conectez la internet. Cumpari un telefon ca sa vorbesti la el si nu ptr. filme/poze/internet/jocuri.
@zappa: ai dreptate cand vorbesti despre un telefon, dar aci se vorbeste despre un smartphone , cred ca e parere personala cand te referi ca e greu de folosit pt navigare pe internet, odata ce te obisnuiesti cu el nu e nici o problema. problema bateriei este normala , daca il incarci in fiecare seara nu vad nici o problema si daca ai uitat sa-l incarci il bagi unde gasesti un usb liber.
In principiu ai dreptate, telefonul e pentru vorbit, dar dupa ce vezi ce poate face un "rahatel" d'asta...
Inregistreaza convorbiri, redirectioneaza apeluri dupa cum faci programare in profile si altele, asta numai pe partea de phone... De restu' nu mai pomenesc.
Sent from my GT-I9100 using Tapatalk 2
daca il incarci in fiecare seara nu vad nici o problema
Nici gratis nu as lua un telefon pe care sa-l incarc in fiecare seara. Numai problema asta n-o mai aveam.
@zappa: ai dreptate cand vorbesti despre un telefon, dar aci se vorbeste despre un smartphone .
Titlul topicului este "Sfaturi si propuneri pentru un telefon mobil bun".
Imediat sub titlu se lamureste treaba cu telefonul:)
* OS Android (ce versiune e mai buna, sau alt OS mai bun)
* Sa fie smartphone si sa aibe Touchscreen
* Retea sa aibe si 2G si 3G
* Dual sim (nu este obligatoriu)
Scrie in engleza si n-am inteles.