View Full Version : Antena Group - Eject de pe satelit
Antena1,euforia,antena3 out de la digi
In Iulie vroiam sa reziliez contractul cu DigiTV dar cred ca o s-o fac mai inainte.
dic_star79
20-04-12, 09:51
O miscare proasta din partea celor de la Digi, eu inteleg ca au ascos Antena3 ca au ei DIGI24, dar sa scoti si Antena1 este prea de tot...
Conform Digi, cei de la intact cer 7 mil EUR pe an pentru retrasmisia programelor celor doua posturi.
RCS - RDS nu mai difuzează pe satelit posturile Antena 1 şi Antena 3. RCS - RDS nu poate accepta să plătească peste şapte milioane de euro pe an, sumă solicitată de Antena Group pentru difuzarea prin satelit a canalelor Antena 1 şi Antena 3. Cele două posturi au fost declarate in mod repetat ca fiind libere la retransmisie chiar de către reprezentanţii Antena Group
...din comunicatul RCS-RDS
dic_star79
20-04-12, 10:49
Intradevar cei de la Intact cer cam mult pentru cele doua canale, poate o sa mai scada din pret si sa introduca macar Antena1.
Yay! In sfarsit!!
:clap::clap::clap:
Eu sper ca le vor "zbura" si de pe cablu.
Apropo, Antena 1 nu e Must carry?
Problema este ca nu digi i-a zburat afara au iesit ei,pt. ca nu s-au inteles la bani.
MediaPro cat cere pentru Sport.ro si ProCinema?Eeee,bate la ochi cand are legatura cu politicul.:)
Hai Steaua,ca diseara stelistii se uita la altii sau pe net,eu oricum nu ma uit la liga1,doar sa vad rezultatele si atat.
Cred ca au ramas si fara xxx dupa ce ca sunt ultimii cand vine vorba de HD.Deja ma uit la abonatii Focus cu invidie,mai ales la cei vechi care pot avea doua carduri pe un abonament.
Suporterii stelei diseara vor urmarii in loc de Steaua - Vaslui pe Antena 1.............. Romanii cu talente la Pro Tv este la aceiasi ora !!!!
Vizionare placuta.
Hai Steaua !!!
Problema este ca nu digi i-a zburat afara au iesit ei,pt. ca nu s-au inteles la bani.
Tot raul spre bine :D
http://www.antena3.ro/ e o aventura sa treci prin atatea articole (ca sa nu zic de reclame) ca sa gasesti unul tradus cu Google translate (dar cu titlu foarte pompos)! Asta e televiziune de stiri serioasa? la fiecare fix, cand incep buletinele de stiri, 30 de secunde News-flash-ul, urmate de 3 minute de publicitate?
E adevarat, unii abonati vor renunta la digi din motivul scoaterii canalelor motanului, dar, cand semnezi contract cu RCS, nu semnezi pentru aceeasi grila de programe pana la sfarsitul contractului.
Eu nu uit ce tari erau cei de la RCS cand aveau GSP in grila si faceau bani si abonati impreuna,acum nu se mai inteleg si ne lasa pe noi fara programe.Cei care au extra 2 stiu foarte bine ce tiganeala e la digi,in ultimii 2 ani li s-a schimba grila la fiecare doua luni,o brambureala totala.Asa ceva nu era nici pe cablu in anii 90.Vad ca incep acum si cu programele din alte pachete,sa le stea in gat ca pe abonati nu ii intereseaza jocurile lor prin care vor sa isi reduca cheltuieli sau platesc polite (politice?).
Mi-e mila de cei din casierii,sa vezi cate injuraturi isi iau fara sa aiba vre-o vina.
PS:Nu va mai ingretosati de Voiculescu,acum 3 ani nu avea nimeni greata de GSP.
Divizia TV Intact Media Group işi manifestă dezacordul privind practicile necomerciale ale RCS/RDS. Compania de cablu a decis , fără a işi informa in prealabil partenerii sau abonaţii , să scoată de pe platforma de satelit posturile Antena1 şi Antena3, incepind cu ora 00 a zilei de 20 aprilie .
Intact se află in discuţii pentru distribuţia in reţeaua Digi a posturilor din grup incă din martie anul curent. RCS a refuzat să incheie un acord cu grupul media, motivand că posturile in cauză au fost declarate libere la retransmisie. Obligativitatea retransmisiei posturilor listate must carry este valabilă doar in reţelele de cablu. Conform prevederilor art.82 alin.1 din Legea Audiovizualului şi art.13 alin 3 din Decizia CNA nr. 72/2012, principiul must carry nu se aplică pentru reţelele de satelit, retransmisia in acest caz facandu-se in baza unui acord comercial intre radiodifuzori şi distribuitori. Compania de cablu demonstrează astfel că nu cunoaşte Legea audiovizualului , pretinzand Grupului Intact să işi distribuie conţinutul posturilor tv in regim de gratuitate, chiar in situaţia in care există alte prevederi legale care reglementează transmisia pe satelit. Reaua credinţă dovedită de RCS-RDS in relaţia cu Intact şi abonaţii săi este cu atat mai pregnantă cu cat posturile străine sunt retransmise pe sume considerabile, in condiţiile in care audienţa şi relevanţa naţională a acestora sunt semnificativ reduse faţa de posturile Intact.
Intact Media Group ajunge astăzi la peste 10 milioane de romani, printr-un un portfoliu puternic de brand -uri de referinţă in televiziune, presă scrisă, radio, online şi producţie, printre care Antena1, Antena 3 ,Jurnalul National, Radio ZU sau gsp.ro.
http://www.antena3.ro/romania/rcs-a-retras-de-pe-platforma-proprie-dth-in-mod-abuziv-posturile-intact-media-group-163957.html
tot ce am inteles din comunicatu Felix &Company - must carry nu se aplică pentru reţelele de satelit, retransmisia in acest caz facandu-se in baza unui acord comercial intre radiodifuzori şi distribuitori. - dageaba urla Felix nu e nimeni obligat sa ii urce canalele pe satelit...
sa ceri 7 milioane pt. niste mascarici e cam mult (sau papusi marca intact)
dic_star79
20-04-12, 19:50
Asa am inteles si eu, cer cam mult ca sa il urce pe satelit....in fine au de pierdut si unii si altii dar mai ales abonati RCS.
Fiecare isi incearca norocul ... felix vrea sa faca bani pe carca rds iar rds vrea sa de-a antenele fara sa plateasca prea mult . Este o magarie si din partea lui felix ca cere asa multi bani si mai si dezinformeaza .... auzi au refuzat cei de la rds cu rea credinta sa incheie un acord comercial dar nu spun si ce suma au cerut . Din pacate pierd cei ce urmareau antenele , personal nu le simt lipsa .
Revenind la reclamele de la Intact, este adevarat, sunt prea multe si fortate.
Chiar si acum in timpul meciului se speculeaza la cornere si in alte cazuri si hop se introduce reclama. Sunt cam enervante.
Ah da, mai sunt si cele splitscreen.
Mi se pare unfair mesajul care apare din cand in cand pe ecran si ii indeamna pe cei care sunt abonati la Digi sa schimbe operatorul de satelit si de cablu. De ce "si cablu"?
Sa fim seriosi ... cine renunta la cel mai bun continut sportiv pentru al vedea pe gadea in direct .
De exemplu ... eu :)
Apropo ... la ce ora e Gadea ?
Habar nu am , eu ma uit doar labeunu :) ... sigur vor ajunge la o intelegere ca este in defavoarea ambelor companii sa intrerupa colaborarea .
Antena1,euforia,antena3 out de la digi
Pentru unii este chiar benefic.
sa ceri 7 milioane pt. niste mascarici e cam mult
da asa e dar pt fotbal cat a platit digi
Ar fi interesant sa aflam cat platesc dolce si focus pentru a beneficia de antene .
da intradevar ar fi bine de stiut, oricum antenele vor sa plateasca niste polite celor de la rds si cred ca rds-ul va trebui sa raspunda celor ce vor sa vada ant 1 si 3 la ei acasa
acu' or sa le faca reduceri de criza:ha:
sa vezi ce super oferte o sa aiva cei de la dolce si focus.. sa nu-i lase si astia cu ochii in soare :please:
probabil ca ei vor sa renunte la satelit :D
in cazul de fata cei de la focus o sa adune o gramada de abonati nemultumiti ca nu mai vad antena 1 pentru ca nici nu trebuie sa mute antena :lol: doar sa le dea un receptor si o cartela si sa semneze contractul
( iar antena de la focus le-o poate lasa impachetata :lol: )
depinde cat de repede se misca cei de la focus
oricum se vede de la o posta ca totul e politic ...cei de la rcs-rds au o gramada de datorii la stat si casa mai reduca din ele ... fac tot posibilul
Fratilor voi vedeti in orice lucru ceva politic ? este o intelegere comerciala in care unul cere altul da si daca nu se inteleg nu se incheie acordul . Asa cum am mai zis este o magarie a celor de la antena ca atunci cand dau anuntul pe ecran nu il dau complet ... antenele au cerut 7 milioane euro iar rds nu vrea sa dea atat de mult si ca atare antenele a retras dreptul de retransmisie a canalelor proprii eu nu vad o actiune politica in asta si nu vad cum rds a scos canalele cu rea vointa .
E clar! Basescu e de vina! Ahahaaaa!
Ca tot veni vorba de Basescu am un articol care poate interesa pe unii utilizatori :
Stiam de mai mult timp ca RCS&RDS si AntenaGroup nu se inteleg. Mult timp au fost prieteni, transmiteau impreuna meciurile de fotbal din Liga 1 Romania, apoi s-au certat, numai ei stiu de ce. In aceeasi zi in care s-a incheiat contractul de difuzare pentru meciurile din campionatul nostru de doi bani, RCS&RDS a scos GSP TV din grila. Din punctul meu de vedere, nu era o mare pierdere. Oricum GSP TV este un post unde nu se uita mai nimeni, poate doar ahtiatii care vor sa vada in fiecare zi ce face, ce zice, ce behaie, ce urla sau pe cine a mai demis Gigi Becali. Zi si noapte Becali peste Becali. Si-au facut si un promo tampit cu Becali care hahaie si ii urla lui Petrica sa dea pe GSP TV.
De atunci, a inceput un razboi peste tot, la CNA si in instanta intre Antene si ceilalti, pentru introducerea in grila a postului becalian GSP TV. Pentru ca este un post “must carry”, adica un post care trebuie introdus obligatoriu in grila, pentru ca este distribuit gratis. Pana la urma, RCS&RDS a cedat si a introdus mizeria aia in grila. Pentru ca este o mizerie, nici nu se receptioneaza ca lumea, nici analog, nici digital. Probabil din cauza transmisiei de toata jena a celor de la AntenaGroup. Poate la altii se vede bine, la mine nu se vede. Toate celelalte posturi se receptioneaza perfect.
Si aseara, tarziu, in timp ce urmaream programul de sport de la Digi Sport 3, am citit urmatorul comunicat:
“RCS & RDS işi anunţă abonaţii serviciilor de televiziune prin satelit că, din data de 20 aprilie 2012, nu mai poate transmite programele Antena 1, Antena 3 şi Euforia TV”.
“Antena Group, proprietarul celor trei posturi TV, a retras acordurile de difuzare a acestor programe in reţeaua Digi TV prin satelit şi, ca urmare, RCS & RDS a fost obligat să intrerupă difuzarea lor. RCS & RDS nu poate accepta să platească peste 7 milioane de euro pe an, suma solicitată de Antena Group in cadrul unei somaţii trimise cu doar cateva săptămani in urmă, pentru difuzarea prin satelit a canalelor grupului”, afirmă oficialii RCS&RDS, citaţi de wall-street.ro.
Antena 1 şi Antena 3 au fost declarate in mod repetat ca fiind libere la retransmisie, potrivit principiului “must-carry” din legislaţia audiovizualului, chiar de către reprezentanţii Antena Group.
“Antena Group nu a acceptat prelungirea datei limite a somaţiei, ameninţand cu recurgerea la acţiuni legale, inclusiv plangeri penale. In aceste imprejurări, RCS&RDS consideră că responsabilitatea pentru privarea abonaţilor săi de posibilitatea vizionării acestor canale revine exclusiv Antena Group”, arată oficialii.
Abonaţii serviciilor de televiziune prin cablu nu sunt afectaţi de această situaţie.”
Acum ce sa va spun. GSP TV este “must-carry” si trebuie introdus obligatoriu in grila, gratis, un post la care nu se uita nici dracu’, iar Antena 1 si Antena 3, la care uita multa, multa lume, desi sunt “must-carry”, pot fi retransmise de Digi TV numai daca plateste peste 7 milioane de euro? Si tot antenistii fac scandal? Daca este asa cum spun cei de la RDS&RCS, atunci trustul Intact da dovada de o nesimtire crasa. Cum poti sa ceri 7 milioane de uro pentru doua posturi declarate “must-carry”?
Daca nu este asa, atunci cei de la RDS&RCS sunt nesimtiti. Dar eu cred ca Voiculescu & co sunt cei care au mare nevoie de bani, acum, ca se apropie campania electorala, si spera sa ii sperie pe prosti. Numai ca nu toti sunt prosti. Dar de pierdut au cei care nu urmaresc transmisiunile “sportive” insipide ale GSP TV, ci emisiunile interesante de la Antena 3, mai ales acum, in aceasta perioada tulbure, in care toata lumea asteapta sa scape de Basescu si de clica lui de hoti!
Articol preluat de aici (http://nichipercea.wordpress.com/)
Subscriu, RCS/RDS mi se pare că sunt in legitimă apărare. Oricine cu minte la cap ar face aşa dacă ar fi ameninţat cu dare in judecată.
Sent from my GT-I9100 using Tapatalk 2
mie mi se pare normal ca toate DTH urile autohtone sa plateasca pt preluare si redifuzarea transmisiunilor facut de o televiziune , avand in vedere ca platesti abonament la aceste DTH uri.
daca canalele retransmise de digi sant gratis si ei nu platesc nimic , atunci sa platesc abonament doar pt canalele proprii ale digi.
si inainte DtH urile plateau bani pt retransmisia acestor canale dar acu cu prileju anului electoral s-a decis sa scoaterea din grila a acestor canale
Costurile unui provider de cablu sau satelit nu constau doar in plata drepturilor de retransmisie, iar principiul must carry nu inseamna gratis!
De exemplu, Protv si Acasa sunt pe bani. Eu asta n-am inteles niciodata, cum e must carry dar pe bani? Poate nu-mi permit sa platesc anumite posturi!
Nu tin partea nimanui, dar nu pot decat sa subliniez ceva:
Asta vara era oferta la gsp pentru cablisti, reducere -bla-bla, n-a tinut. Apoi l-au facut gratis, dar cum?
Au dat acord de retransmisie cu conditia sa difuzezi si toate antenele, iar la astea (A2 si A4) au marit pretul!!!
E? Cum e?
Suntem subiectivi pentru ca ne afecteaza lipsa acestor canale, dar adevarul exact nu avem de unde sa-l aflam, doar ce declara partile.
Ar fi interesant totusi daca am avea info cu pretul platit de ceilalti provideri pentru antene , ar lamuri multe probleme .
in cazul de fata cei de la focus o sa adune o gramada de abonati nemultumiti ca nu mai vad antena 1 pentru ca nici nu trebuie sa mute antena :lol:
Eu sper ca Focussat-ul, intr-un abuz de extax, sa nu le dubleze in grila, doar ca sa arate ca "pot" :lol:
N-o sa le dubleze sigur,dar sigur o sa dubleze de la 1 mai costul cartelelor de activare si asta va fi un minus pentru ei.
Fratilor voi vedeti in orice lucru ceva politic ? este o intelegere comerciala in care unul cere altul da si daca nu se inteleg nu se incheie acordul . Asa cum am mai zis este o magarie a celor de la antena ca atunci cand dau anuntul pe ecran nu il dau complet ... antenele au cerut 7 milioane euro iar rds nu vrea sa dea atat de mult si ca atare antenele a retras dreptul de retransmisie a canalelor proprii eu nu vad o actiune politica in asta si nu vad cum rds a scos canalele cu rea vointa .
nimic nu e politic,
ni se pare noua ,
spunem asta ca am baut prea mult,
acum de Pasti
totul este o coincidenta ;
-piratul e un ingeras...
-rcs-rds nu are datorii...
-traim bine ...
ce ne mai trebuie informatie
avem digi24 si b1 +tvr1 suntem foarte bine informati
o poezie de pe timpul lui Nea Nicu cand aveam informatie berechet :
" Afara frig,
In casa frig,
Deschid fereastra si mai frig
Si-ncep sa strig
Iti multumesc partid iubit
Ca m-ai calit "
Asa ceva ca scoate programe tv nu numai acum s-a intamplat la digi,imi aduc aminte cind a scos programe tv in limba maghiara,chiar cele cu auidenta mare,rtl kub,cooltv,film+,asta numai care au avut digi satelit.De exemplu cind era scos rtl klub parca ar scoate acum pro tv.Rtl klub a fost pus inapoi aproape dupa un an,si acum nu de mult au pus inapoi cooltv, film +,si inca citeva posturi in limba maghiara cu auidenta mica dupa ce cred eu au observat ca multi abonati de etnie maghiara au reziliat contractul si au facut abonament la focus unde erau aceste posturi.Si ce interesant , la inceput nici focus nu au avut aceste programe numai citeva, l-au introdus imediat dupa cei de la digi l-au scos.Si atunci parca nu s-au inteles cu bani,dar asta nu stiu precis.
RCS & RDS precizeaza ca Antena Group i-a cerut peste 7 mil. euro pe an pentru retransmisia canalelor "Antena"
Antena Group a somat RCS & RDS sa inceteze difuzarea prin satelit a canalelor "Antena", daca nu achita o taxa anuala de peste 7 milioane de euro. Data limita pentru cererea Antena Group era 20 aprilie 2012, ora 00.00.
Antena Group a somat RCS & RDS sa inceteze difuzarea prin satelit a canalelor "Antena", daca nu achita o taxa anuala de peste 7 milioane de euro. Data limita pentru cererea Antena Group era 20 aprilie 2012, ora 00.00. Daca dupa data si ora mentionate, RCS & RDS ar fi continuat sa retransmita canalele "Antena", Antena Group ar fi urmat sa apeleze la "toate masurile legale, inclusiv plangeri de natura penala", (vezi documentul acesta:not_i: (http://www.rcs-rds.ro/resources/doc/notificare.pdf)).
Sursa (http://www.rcs-rds.ro/comunicat?id=258)
Am vazut documentul, dar nu scrie nimic de 7 mil euro.
atata timp cat Felix & Company nu au iesit sa nege afirmatile celor de la RCS&RDS suma ramane in vigoare :cool2:
ps. posibil contractu are si cateva clauze confidentiale ce nu pot fi facute publice (probabil si suma de bani)
Sunt curios ce este in scrisoare nr CEAOAG 25/28 martie 2012. Poate acolo se scrie de suma.
Aceasta scrisoare este cu REF, un followup.
Plang pe un colt de masa ca cei care faceau afaceri acum 3-4 ani acum nu se inteleg.:)
Eu abonat ce treaba am?
Dupa cum am mai spus,numai la digi am vazut atatea schimbari in grila incat cu greu sa tii pasul update-ului la lista de sid-uri.
Parerea mea e ca felix a facut un pas gresit si sigur regreta deja,a sperat el ca o sa plinga lumea dupa antenutele lui si or sa-i faca pe multi dintre clientii rcs-rds sa-si rezilieze contractele,decimind astfel clientii rcs-ului,nu neg ca unii chiar or sa o faca dar uite ca nu-i chiar asa de usor precum credea,in primul rind grupul intact o sa piarda multi telespectatori,dupa care urmeaza banii din publicitate,dupa care o sa se spele cu antenele lui pe cap iar faza cu mutatul la focussat sau dolce,stiti foarte bine ca marea majoritate a abonatilor digi satelit sunt afara din tara,deci nu-i chiar asa usor,plus ca fiecare se gindeste daca lu' voiculescu ai se casuneaza si pe celelante doua dth-uri si deci ei migreaza degeaba ?
Gresita partea cu banii din publicitate . Motivul e simplu : cota de rating care aduce publicitate , se stabileste pe
baza masuratorilor facute in retelele in care functioneaza canalul respectiv .
Nu poti sa nu transmiti 2 din posturile cu cea mai mare audienta din tara,in timp pierzi.La satelit sunt multi abonati,dar nu se compara cu cablu si ce se mai aduna cu Dolce/Focus,asa ca legat de audiente nu e mare branza,oricum nu am auzit sa fie masurate pe satelit.
Sa transmiti Antenele pe cablu si aia sa iti faca reclama negativa de dimineata pana seara .... e greu si pentru RCS.Tot in timp se va simti,deja par sa dea semne ca nu stau bine cu banii.Oamenii simpli nu stiu destule despre Romtelecom si se arunca in bratele lor imediat.
Actul prin care antena cere sa fie scose canalele de pe satelit
http://realitateafaracenzura.ro/wp-content/uploads/2012/04/notificare_44411500.pdf
Ce sa zic le dau dreptate celor de la rds.. de ce sa platesc sume fabuloase unor compani care nu sunt competitive (Antena grup..sau cum se numeste) nu au fost capabili sa retrasmita un canat HD bani veniti de la rcs mai de graba cred ca se duceau catre alte interese (politice din grupul antena) asteptau renegocierea cu rcs...care din motive politice nu merge mai departe, Antenele au fost ridicate multumita platformei rcs-rds cand a aparut deci sa spuna mersi antena ptr audieta facuta in toti acesti ani.
Oamenii simpli nu stiu destule despre Romtelecom si se arunca in bratele lor imediat.[/QUOTE]
exact!Matusii mele ii tot explic de 1 an ca nu isi are rostul dolcele in buricul oradiei,ca rds cablu e mai bun,e mai ieftin,mai multe programe,etc.Contractul ii expira in mai,era hotarata sa rezilieze,a si depus la inceputul lunii aprilie cererea,dar s-a razgandit brusc pe 20 din cauza antenei 1 si 3
Citind comunicatul de presa al RCS & RDS sunt de acord 100% cu ei .Pai facand o socoteala simpla 7 mil eur impartit la 5 eur abonamentul ar insemna 1400000 de abonamente gratis .Daca mai socotim ca si alte posturi, poate mai cer si ei ceva banuti + investitia facuta in retele si costul receptorelor si cate si mai cate cheltuieli ,pai asta e faliment curat. http://www.rcs-rds.ro/comunicat?id=258
Eu zic cai pacat ca nu mai merg antenele la digi satelit.
Care este cauza pe mine ca abonat nu prea ma intereseaza.
Din pacate ei au acoperire in contract unde isi rezerva dreptul sa schimba posturile pe placul lor.
Pentru mine pierderea este emisiunea de divertisment "In puii mei", care imi place sa ma uit la ea. In rest stiri si alte chestii se gasesc si pe alte canale de acest gen.
Si esti de acord sa platesti ceva in plus? Ipotetic vorbind... deoarece acelasi pret nu mai poate fi.
Sent from my GT-I9100 using Tapatalk
Pentru mine pierderea este emisiunea de divertisment "In puii mei", care imi place sa ma uit la ea.
Sorine iti dau eu o liniuta sa vezi emisiunea :)
In locul acelor posturi se va introduce altele.
Am vazut ca acasa gold, sau cum ii zice deja lau introdus.
Eu zic ca nu depinde de noi daca vor mai transmite sau nu acele programe.
Noi cu aceasta ocazie, cei care doresc, pot rezilia contractul cu Digi TV si trece la alt provider DTH.
serbanovid
22-04-12, 21:46
Au inceput antenele atacul asupa RCS pe toate posturile.
Poate apar ceva posturi noi, interesante, eventual ceva HD, acun cum au ceva transpondere la dispoziţie. Succesuri lui Felix & co
Sent from my GT-I9100 using Tapatalk 2
Eu vreau Antena 3 inapoi.Sunt abonat la ei si ma uitam la acest post,nu scriu numai sa ma aflu in treaba si nici nu ma intereseaza cat de greata le e altora ca ma uit eu la ceva.Nu va convine nu va uitati,nu va forteaza nimeni.Noroc cu partenerii care au Focus.
HD la Digi?La ce foame de bani au nu vad cum ar putea face ei asa ceva acum la inceputul verii.Nu au nici macar receptoare SD,de unde bani de HD?Parca se zvonea ca pana la Paste incep si ei,dar cred ca era (iar) vorba de cel al cailor.:)
Si esti de acord sa platesti ceva in plus? Ipotetic vorbind... deoarece acelasi pret nu mai poate fi.
Sent from my GT-I9100 using Tapatalk
Nu se stie,poate ma asculta cei de la rcs-rds si le cere lor bani sa-i urce iar pe satelit !
Astra 4A: 12360V - SR27500 - FEC 3/4 (transponderul ex-AKTA), alaturi de AXN-uri, Dolce Sport (codate Viacces si Conax) si Etno + Taraf (FTA) a poposit si Antena1, codat desigur. Stie cineva care e rostul acestui TP?
RCS nu platea nimic niciodata catre grupul lui Felix.Ia vedeti cat dau catre Trustul Pro http://www.mediaddict.ro/2012/04/mega-bomba-mediaddict-ro-va-prezinta-cam-cat-platesc-rcsrds-dolce-si-upc-din-abonamente-pentru-canalele-pe-care-la-retransmit-prin-dth-direct-to-home/
Se zice ca 12 meleoane/an.ProCinema aproape ca merita,dar eu sa platesc pentru Acasa si Sport.ro?Sa inteleg ca acum pe capul meu de abonat mai platesc si pentru AcasaGold?Ia sa le scoata si pe alea si sa mai lase la abonament.:)
oameni buni
lasa sa ceara 7 mil de euro/an sau cit e
voi stiti rcs cit cere de la cablisti pentru kktu ala de digisport?
6lei/numar de gospodarie in localitate
stiti ce inseamna asta?
Ce sa zic le dau dreptate celor de la rds.. de ce sa platesc sume fabuloase unor compani care nu sunt competitive (Antena grup..sau cum se numeste) nu au fost capabili sa retrasmita un canat HD bani veniti de la rcs mai de graba cred ca se duceau catre alte interese (politice din grupul antena) asteptau renegocierea cu rcs...care din motive politice nu merge mai departe, Antenele au fost ridicate multumita platformei rcs-rds cand a aparut deci sa spuna mersi antena ptr audieta facuta in toti acesti ani.
nu este o suma chiar asa de mare
ni se pare noua mare
Media Pro( Protv,ProCinema si Acasa) cere tot cam atat sau poate mai mult si audienta doar pe Protv este mare
Este normal sa iti renegociezi contractul dupa un timp, daca firma ta a devenit mai mare, mai puternica(in cazul de fata canalele de televiziune Antena 1 si 3 ).
In Romania suntem obisnuiti sa nu platim pt nimic , dar nici calitate nu avem . Oare Sky Italia de ce este asa de scump.
Probabil ca in viitor o sa li se schimbe politica de achizitionare a posturilor tv.
Normal ar fi ca acum sa se faca pachete tv pentru care omul sa plateasca: de stiri, de filme, de divertisment.
Acutul prezentat de stargate este dupa ce negocierile s-au impotmolit===>rcs-ul nevrand sa plateasca suma de 7 mil pe aceste canale si in consecinta ei cei de la antene nu au vrut sa le mai dea voie sa retransmita canalele tv, pentru ca asa este normal daca vrei sa castigi mai mult pe marfa ta.
Corect @horatiu ce spui cu actul ... DAR ... antenele prezinta altfel faptele , normal ar fi trebuit sa spuna ca in urma refuzului RCS-RDS sa incheie un nou contract prin care RCS-RDS trebuie sa plateasca o anumita suma operatorului RCS-RDS ia fost retras dreptul de difuzare a canalelor antena group si ca antena group depune toate eforturile pentru a reintra in grila operatorului RCS-RDS .
voi stiti rcs cit cere de la cablisti pentru kktu ala de digisport?
Vrem nu vrem DigiSport este cel mai bun canal de sport iar grupul RCS-RDS a investit sume destul de mari pentru a achizitiona cele mai bune competitii de sport ... comparativ cu DigiSport restul programelor autohtone de sport ( DolceSport , Sport.RO , GSP , etc ) sunt glume nevinovate .
Atentie, nu confundam cantitatea cu calitatea.
Digisport da multe evenimente, dar citi se uita la ce dau ei ?
Nu stiu ce vor face in viitor, dar cine are meciurile Nationalei, vor fi cei mai buni.
...Este normal sa iti renegociezi contractul dupa un timp, daca firma ta a devenit mai mare, mai puternica...
Datorita cui ? platformei rcs-rds ?
In Romania suntem obisnuiti sa nu platim pt nimic , dar nici calitate nu avem . Oare Sky Italia de ce este asa de scump
Pai comparatia e enorma... sky it are canale propri si nu exista nici o alta platforma digitala in italia, au fost inghitite de sky, pe cand la noi sunt trei platforme digitale concurente.
Atentie, nu confundam cantitatea cu calitatea.
La DigiSport avem campionatul de fotbal al Spaniei , Italiei , Germaniei , Angliei , Frantei ... crezi ca nu sunt competitii de calitate ? Avem handbal , baschet , formula1 , tenis ... eu cred ca avem competitii destul de calitative la DigiSport .
Digisport da multe evenimente, dar citi se uita la ce dau ei ?
Este foarte important sa avem la ce sa ne uitam , ca nu ne uitam este alta mancare de peste .... intr-o tara otevizata nici nu te astepti la alte lucruri.
Nu stiu ce vor face in viitor, dar cine are meciurile Nationalei, vor fi cei mai buni.
Meciurile nationalei este normal sa fie difuzate de catre TVR pentru a avea acces tot poporul la transmisiune ca doar platim taxa tv . Din exerienta ultimilor ani cei mai buni au fost cei ce au difuzat campionatul intern si s-a vazut disputa pe drepturile de difuzare pentru liga nationala pentru ca un meci de fotbal din campionatul intern va avea mai multi privitori fata de un meci din campionatele europene .
Sa nu uitam ca ultimele programe scoase de Felix au fost pe vremea cand faceau bani impreuna cu RCS,deci pe astia ii sareau cand venea vorba sa le ceara bani pentru Antena2,Euforia si era culmea sa le ceara bani pentru GSP.Doar ca RCS a inceput brusc (din motive nestiute :) ) sa le scoata ba GSP,ba Antena2,etc.Chiar si cu amenzi primite de la CNA au reactionat greu (sau deloc) iar pe cablu au reintrodus GSP la misto,la calitate execrabila.
Daca motivatia pentru a scoate GSP e ca le face lor concurenta sau ca nu e de calitate atunci cum e cu Sport.ro care e cam aceeasi treaba?Ba pentru sport.ro platesc,pentru GSP nu era nevoie.Atunci te intrebi ce motive aveau de il tot sicanau pe motanel?Cazul Antena 2 la fel.
Din ce se vede,dupa un razboi dus de cativa ani,cand felix a vazut ca pe sat nu poate nici cum sa ii forteze sa ii bage inapoi GSP pentru ca li se spunea ca nu sunt obligati,au hotarat sa mearga pe varianta "totul sau nimic" ca cei de la Pro.Adica va dam toate programele noastre la pachet pe atatia bani,chiar daca A1 ai A3 sunt declarate libere la retransmisie.Cazul e identic cu Protv,care e liber la retransmisie,dar cand cablistii sau cei care vor sa redifuzeze cer acordul li se da la pachet tot cu Acasa,Sport.ro si fortat ProTvInternational (care e total inutil,gratis,dar ocupa spatiu mai ales pe sat) si mai nou MTV.
Eu cred ca daca cei de la RCS nu le faceau atatea sicane celor de la "Felix Company" nu se ajungea aici.Ca e bine sa le plateasca,ca nu,nu stiu.Vad ca la altii platesc transmitand mizerii dar GSP gratis nu vroiau nici cu amenzi.Normal ca te intrebi de ce?
...Vad ca la altii platesc transmitand mizerii dar GSP gratis nu vroiau nici cu amenzi.Normal ca te intrebi de ce?
Criza i-a lovit cam greu....
Se pare ca iau eject si de pe Focus. Antenele au cerut o "crestere de pret" de 8x. Cei de la Focus nu au acceptat.
CNA a votat in unanimitate scoaterea Antenelor de pe Digi
Membrii Consiliului Naţional al Audiovizualului (CNA) au aprobat in unanimitate modificarea avizului de retransmisie pentru platforma Digi a RCS&RDS, validand scoaterea televiziunilor Antena Group din ofertă, in urma solicitării companiei de telecomunicaţii. sursa (http://www.adevarul.ro/financiar/media/CNA_a_votat_unanimitate_scoaterea_Antenelor_de_pe_Digi_0_706129702.html)
mai e nitel si urmeaza si Focus :)
probabil ca Voiculescu o sa fie fortat de imprejurari si in viitor daca vrea sa fie in casele romanilor pe satelit va trebui sa isi faca un dth propriu ca altfel nu cred ca mai poate beneficia de atata audienta si implicit atat de multa publicitate ca acum
Comform celor de la Gandu (http://www.gandul.info/magazin/membrii-cna-au-votat-in-unanimitate-scoaterea-posturilor-antena-group-de-pe-platforma-digi-a-rcs-rds-9667037?utm_source=Gandul&utm_medium=Click%2BBula&utm_campaign=Bula%2BGandul)
Antena Group a pierdut aproape 15% din piaţa de distribuţie TV din Romania, odată cu scoaterea televiziunilor sale de pe platforma Digi a RCS&RDS, după cum au declarat, pentru MEDIAFAX, mai multe surse din piaţa media. Piaţa de distribuţie TV din Romania este estimată in prezent la circa 5,5 milioane de abonaţi (cablu şi DTH/ satelit). Dintre aceştia, RCS&RDS are circa un milion de abonaţi la platforma sa de satelit Digi, au mai spus aceleaşi surse.
Daca 1 milion inseamna 15% adunati si cu cei de la Focus (in caz ca nu pica la pace) cam 5% - sa vedem daca Felix poate sa renunte usor la 20% din telespectatori - foarte importanti pentru reclame si publicitate...:)
Nu cred ca cei cu antene sateliti aveau aparate de masurare a audientei. Asa ca nu conteaza. Ati vazut vreo scadere a audientei de cand au fost scoase de la digi?
ba da conteaza ..si conteaza enorm :)
chiar daca audienta a ramas constanta - x% din nr. de telespectatori - a scazut numaru telespectatorilor
una 30% din 10 milioane si alta e tot 30% dar din 7 sau 8 milioane telespectatori - pentru orice televiziune pierderea a 1 milion telespectatori/clienti in Romania este enorm (orice firma care vrea sa isi faca publicitate se va indrepta spre televiziunea cu cea mai mare acoperire):cool2:
ps. nu dageaba fac galagie antenele de "reaua credinta" si te roaga sa-i contactezi spre a te indruma spre alti provideri ;)
Lasa ca se instaleaza Dolce la tara,la babe si la cei care nu vreau fotbal.Cuvintele magice: "au antenele",asa ca pe termen lung pierde si digi.Abonati noi nu vad cum ar putea face,mai ales ca nu au receptoare niciodata si inafara fotbalului nu au nimic deosebit de oferit pe satelit.
PS:Totusi de unde stii ce "galagie" se face pe programele pe care le urasti atat? :)
Audientele sunt masurate de Kantar Media. Acele aparate de masurat audienta nu s-au distribuit si celor cu farfurii. Iar firmele de publicitate lucreaza cu datele oferite de Kantar. Asa ca nu conteaza ca a pierdut 1 mil de "privitori" pentru ca Intact a ramas cu aceiasi audienta pe hartie. Si pe baza acelei audiente (masurate de kantar) iau bani din publicitate in functie de audienta. Sa nu crezi ca aia de la antene sunt fraieri. Doar ca s-a intalnit "hoţu' cu hoţu' ".
Eu zic ca conteaza ca pierd telespectatori. Iar daca antenele vor fi scoase si de la Focus Sat, atunci va fi o problema pentru antena grup. Poate nu imediat de la inceput insa cu timpul o sa se simta.
La masurarea audiente conteaza doar cei care au instalat un people meter de catre Kantar Media (in jur de 1200 de gospodarii din toata tara). Si cred ca majoritatea sunt abonati la cablu.
http://www.mediaddict.ro/2011/02/kantar-media-anunta-noi-tehnici-de-masurare-a-audientei/
Cunoasteti pe cineva care are un people meter? Eu nici sa-mi dea bani nu mi-as pune asa ceva.
Deci masurarea audientei este o aberatie la noi in romania.
Nu. Asa se face in toate tarile. Se alege un esantion reprezentativ pentru populatie.
Asa se procedeaza si la acele sondaje de opinie (realizare de curs, insomar, etc) sau exit poll-urile de la alegeri.
:D http://www.a1.ro/tv/tv/antena-1-lider-de-piata-cu-mireasa-pentru-fiul-meu-acces-direct-si-un-show-pacatos-205738.html - foarte bun esantionu ..si reprezentativ
ce mai ! o adevarata incantare - da ce zic eu incantare - un adevarat orgasm intelectual, o bucurie a metafizici, o cadere in transa spirituala , o inaltare a propiului EU ma cuprinde numai cand vad ce emisiuni au antenele...:D
Pai din fericire noi nu suntem inclusi in acel esantion reprezentativ. Sunt alesi in functie de interese.
Pe mine ma masoara cineva ca ma uit pe 16 est,pe Sopcast sau pe Focus in share? :)
Totusi cine va pune sa va uitati la antene?Va forteaza cineva?Eu ma uit ca vreau,voi sunteti sado-maso? :D
PS:Ma uit la Badea si chiar,iar (renuntasem un timp ca era exagerat) la Gadea de cand invita gimnaste,Carreras,etc.E adevarat ca pe A1 ma uit numai la .... Badea in reluare cand nu il prind seara.Mai sunt si alte emisiuni?Voi care nu va uitati parca le stiti mai bine ca mine.Hahaha.
Pe tine te plateste felix sa ii sustii cauza. Spune drept cati bani ai luat de la el cu imprumut?
Muuulti,nu zic cati.Stau sa scriu pe net ca ma uit la Badea pe salariu gras.Am inceput sa ma uit si laBe unu tot pe bani,se plateste bine.:)
Astea fiind posturi de doi lei ma intreb cat castiga cei care se lauda ca se uita numai la Discovery?Aia bogati frate!
Te anunt pe aceasta cale ca labeunu teve nu mai are emisiune Laura Andresan. Asa ca te uiti degeaba dupa ea.